Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2001 - αριθ. φύλλου: 8070

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ στην καρδιά του ιμπεριαλισμού

Απαιτείται η μέγιστη επαγρύπνηση από τους λαούς όλου του κόσμου

Associated Press

Δύο αεροπλάνα έπεσαν χτες το πρωί πάνω στους λεγόμενους δίδυμους πύργους του Κέντρου Παγκόσμιου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη και άλλο ένα έπεσε στο συγκρότημα του Πενταγώνου στη Βιρτζίνια, κοντά στην Ουάσιγκτον, ενώ υπήρξε έκρηξη αυτοκινήτου έξω από το κτίριο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Οι δύο πύργοι ύψους 417 μέτρων, όπου εργάζονται χιλιάδες άνθρωποι, κατέρρευσαν και οι πρώτοι υπολογισμοί μιλούν για πολλές χιλιάδες νεκρούς. Αγνωστες είναι οι συνέπειες που έχουν προκληθεί στις εγκαταστάσεις του Πενταγώνου. Πληροφορίες έφεραν άλλα τέσσερα αεροπλάνα να έχουν καταληφθεί από αεροπειρατές. Εκτακτα μέτρα εκκένωσης του Λευκού Οίκου και άλλων κυβερνητικών κτιρίων, ενώ διεκόπη κάθε οικονομική και όποια άλλη δραστηριότητα για όλη την επικράτεια.

«Σημασία έχει να απαντήσουμε στο ερώτημα ποιος είχε το συμφέρον, το κίνητρο, να πράξει κάτι τέτοιο. Αν απαντήσουμε σ' αυτό, θα μπορέσουμε να δούμε την προέλευση της ενέργειας». Με αυτή τη φράση η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, υπέδειξε τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει η σκέψη του κάθε αγωνιστή, προκειμένου να φωτιστούν τελικά οι πολύπλευρες διαστάσεις των δραματικών γεγονότων που σημειώθηκαν χτες στις ΗΠΑ και ταυτόχρονα επισήμανε ότι σε τέτοιες συνθήκες, με τέτοια γεγονότα, χρειάζεται παλλαϊκή επαγρύπνηση, ενεργοποίηση, κινητοποίηση και συσπείρωση.


ΣΕΛ.  6   -   10

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μεγαλειώδης συγκέντρωση
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μεγαλειώδης συγκέντρωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πέντε προβλήματα για συσπείρωση και δράση

Σε μια πολύ μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση χιλιάδων Θεσσαλονικέων μίλησε χτες βράδυ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην πλατεία Αριστοτέλους. Ανέλυσε την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για τη συγκρότηση του Λαϊκού Μετώπου, ενώ απηύθυνε κάλεσμα σε κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις για συσπείρωση και κοινή δράση πάνω σε 5 μεγάλα προβλήματα που απασχολούν το λαό και τον τόπο, όπως είναι: 1ο. Τα προβλήματα που έχουν γεννήσει οι αναδιαρθρώσεις στην οικονομία και την κοινωνική πολιτική, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, Ασφάλισης, Συνταξιοδοτικού, της Παιδείας. 2ο. Τη δράση κατά του ΝΑΤΟ, του πολέμου στη γειτονιά μας, των δυνάμεων ταχείας επέμβασης, των πυρηνικών όπλων. 3ο. Την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων. 4ο. Το συντονισμό και τη διεθνοποίηση των αγώνων, την αλληλεγγύη των λαών. Και 5ο. Την καταδίκη με αφορμή τις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, τόσο στον πρώτο όσο και στο δεύτερο γύρο, των δύο κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.


ΣΕΛ.  12   -   15

ΠΡΟΣΦΟΡΑ
  • Ο Ν. Μικόνης πρόσφερε προς τιμήν του 27ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ 350.000 δρχ.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org