Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 11 Γενάρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10271

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Αύριο Δευτέρα βγαίνουν στους δρόμους σε όλη τη χώρα

Οι μικρομεσαίοι αγρότες όλης της χώρας βγαίνουν στους δρόμους του αγώνα, αποφασισμένοι να συγκρουστούν με την ΚΑΠ και, γενικότερα, την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων.


ΣΕΛ.  9

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΒΙΩΣΙΜΟ κράτος είναι η λύση στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού
  • Η Γάζα συνεχίζει να βυθίζεται σε λουτρό αίματος. Ομως ΗΠΑ και ΕΕ, και στη χώρα μας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οψίμως «ανησυχούντες» για τον παλαιστινιακό λαό, αναμασούν ως μοναδική «λύση» την αναθέρμανση της «ειρηνευτικής διαδικασίας», που οδηγεί σε διαπραγμάτευση αναφαίρετων δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού. Αυτή που απαιτεί από τον κατεχόμενο να εγκαταλείψει το δικαίωμά του στην αντίσταση και να αποδεχτεί τα δεδομένα.
  • Να αποδεχτεί, δηλαδή, ο παλαιστινιακός λαός ότι θα διαπραγματευτεί τους όρους που θα θέτει ο κατακτητής. Ν' αποδεχτεί ότι τα ποτάμια αίματος που έχυσε, τα χιλιάδες παιδιά που θρήνησε θα μετατραπούν σε μοχλό προώθησης ευρύτερων ιμπεριαλιστικών σχεδίων, όπως το όραμα της «ευρείας Μέσης Ανατολής», και ότι ο ίδιος θα βρεθεί διάσπαρτος στα μικρά κλουβιά των κατακερματισμένων κρατιδίων.
  • Ο δοκιμαζόμενος λαός της Γάζας όντως έχει ανάγκη από ανθρωπιστικούς διαδρόμους και από κατάπαυση του πυρός. Αλλά όλα αυτά, συμπεριλαμβανομένων των διαφόρων ειδών «συνομιλιών» υπό ιμπεριαλιστική αιγίδα, δεν είναι λύση. Λύση στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού είναι ο τερματισμός της κατοχής και ανεξάρτητο, βιώσιμο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, που θα έχει κυριαρχία στο έδαφος και στα σύνορά του.

ΣΕΛ.  3   -   7

Από τη διαδήλωση που οργάνωσε το ΚΚΕ στην Αθήνα


*

Αποκορύφωμα των πρόσφατων πολυποίκιλτων πρωτοβουλιών αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό ήταν η αποστολή αντιπροσωπείας στα παλαιστινιακά εδάφη.


Προσφέρουν στο ΚΚΕ

Μέλη και υποστηρικτές των Ελληνικών Εργατικών Συνδέσμων Αυστραλίας «Ατλας» Σίδνεϊ, «Δημόκριτος» Μελβούρνης και «Σωκράτης» Νιούκαστλ στέλνουν στην Κομματική Οργάνωση Ναυτεργατών του ΚΚΕ 6.000 δολάρια Αυστραλίας για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Ο Φώτης Γεωργιάδης προσφέρει 5.000 ευρώ, μέσω της ΚΟΘ.

Ο Φώτης Κονταλώνης, από την Αράχωβα Λακωνίας προσφέρει 3.000 ευρώ.

Ο αντιστασιακός Παναγιώτης Βαζούρας, για το Αρχείο του Κόμματος προσφέρει, ως 6η και 7η δόση, άλλες 2.000 ευρώ.

Ο Βασίλης Χ. Μητρόπουλος προσφέρει 2.000 ευρώ.

Ο Α. Κ. και η Α. Β. προσφέρουν, μέσω ΚΟΠ, 1.000 ευρώ.



Σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

Η κυβέρνηση πατάει στις αγωνίες μαθητών - γονιών για να βαθύνει τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις.


ΣΕΛ.  16

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ