Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 12 Αυγούστου 2000 - αριθ. φύλλου: 7746

ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Και με «αύρες» κατά του λαϊκού κινήματος;

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «STAR», τις περίφημες «αύρες» επαναφέρει στο προσκήνιο η κυβέρνηση, προκειμένου να καταστέλλει με αποτελεσματικό τρόπο τις λαϊκές κινητοποιήσεις που προκαλούνται από την πολιτική της. Οπως σημειώνει το ρεπορτάζ, με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης, οι «αύρες» μεταφέρονται στο Γουδί, ώστε να είναι κοντά στην Αθήνα και άμεσα να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη διάλυση κινητοποιήσεων. Δεν έχουμε αυταπάτες για τις μεθόδους της κυβέρνησης. Τρέμει το λαϊκό κίνημα και δε διστάζει μπροστά σε τίποτα.

Ομως, η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει. Να πάρει επίσημα θέση, σε σχέση με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ. Είναι διατεθειμένη να φτάσει στο απόγειο του αυταρχισμού;

Αύριο με τον Κυριακάτικο «Ρ»

Το ειδικό 24σέλιδο ένθετο

Με πλούσια ύλη από θέματα πολιτισμού, επιστήμης, ιστορίας, αθλητισμού, αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου.

Αφιέρωμα στον μεγάλο αγωνιστή σκηνοθέτη Στέλιο Τατασσόπουλο - Για τον εξπρεσιονισμό - Επανδρωμένη πτήση στον Αρη; - Η ρίψη της ατομικής βόμβας και η σημασία της - Καθ' οδόν προς τη Λευκάδα και άλλα πολλά ενδιαφέροντα θέματα.


ΣΕ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΗ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ
Νέα ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ κατά του ΚΚΕ

Μια νέα πολιτική δίωξη είδε χτες το φως της δημοσιότητας κατά των υπευθύνων της εφημερίδας, οι οποίοι, με κλητήριο θέσπισμα του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, προσάγονται σε τακτική δικάσιμο στο Ε` Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, στις 10 Οκτώβρη 2000, μετά από μήνυση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και νυν βουλευτή και μέλους της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Ε. Γιαννόπουλου.

Το «έγκλημα», για το οποίο κατηγορούνται οι Δ. Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και διευθυντής της εφημερίδας, και Στ. Λουκάς, μέλος της ΚΕ και εκδότης, είναι - όπως αναφέρεται στο κλητήριο θέσπισμα - ότι «με περισσότερες πράξεις, που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος, ισχυρίστηκαν και διέδωσαν διά του Τύπου ως οργάνου... ενώπιον τρίτων για κάποιον άλλον ψευδή γεγονότα, τα οποία μπορούσαν να βλάψουν την τιμή και την υπόληψή του...».

Με δήλωσή του, ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ Μ. Κοψίδης επισημαίνει ότι η δίωξη αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της πολύμορφης επίθεσης της κυβέρνησης κατά του ΚΚΕ και κατά κάθε φωνής, που αντιστρατεύεται την αντιλαϊκή της πολιτική και στοχεύει στη φίμωση της εφημερίδας, αλλά και την τρομοκράτηση των λαϊκών δυνάμεων.


ΣΕΛ.  6   -   7

«ΟΛΥΜΠΟΣ»
Υποχώρησε η εργοδοσία

Μετά από πολυήμερο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στη γαλακτοβιομηχανία «ΟΛΥΜΠΟΣ», η εργοδοσία υποχώρησε στα αιτήματά τους και αποφασίστηκε η λήξη των κινητοποιήσεων. Οι εργαζόμενοι παραμένουν, ωστόσο, σε ετοιμότητα για την περίπτωση κι άλλης επίθεσης από την εργοδοσία, η οποία ενθαρρύνεται από τα αντεργατικά σχέδια που ανακοίνωσε η κυβέρνηση


Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
Μέτρα ανθυγιεινών πολιτικών

Τον μυθικό Περσέα, που φορούσε κουκούλες για να κυνηγήσει φαντάσματα, θυμίζει ο υπουργός Υγείας Αλ. Παπαδόπουλος και με τη νέα εγκύκλιό του για τους μετανάστες. Ολες οι εγκύκλιοι, όπως υποστηρίζει, έχουν στόχο τα κυκλώματα της λαθρεμπορίας στην υγεία, αλλά στην πράξη στρέφονται κατά των άμοιρων μεταναστών, που στη δύσκολη ώρα θα χρειαστούν νοσηλεία, αφού τους διώχνει από τα δημόσια νοσοκομεία, εκτός αν έχουν να πληρώσουν το βαρύ γι' αυτούς τίμημα των νοσηλίων


ΣΕΛ.  16  -  17


ΑΓΟΡΑ
Απογειώθηκαν τα «φέσια» στο εφτάμηνο

Οι πτωχεύσεις, οι ακάλυπτες επιταγές και τα διαμαρτυρημένα γραμμάτια μαρτυρούν την ιδιαίτερα άσχημη εικόνα, που έχει προκαλέσει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας η κυβερνητική πολιτική


ΣΕΛ.  14
ΟΤΕ
Αυξήσεις - «φωτιά» στα τηλεφωνικά τέλη

«Φωτιά» βάζει από σήμερα η κυβέρνηση και στα τηλεφωνικά τέλη. Η αστική μονάδα αυξάνεται κατά 28,6% και έτσι η αστική κλήση κοστίζει 9 δραχμές το λεπτό από 7. Με την αύξηση αυτή, το κόστος του αστικού τηλεφωνήματος αυξήθηκε μέσα σε ενάμιση χρόνο περισσότερο από 100%!


ΣΕΛ.  16

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ