Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 12 Δεκέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10551

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΟΛΥΜΠΙΚ ΚΕΤΕΡΙΝΓΚ»
Αν δε διεκδικήσουμε θα μας τα πάρουν όλα

Να πληρώσουν αυτοί που φταίνε. Ούτε ένα ευρώ δεν πρέπει να δοθεί. Αν δε διεκδικήσουμε νέες παροχές, θα μας τα πάρουν όλα. Αυτό μην το βγάλετε από το μυαλό σας και αυτά γίνονται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.


ΣΕΛ.  3

ΙΣΧΥΡΗ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ εργατών, φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων

ΚΚΕ: Τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα δε θα έχουν τελειωμό, αν ο λαός δε σηκώσει αποφασιστικά το κεφάλι και δεν παλέψει ενωμένος για το δίκιο του. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία, καμία θυσία για τα κέρδη και τα συμφέροντά της

Την επιτάχυνση των ανατροπών σε βάρος όσων ακόμα απέμειναν από στοιχειώδη λαϊκά δικαιώματα αποφάσισαν χτες οι Ευρωπαίοι εταίροι, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, σπεύδοντας, ταυτόχρονα, να διασφαλίσουν ένα νέο κύκλο υψηλής κερδοφορίας για το μεγάλο κεφάλαιο. Αποφάσισαν νέα επίθεση στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, προκειμένου να μειωθεί ακόμα περισσότερο η τιμή της εργατικής δύναμης. Νέες περικοπές κοινωνικών δαπανών, πάγωμα μισθών και συντάξεων, για να μειωθούν τα ελλείμματα, ώστε να υπάρξουν καινούρια κρατικά κεφάλαια για την ενίσχυση των μονοπωλίων. Περισσότερες επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές και φτηνά εργατικά χέρια για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Σ' αυτό το φόντο, δεσμεύτηκε για νέα σκληρά αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχουν πια περιθώρια στο λαό για αυταπάτες και για χάσιμο χρόνου απέναντι στα οδυνηρά και άγρια μέτρα που επιθυμούν οι μεγάλοι επιχειρηματίες. Η ΝΔ συμφωνεί στη σκληρή αντιλαϊκή επίθεση. Η επιτυχία της απεργίας στις 17 του Δεκέμβρη και οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις πρέπει να είναι η πρώτη μεγάλη ισχυρή κοινή απάντηση των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς, των γυναικών και της νεολαίας.


ΣΕΛ.  6  -  7,   10  -  14

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ELITE»
Στο δρόμο του αγώνα

Κατάληψη στο εργοστάσιο και επίσχεση εργασίας ξεκίνησαν χτες οι εργαζόμενοι της υποδηματοποιίας «ELITE», απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις εργοδοτικές μεθοδεύσεις, που αφήνουν «στον αέρα» 250 οικογένειες. Στο πλευρό τους βρέθηκε το ΚΚΕ. Ερώτηση στη Βουλή για το θέμα κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος. Την έμπρακτη αλληλεγγύη του μετέφερε χτες και το ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  10

Ταξικός πόλεμος

Εδώ και τώρα σκληρά μέτρα απαιτούν οι πλουτοκράτες. Εχουν κηρύξει ταξικό πόλεμο για τη «σωτηρία της οικονομίας». Επίθεση εφ' όλης της ύλης στα δικαιώματα του λαού και βομβαρδισμό στη συνείδησή του για τους κινδύνους... Τους δικούς τους, όχι του λαού. Σφοδρή ταξική επίθεση από το κεφάλαιο δέχεται η εργατική τάξη. Επιβάλλουν μέτρα που τσακίζουν εργασιακά και άλλα λαϊκά δικαιώματα, όπως η επέκταση ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, η κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, η επίθεση στο λαϊκό εισόδημα και μέσω της μείωσης μισθών και του Φορολογικού. Αγωνιούσαν χτες οι δημοσιολόγοι για την αντίδραση των «αγορών» μετά τα μέτρα της κυβέρνησης, στο φόντο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Λες και οι «αγορές» θα σώσουν το λαό. Για τη σωτηρία του κεφαλαίου από την κρίση, σε βάρος του λαού, πολεμούν. Επαχθή μέτρα για φτηνούς εργάτες παίρνουν ΕΕ και κυβέρνηση, με συμφωνία της ΝΔ. Και απαιτούν «κοινωνική συναίνεση», δηλαδή υποταγή των εργαζομένων στην πολιτική σφαγιασμού των δικαιωμάτων τους. Αφοπλισμό του κινήματος επιδιώκουν.

Ο λαός μπορεί να ζήσει καλύτερες μέρες. Αν αρνηθεί να θυσιαστεί για το κεφάλαιο, αν αρνηθεί την ταξική συνεργασία, αν αρνηθεί να εκχωρήσει έστω και μισό δικαίωμά του. Να αντεπιτεθεί οργανωμένα διεκδικώντας τις ανάγκες του, με πρώτο σταθμό την απεργία του ΠΑΜΕ στις 17 Δεκέμβρη.



ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Τρεις νεκροί και ανυπολόγιστες καταστροφές

ΣΕΛ.  19
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Σήμερα η πανελλαδική σύσκεψη

ΣΕΛ.  23
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Επικίνδυνη αντικομμουνιστική προπαγάνδα στα σχολεία

ΣΕΛ.  20

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ