Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 14 Γενάρη 2000 - αριθ. φύλλου: 7567

Προκλητικός εμπαιγμός των συνταξιούχων

Προκλητικός εμπαιγμός των συνταξιούχων από τον πρωθυπουργό. Οι αυξήσεις - ψίχουλα του 4%, που είχε εξαγγελθεί για τις συντάξεις, έγιναν τελικά 3%, ενώ απέρριψε όλα τα αιτήματα των απομάχων της δουλιάς. Με κλιμάκωση του αγώνα απαντούν οι συνταξιούχοι.


ΣΕΛ.  17

Μνημεία πολιτικής χυδαιότητας οι μηνύσεις Γιαννόπουλου
ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ πρωθυπουργός και κυβέρνηση

Με τη δήλωσή του ότι  δε θα είναι υπουργός Δικαιοσύνης όταν γίνει η δίκη κατά του «Ρ», ο Ε. Γιαννόπουλος ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης, ως πολιτικός προϊστάμενος των δικαστών

Κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και περισσότερο καθαρό στην ελληνική κοινωνία ότι η αήθης, υβριστική, αντιδημοκρατική πρακτική του Ε. Γιαννόπουλου, με την επιχείρηση χειραγώγησης του Τύπου, περιορισμού της ελευθερίας και της άσκησης πολιτικής κριτικής, έχει την ανοχή, στήριξη, ενθάρρυνση συνολικά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, Κ. Σημίτης, είναι συνυπεύθυνος και συνένοχος στην κατρακύλα του «ιδιόρρυθμου» υπουργού του, όπως καθημερινά αποκαλούν κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος τον συγκεκριμένο υπουργό και τις αθλιότητές του.

Η μήνυση του υπουργού Δικαιοσύνης κατά του «Ρ», η οποία μόλις χτες έγινε γνωστή κατά τη διαδικασία της προανάκρισης, αποτελεί ένα πραγματικό μνημείο αντιδημοκρατικής χυδαιότητας, αντικομμουνιστικού παραληρήματος και πολιτικού θράσους. Ακόμα πιο μαχητικά, πιο αποφασιστικά, ο ελληνικός λαός, ανεξάρτητα από ιδεολογικές και πολιτικές προτιμήσεις, ανεξάρτητα από κομματικές εντάξεις, θα καταδικάσει τέτοιες πρακτικές, που θυμίζουν τις μαύρες μέρες σ' αυτό τον τόπο.


ΣΕΛ.  6   -   8

ΠΑΤΡΑ
Περισσεύουν τα προβλήματα

Η «Πειραϊκή - Πατραϊκή» αραχνιάζει, η «Μίσκο» μένει μανταλωμένη, η «ΒΕΣΟ» γκρεμίζεται και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό, στην Πάτρα, που αύριο την επισκέπτεται ο Κ. Σημίτης, συνεχίζοντας τις προεκλογικές του φιέστες. Η Πάτρα, όμως, της ανεργίας και της αβεβαιότητας, της υποαπασχόλησης και της σκληρής εκμετάλλευσης δεν έχει θέση στα προεκλογικά σόου. «Υποδέχεται» αγωνιστικά τον πρωθυπουργό της ΟΝΕ, με το σημερινό συλλαλητήριο, στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, που διοργανώνεται από τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών. Αυτήν την Πάτρα, την περιφρονημένη και εγκαταλειμμένη από τον πρωθυπουργό του «εκσυγχρονισμού», παρουσιάζει σήμερα ο «Ρ».


ΣΕΛ.  18   -   19


Διαδηλώνουν σήμερα οι μαθητές

Εχοντας στο πλευρό τους, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές και σπουδαστές, διαδηλώνουν σήμερα οι μαθητές, στην Αθήνα και δεκάδες ακόμη μεγάλες πόλεις, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική κυβερνητική μεταρρύθμιση.


ΣΕΛ.  22  -  23
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αληθινή μάστιγα η ανεργία

Σε πραγματική μάστιγα έχει εξελιχθεί η ανεργία στη Θεσσαλία, σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία, ενώ, χθες, η κυβέρνηση και ο ΟΑΕΔ αρνήθηκαν την έκτακτη ενίσχυση των δεκάδων χιλιάδων ανέργων της περιοχής


ΣΕΛ.  16

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ