Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 11 Αυγούστου 2012 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11331

ΔΗΜΟΙ
Στήνουν επιχειρήσεις με ανέργους για τους παιδικούς σταθμούς

ΣΕΛ.  11
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ
Αντιδράσεις για τη βόμβα της συγκυβέρνησης στο Ασφαλιστικό

ΣΕΛ.  7

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ από τις δραματικές περικοπές

Οι δραματικές περικοπές μέσω του ΕΟΠΥΥ θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη δημόσια Υγεία. Οι πιο φτωχοί, οι πιο βαριά ασθενείς, οι πιο ανήμποροι είναι τα πρώτα θύματα. Η ανυπαρξία πρόληψης και θεραπείας θα οδηγήσει στην αύξηση της νοσηρότητας του πληθυσμού, σε μείωση του μέσου όρου ζωής και στο θάνατο ανθρώπων που, ενώ μπορούν να θεραπευτούν, δεν έχουν να πληρώσουν. Σε αυτό το «Μεσαίωνα» καλούνται να βάλουν φρένο οι εργαζόμενοι, κάθε λαϊκός άνθρωπος, κάθε ανάπηρος, κάθε οικογένεια, μέσα από την οργάνωσή τους και τη δράση τους. Αυτό που προέχει είναι να χρηματοδοτηθεί άμεσα ο ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό και το κάθε σωματείο, κάθε λαϊκή επιτροπή, κάθε συνταξιουχική οργάνωση, κάθε σύλλογος γονέων και συσπείρωση αναπήρων να παρεμβαίνει άμεσα για καθέναν που κινδυνεύει να μείνει χωρίς γιατρό, φάρμακο, θεραπεία, εξέταση, νοσοκομείο.


ΣΕΛ.  3

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις

Με κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, συνέχισαν και χτες οι εργαζόμενοι της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, ενώ σήμερα Σάββατο πραγματοποιούν νέα Πανελλαδική Γενική Συνέλευση με θέμα τις μορφές κλιμάκωσης του αγώνα στο ξενοδοχείο «NOVOTEL», στις 11 π.μ.


ΣΕΛ.  6

ΚΚΕ
Εγκλημα

Η νέα αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης που προωθούν κυβέρνηση και ΕΕ καθώς και οι νέες περικοπές στις συντάξεις, είναι έγκλημα των εγκλημάτων σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Καταδικάζει τους εργαζόμενους, ειδικά τους νέους, να αναζητούν δουλειά ως τα βαθιά γεράματα, μετατρέπει τη σύνταξη σε επίδομα που δεν θα επαρκεί ούτε για την αγορά των φαρμάκων. Η κυνική δήλωση του υπουργού Γ. Βρούτση ότι, όταν ο κατώτατος μισθός είναι 580 ευρώ δεν μπορεί η σύνταξη να είναι μεγαλύτερη, αποκαλύπτει το εφιαλτικό παρόν και μέλλον που φτιάχνουν για τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Μισθούς πείνας, συντάξεις εξαθλίωσης.

Η εργατική τάξη έχει τη δύναμη και το χρέος, πρώτα απ' όλα απέναντι στα παιδιά της, να υψώσει το ανάστημά της, να παλέψει για να βάλει τέλος στις θυσίες που της επιβάλλουν οι υπερασπιστές του ξεπερασμένου καπιταλιστικού συστήματος και της αντιδραστικής ΕΕ.



ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
Τεράστιες καταστροφές σε όλη τη χώρα

ΣΕΛ.  24
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Σοβαρά πλήγματα στην αγροτική παραγωγή

ΣΕΛ.  17
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επεκτείνεται η καταστολή σε βάρος μεταναστών

ΣΕΛ.  11
ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ
Καθημερινή αγωνία

Σε τραγική κατάσταση έχουν περιέλθει οι νεφροπαθείς και οι οικογένειές τους σε όλη τη χώρα, καθώς ο ΕΟΠΥΥ δεν τους έχει καταβάλλει από το Νοέμβρη του 2011 τα μεταφορικά από και προς τις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ), με αποτέλεσμα να αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα και να αναγκάζονται να διακόπτουν τις θεραπείες τους ή να δανείζονται από συγγενείς, φίλους, τράπεζες...


ΣΕΛ.  8
ΕΛΤΑ-ΕΛΒΟ
Επιταχύνεται η ιδιωτικοποίησή τους

ΣΕΛ.  16

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ