Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 12 Γενάρη 2013 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11452

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Το να λες ότι η κρίση οφείλεται στα σκάνδαλα είναι ξελάσπωμα του καπιταλισμού

ΣΕΛ.  8   -   9

ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ φοροαπαλλάσσουν το κεφάλαιο

Αλέκα Παπαρήγα: Η λογική της κυβέρνησης είναι αυτή, ότι πρέπει να πάρω από το λαό ό,τι του έχει μείνει στην τσέπη για να διαμορφώσω τα έσοδα του κράτους, για να πληρώνω τον κρατικό μηχανισμό, τα τοκοχρεολύσια κλπ. Αν μείνει και κάτι, να το επιστρέφω στο μεγάλο κεφάλαιο

  • Αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο φέρνει συντριπτικά κατάγματα σε μισθωτούς, συνταξιούχους, μικρούς αυτοαπασχολούμενους, αγροτιά και μεγάλη μείωση φόρου στις ανώνυμες εταιρείες και σ' αυτές που είναι μέσα στο χρηματιστήριο. Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού θα γίνουν φοροφυγάδες. Οχι από ιδεολογία, αλλά γιατί δεν θα μπορούν να πληρώσουν. Σήμερα το εισόδημά τους δε φτάνει να καλύψει ούτε στοιχειώδεις ανάγκες.
  • Να μην πληρώσει ο λαός ούτε ένα ευρώ. Πολιτικά είναι απαράδεκτο να πληρώσει ο λαός τα βάρη της κρίσης, δεν τη δημιούργησε αυτός. Ούτε η κρίση δημιουργείται από τη φοροδιαφυγή, ακόμη και τη φοροδιαφυγή του μεγάλου κεφαλαίου, γιατί οι φοροαπαλλαγές και κυρίως η νόμιμη κλοπή που κάνει είναι απείρως μεγαλύτερη από τη φοροδιαφυγή. Πρέπει να μάθει ο λαός να απειθαρχεί στις άδικες αποφάσεις.

ΣΕΛ.  6   -   7


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ανοιξε χτες η έκθεση για τα 1.000 φύλλα του «Οδηγητή»

Με αριθμό φύλλου 1.000 κυκλοφορεί σήμερα ο «Οδηγητής». Με αυτή την αφορμή η ΚΝΕ εγκαινίασε, χτες, στην Αθήνα μεγάλη έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο). Σε αυτήν παρουσιάζεται η ιστορική διαδρομή του «Οδηγητή», από το 1968 έως και τις μέρες μας.


ΣΕΛ.  17

Σε ρότα ανατροπής

Η υπόθεση «λίστα Λαγκάρντ» είναι συνυφασμένη με τις πολιτικές και οικονομικές συνθήκες που διαμορφώνονται στην Ελλάδα από την εξελισσόμενη βαθιά καπιταλιστική οικονομική κρίση, τις τεράστιες δυσκολίες στη διαχείρισή της από το αστικό πολιτικό σύστημα για την έξοδο σε όφελος του κεφαλαίου, που σημαίνει όσο το δυνατό λιγότερη καταστροφή του, δημιουργία συνθηκών ανάκαμψης και ταυτόχρονα χειραγώγηση των εργαζομένων σ' αυτήν την πολιτική.

Από την υπόθεση αυτή βγαίνει ένα συμπέρασμα, ότι στην Ελλάδα υπήρχε μεγάλη συσσώρευση κερδών. Ταυτόχρονα, κεφάλαια και κέρδη μεταφέρονται εύκολα στο εξωτερικό, αρκεί να πληρωθεί εδώ ο ανάλογος φόρος. Τα κεφάλαια στις τράπεζες είναι λιμνάζοντα κεφάλαια που περιμένουν την καλύτερη δυνατή στιγμή, δηλαδή τις καλύτερες συνθήκες για μέγιστη κερδοφορία ώστε να επενδυθούν. Ολα τα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα, όπως μείωση μισθών, εργασιακές σχέσεις λάστιχο, μείωση εργοδοτικών εισφορών κλπ, δηλαδή μέτρα μείωσης της τιμής της εργατικής δύναμης, αλλά και φοροληστεία του λαού και φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου, δημιουργούν τις συνθήκες για επενδύσεις, γιατί δημιουργούν συνθήκες κερδοφορίας.

Ο λαός να μην «τσιμπήσει» ότι κάτι καλό θα βγει για τον ίδιο απ' αυτήν την υπόθεση. Χρειάζεται να αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική και το σύστημα σε ρότα ανατροπής τους.ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Για προσλήψεις στα Μουσικά Σχολεία

ΣΕΛ.  18
«ΑΤΤΙΚΟΝ» - «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Λουκέτα σε 15 κρεβάτια ΜΕΘ

ΣΕΛ.  14
ΕΘΝΙΚΗ - ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΝΚ
Μαζικές απολύσεις

ΣΕΛ.  20
ΠΑΜΕ
Κοροϊδία τα προγράμματα για την ανεργία

Το «Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα των Νέων», που ανακοίνωσε την Πέμπτη η κυβέρνηση, σπρώχνει σε ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση τη νεολαία, τονίζει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του.


ΣΕΛ.  3
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Την Τετάρτη 16 Γενάρη η απεργία

ΣΕΛ.  15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Νέα αγωνιστική κινητοποίηση

ΣΕΛ.  3


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org