Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 - αριθ. φύλλου: 11333

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αποφασισμένη για τις νέες ριζικές ανατροπές στο Ασφαλιστικό

ΣΕΛ.  3
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ
Καταδικάζουν το λαό σε μόνιμη εξαθλίωση

ΣΕΛ.  9

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΛΙΜΑΝΙΩΝ - ΕΛΤΑ - ΕΛΒΟ στους εκβιασμούς και τη συκοφαντία
  • Αν ο λαός δεν τους εμποδίσει, κυβέρνηση και ΕΕ είναι ικανοί να εκχωρήσουν στους εφοπλιστές και στους μεγαλοεπιχειρηματίες, όχι μόνο τα λιμάνια, αλλά και την ίδια τη θάλασσα...
  • Την ώρα που κυβέρνηση και ΕΕ τρομοκρατούν το λαό ότι η χώρα δεν παράγει τίποτα, ξεπουλάνε, δίνοντας το τελειωτικό χτύπημα, την ΕΛΒΟ που μπορεί να κατασκευάσει σύγχρονα φορτηγά και άλλα οχήματα.
  • Που μπορεί ακόμα να κατασκευάσει σύγχρονα τεθωρακισμένα η αγορά των οποίων σήμερα κοστίζει εκατοντάδες εκατομμύρια στο λαό, γιατί αυτό επιβάλλει η συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ.
  • Ξεπουλάνε τα ΕΛΤΑ στέλνοντας εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία και μετατρέποντας σε πανάκριβο εμπόρευμα τις ταχυδρομικές υπηρεσίες, ιδιαίτερα για τις απομακρυσμένες περιοχές.
  • Οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις αυτές δεν πρέπει να δεχτούν το ξεπούλημα, δεν πρέπει να υποταχθούν στους εκβιασμούς και τη συκοφαντία. Ο λαός έχει συμφέρον να σταθεί δίπλα τους και να πει ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις.

ΣΕΛ.  6   -   7

ΙΡΑΝ
Φονικοί σεισμοί

Διπλός φονικός σεισμός έπληξε το Σάββατο το Βορειοδυτικό Ιράν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 306 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους 219 γυναίκες και παιδιά, να τραυματιστούν 3.037, ενώ δεκάδες χωριά καταστράφηκαν ολοσχερώς και εκατοντάδες άλλα επλήγησαν σοβαρά.


ΣΕΛ.  16

ΚΚΕ
Αρκετά δεν πλήρωσε ο λαός;

Στο όνομα της παραμονής της χώρας στη ζώνη του ευρώ, που ταλανίζεται από τη βαθιά κρίση και τους ανταγωνισμούς, η κυβέρνηση και η ΕΕ αξιώνουν από τους εργαζόμενους να ζήσουν με μισθούς και συντάξεις πείνας, σε μια εργασιακή κόλαση, χωρίς Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, προκειμένου να ανακτήσει το κεφάλαιο την υψηλή κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα. Το ερώτημα είναι γιατί ο λαός να δεχτεί τη μόνιμη καταδίκη του στην εξαθλίωση; Αρκετά δεν πλήρωσε από την ένταξη και την προσαρμογή της χώρας στην ΕΕ και από την ανάπτυξη που έχει στόχο την κερδοφορία του κεφαλαίου;



ΓΙΑΤΡΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
Απέσπασαν αγωνιστικά το κονδύλι για τις εφημερίες

ΣΕΛ.  11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΤΕ
Συνεχίζουν τον αγώνα τους με άλλες μορφές

ΣΕΛ.  11
ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΟ ΕΓΧΩΡΙΟ ΠΡΟΪΟΝ
Υποχώρηση 15,7% από το 2008

ΣΕΛ.  14
ΟΡΥΧΕΙΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
ΠΑΜΕ: Συνθήκες γαλέρας

ΣΕΛ.  3
ΗΠΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ
Aποφάσισαν εμβάθυνση της επέμβασης στη Συρία

ΣΕΛ.  17
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
Οδηγίες για περικοπές σε παροχές

ΣΕΛ.  12
ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Σοβαρές οι ευθύνες της συγκυβέρνησης

Αυξάνονται οι επιθέσεις σε βάρος μεταναστών σε όλη τη χώρα. Νεκρός από μαχαιριές φασιστοειδών έπεσε τα ξημερώματα της Κυριακής ένας νεαρός Ιρακινός, στο κέντρο της Αθήνας. Τα πέντε άτομα, με καίρια χτυπήματα, σκότωσαν τον 20χρονο στην οδό Αναξαγόρα 17.


ΣΕΛ.  13
38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Ξεχωριστό γεγονός για νεολαία και εργαζόμενους

ΣΕΛ.  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ