Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2015 - αριθ. φύλλου: 12288

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πρόταση νόμου για μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από χρέη προς τις τράπεζες

Επιτακτικά αναγκαία τα μέτρα που περιλαμβάνει, καθώς ο λαός πνίγεται από χρέη προς τις τράπεζες και η κυβέρνηση ετοιμάζει το επόμενο πακέτο σκληρών μέτρων


ΣΕΛ.  5
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ
Στοχοποιούν τα ΒΑΕ και συζητάνε νέα μείωση συντάξεων

Το Ασφαλιστικό στο επίκεντρο και του νέου γύρου των διαπραγματεύσεων, με ορίζοντα τα τέλη Νοέμβρη


ΣΕΛ.  15

Κανείς σήμερα στη δουλειά. Ολοι στην απεργία!

Συμμετέχουμε μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

  • Αθήνα, 10.30 π.μ., στην Ομόνοια
  • Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου
  • Σε δεκάδες ακόμα0 πόλεις σε όλη τη χώρα

Ολοι σήμερα, από νωρίς το πρωί, στη μάχη για την περιφρούρηση της απεργίας στους χώρους δουλειάς, για να αντιμετωπιστούν μέχρι την τελευταία στιγμή οι δισταγμοί, οι αναστολές, ο φόβος, οι προσπάθειες της εργοδοσίας, αλλά και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Ολοι σήμερα μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ: Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι μαζί με μικρούς ΕΒΕ, φτωχούς αγρότες, νεολαίους και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών.

Κάνουμε ένα βήμα για τη συνέχεια του αγώνα, για την ταξική αναμέτρηση με κυβέρνηση και εργοδοσία, απέναντι στο μπαράζ της αντιλαϊκής επίθεσης, της επιδείνωσης της ζωής της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.


Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Σήμερα απεργούμε!

Σήμερα, 12 Νοέμβρη, απεργούμε. Βγαίνουμε στους δρόμους, εργάτες και εργάτριες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, νέοι, μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές, γυναίκες και συνταξιούχοι. Σήμερα δίνουμε τη δική μας εργατική και λαϊκή απάντηση στη νέα κλιμάκωση της επίθεσης στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα για λογαριασμό των μονοπωλιακών ομίλων, του κεφαλαίου, στην οποία πρωτοστατεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Μια επίθεση για την οποία, όμως, η κυβέρνηση «διαφημίζει» ότι έχει τη λαϊκή - εργατική ανοχή και κατανόηση.

Σήμερα απεργούμε και διαδηλώνουμε σε όλη τη χώρα. Για να πούμε: Φτάνει πια, δε δίνουμε καμιά ανοχή, δεν αποδεχόμαστε τη συνέχιση της σφαγής δικαιωμάτων και αναγκών, αρνούμαστε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε την κρίση και την ανάκαμψη για λογαριασμό των κερδών του κεφαλαίου. Για να βάλουμε εμπόδια στα νέα και παλιά αντιλαϊκά μέτρα. Για να μην περάσει ο φόβος, για να σπάσει η μοιρολατρία που ενσταλάζουν κάθε μέρα τα αστικά επιτελεία και τα μέσα προπαγάνδας που διαθέτουν. Απεργούμε για όλα: Για τα μεροκάματα πείνας, τις συντάξεις που κόβονται και δε θα πάρουν οι επόμενες γενιές, τις απολύσεις, την ανεργία, την επίθεση στα εισοδήματα των μικρών ΕΒΕ και των φτωχών αγροτών, για την επίθεση στο δικαίωμα του νέου στις σπουδές κ.ά. Απεργούμε «ο ένας για όλους και όλοι για τον ένα»!

Με την πανελλαδική απεργία οι εργαζόμενοι σηκώνουν ψηλά το μπόι τους. Κάνουν ένα σημαντικό βήμα για τους ταξικούς αγώνες και τις αναμετρήσεις που έρχονται. Η ψήφος που απέσπασε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ από τα εργατικά - λαϊκά στρώματα το Σεπτέμβρη, δεν πρέπει να εκφραστεί σε ανοχή, σε παράδοση απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση, στη νέα επιδείνωση της ζωής της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Για την προκήρυξη και οργάνωση της σημερινής απεργίας, η παρέμβαση του ΠΑΜΕ ήταν καταλυτική. Απέναντι στάθηκαν οι γνωστές δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που είτε δεν κούνησαν το δαχτυλάκι τους για την επιτυχία της, είτε επιχείρησαν να τη φέρουν στα μέτρα τους. Να αλλοιώσουν τα ταξικά χαρακτηριστικά της σύγκρουσης, να κοντύνουν τις διεκδικήσεις της, να εκτρέψουν τον προσανατολισμό της από την εναντίωση στο κεφάλαιο, στην κυβέρνηση και την ΕΕ. Περίτρανη απόδειξη μιας τέτοιας τακτικής είναι και το κάλεσμα του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή στην απεργία! Γιατί, βέβαια, όταν δεν μπορείς να αποτρέψεις έναν αγώνα, είναι προτιμότερο να τον ενσωματώσεις, να τον προσαρμόσεις στα μέτρα σου και να τον κατευθύνεις... στον γκρεμό! Δεν τους πέρασε, ούτε θα τους περάσει.

Σήμερα απεργούμε, αλλά δεν ξαποσταίνουμε. Κάνουμε ένα πρώτο αποφασιστικό βήμα, σε μια μάχη που θα είναι σκληρή και θα έχει διάρκεια. Η οικονομική κατάσταση της λαϊκής οικογένειας θα χειροτερεύει μέρα με τη μέρα. Τα χαράτσια και η σκληρή φορολογία στραγγίζουν και την τελευταία σταγόνα από το λαϊκό εισόδημα. Το νέο αντιασφαλιστικό τερατούργημα είναι μπροστά. Το ίδιο και το εργασιακό. Νέες περικοπές μεθοδεύονται στις συντάξεις. Οι άνεργοι έχουν εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους, όταν οι τράπεζες ενισχύονται με δισεκατομμύρια και νέα ΕΣΠΑ ετοιμάζονται για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Δεν είναι καιρός για αναμονή. Το μοναδικό θετικό προαπαιτούμενο που μπορεί να υπάρξει για τους εργαζόμενους είναι η οργάνωση και η κλιμάκωση της πάλης τους. Πάλη που θα οργανωθεί από τους ίδιους. Μαζί με το ΠΑΜΕ, μέσα από τα Συνδικάτα, τις Επιτροπές Αγώνα, τις Λαϊκές Επιτροπές, σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε γειτονιά. Αυτός είναι ο μονόδρομος της εργατικής τάξης.


Ο «απεργιακός Ριζοσπάστης»

Ο «Ριζοσπάστης», συμμετέχοντας στην πανελλαδική πανεργατική απεργία, αύριο, Παρασκευή 13 Νοέμβρη, δεν θα κυκλοφορήσει στα περίπτερα.

Απαντώντας στην ανάγκη ενημέρωσης για την απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις και με δεδομένη την προσπάθεια η απεργία να «θαφτεί» από τα ΜΜΕ, θα κυκλοφορήσει ο «απεργιακός Ριζοσπάστης», τετρασέλιδη απεργιακή έκδοση της εφημερίδας, με ανταποκρίσεις από τη μάχη της απεργίας και τις απεργιακές συγκεντρώσεις, γραμμένος από τους ίδιους τους απεργούς, που θα διανέμεται δωρεάν από τα μέλη, τα στελέχη και τους φίλους του ΚΚΕ σε γειτονιές και χώρους δουλειάς.



ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Κατάσχεση σπιτιού για 1.000 ευρώ!

ΣΕΛ.  24
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Αντιστεκόμαστε στο ξερίζωμα της μικρομεσαίας αγροτιάς

Μιλάει στον «Ριζοσπάστη» ο Νίκος Αγγέλου, πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας.


ΣΕΛ.  12
«ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΕ» - ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Νέα επέμβαση των ΜΑΤ μια μέρα πριν από την πανεργατική απεργία

ΣΕΛ.  10

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ