Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 11 Ιούλη 2010 - αριθ. φύλλου: 10715

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ
Αντεπίθεση στη γενικευμένη επίθεση του κεφαλαίου και των κομμάτων του στα παιδιά του λαού

Σήμερα στον «Ριζοσπάστη» δημοσιεύουμε ολόκληρη την ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα, στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για τη νεολαία, που έγινε προχτές στη Βουλή.


ΣΕΛ.  3   -   5

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ με μεγάλους κινδύνους για την υγεία του λαού

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο, με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και λοιπές διατάξεις του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης». Το νομοσχέδιο μετατρέπει τα δημόσια νοσοκομεία ολοκληρωτικά σε επιχειρήσεις, όπου όλες οι παροχές υπηρεσιών Υγείας θα γίνονται με πληρωμές των Ταμείων και των ίδιων των ασθενών. Ταυτόχρονα, διαπλέκει τα νοσοκομεία με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές επιχειρήσεις, προκειμένου να αντλούν έσοδα. Στόχος, η εξασφάλιση σίγουρων κερδών και ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, σε βάρος της υγείας του λαού. Επίσης, ενισχύει την εντατικοποίηση και ελαστικοποίηση της εργασίας, σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με ό,τι συνέπειες έχει αυτό και για την ασφάλεια των ασθενών και για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Τέλος, αναγορεύει τον εθελοντισμό σε βασικό πυλώνα παροχής υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, ως απαραίτητο συμπλήρωμα για τους ανθρώπους του μόχθου, αφού η επιχειρηματική λειτουργία των νοσοκομείων θα κάνει απαγορευτική την πρόσβασή τους σ' αυτά.


ΣΕΛ.  2

19ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΝΑΥΠΛΙΑ
Ανεκτίμητο όπλο τα ιστορικά διδάγματα της δράσης του ΚΚΕ

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις του 19ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, που ένωσε νέους και νέες από όλη τη χώρα σε ένα ταξίδι στην Ιστορία των αγώνων, των φωτεινών σελίδων του ΚΚΕ. Στο επίκεντρο βρέθηκε η Ακροναυπλία, ο «άγιος» αυτός τόπος όπου μαρτύρησαν τόσοι Ελληνες σύντροφοι, για το δίκιο της εργατικής τάξης, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.


ΣΕΛ.  16  -  17


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ στην Αθήνα

ΣΕΛ.  7
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Νέα «βόμβα» στην Κοινωνική Ασφάλιση

ΣΕΛ.  10  -  11
ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ
Σακατεύουν το λαϊκό εισόδημα

ΣΕΛ.  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ