Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 12 Νοέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11110

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
Αύριο Κυριακή 13 Νοέμβρη στις 6 μ.μ. στο «Σπόρτιγκ»

Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ Κάτω η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΕΕ - πλουτοκρατίας - αστικών κομμάτων

«Πόλεμος» να φύγει η κυβέρνηση μια ώρα γρηγορότερα

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.- ΕΕ - κεφαλαίου

Η κυβέρνηση της τρικομματικής συμμαχίας έχει έναν αποκλειστικά εντολοδόχο: Την Κομισιόν και τις δυνάμεις βεβαίως του κεφαλαίου στην Ελλάδα. Συγκροτήθηκε με έναν και μοναδικό σκοπό. Μέσα σε όσο γίνεται λιγότερο χρονικό διάστημα, ως ένα βαθμό και απροσδιόριστο, να μετατρέψει τη ζωή του λαού σε κόλαση και να φιμώσει το λαό για να δεχτεί αδιαμαρτύρητα τα νέα χειρότερα μέτρα. Δηλώνουμε με βεβαιότητα: Δεν θα περάσουν όλοι αυτοί οι στόχοι. Επιπλέον υπογραμμίζουμε ότι αυτή η τρικομματική κυβέρνηση δεν πρόκειται να αναστείλει ούτε τις συνέπειες και τα προβλήματα της διαδικασίας πτώχευσης ούτε να αποτρέψει την ανεξέλεγκτη πτώχευση αν αυτή συμβεί.

Σημειώνουμε και το εξής πράγμα: Η συμμετοχή του ΛΑ.Ο.Σ. στην κυβέρνηση αναμφισβήτητα είναι η αποζημίωση του ΠΑΣΟΚ για το βρώμικο έργο που έπαιξε όλα αυτά τα χρόνια ο ΛΑ.Ο.Σ. και ιδιαίτερα η ηγεσία του απέναντι στο εργατικό λαϊκό κίνημα, με την προβοκάτσια, τον αντικομμουνισμό, με την κρατική καταστολή, απέναντι συνολικά στα συμφέροντα των εργαζομένων και των μεταναστών. Η ΝΔ αυτή τη στιγμή καθίσταται συνυπεύθυνη για το ανακάτεμα στην κυβέρνηση ενός τέτοιου τύπου κόμματος.

Η κυβέρνηση αυτή είναι απαράδεκτη. Απαράδεκτη κυριολεκτικά. Και είμαστε βέβαιοι ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιηθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού, το δε έργο της πραγματικά, όσο κρατήσει αυτό, θα περάσει σε μαύρες σελίδες στην Ιστορία. Εμείς επαναλαμβάνουμε αυτό που είπαμε μετεκλογικά, λίγες μέρες αφού αναδείχτηκε το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση το 2009. Πόλεμος στον πόλεμο. Ούτε ένα λεπτό ο λαός δεν πρέπει να εφησυχάσει. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει μια ώρα γρηγορότερα.


ΣΕΛ.  3,   6  -  7


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ»
Μπορούμε να τους νικήσουμε!

Συγκινητικές στιγμές στη χτεσινή εκδήλωση ταξικής αλληλεγγύης στον αγώνα των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας».Αλέκα Παπαρήγα: «Μπορούμε να τους νικήσουμε! Και πρέπει να τους δείξουμε ότι αντέχουμε, κι αυτή την αντοχή μας θα τη μετατρέψουμε σε νίκη και σε μεγάλη τους τιμωρία».


ΣΕΛ.  8   -   9


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Οξύνονται ολοένα οι αντιθέσεις

ΣΕΛ.  10
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
Οργανωμένα δεν πληρώνουμε

ΣΕΛ.  12  -  13
ΠΑΜΕ
Οργάνωση της πάλης των ανέργων

ΣΕΛ.  8
ΕΡΓΑΤΕΣ «ΦΟΥΛΓΚΟΡ»
Νέα 48ωρη απεργία

ΣΕΛ.  32
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Λαϊκή συγκέντρωση τη Δευτέρα

ΣΕΛ.  12  -  13
ΚΝΕ ΓΙΑ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Ταξική πάλη σε επαναστατική γραμμή

Ενας είναι ο δρόμος για να νικήσει ο λαός, η ακούραστη οργάνωση της ταξικής πάλης της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων και των παιδιών τους σε επαναστατική γραμμή, με στόχο και προσανατολισμό την κατάκτηση της εργατικής - λαϊκής εξουσίας και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας.


ΣΕΛ.  16  -  17


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org