Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 14 Αυγούστου 2001 - αριθ. φύλλου: 8045

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ
Λαϊκή απαίτηση ο εκδημοκρατισμός των Σωμάτων Ασφαλείας

Νέο κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας, αυτή τη φορά στην Καβάλα, σε βάρος μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Το ΚΚΕ έφερε στη Βουλή την αστυνομική αυθαιρεσία που βίωσε στο Αστυνομικό Τμήμα Μενιδίου συντάκτης του «Ρ», αλλά και την ανάγκη γενικότερου εκδημοκρατισμού των Σωμάτων Ασφαλείας, με Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του Κόμματος Αντ. Σκυλλάκος, Λ. Κανέλλη και Στ. Σκοπελίτης προς τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Εμπορικής Ναυτιλίας


ΣΕΛ.  8   -   9

«ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ» ΜΕ ΜΑΧΕΣ...
ΝΕΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ενόψει

Υπό τον ήχο των μαχών, που στην κυριολεξία δεν έχουν καθόλου σταματήσει, υπεγράφη χτες στα Σκόπια υπό την αιγίδα των ΝΑΤΟικών, η λεγόμενη «Ειρηνευτική Συμφωνία» που περιλαμβάνει όλες τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούσε η αλβανική μειονότητα.

Παρά τη μονομερή εκεχειρία που είχε ανακοινωθεί, οι εκρήξεις συνεχίζονταν ακόμα και πέντε χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας. Επίσης σφοδρές μάχες συνεχίζονταν στα περίχωρα του Τέτοβου. Οι ΝΑΤΟικοί δεν ανακοινώνουν ακόμα την ημερομηνία της επέμβασής τους, ισχυριζόμενοι «πως πρέπει να υπάρχει μια διαρκής εκεχειρία» όπως υποστήριξε χτες ο ΓΓ Τζ. Ρόμπερτσον.

Σε δήλωσή του ο Ορ. Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τονίζει ότι ο μη αφοπλισμός του UCK και η απόφαση για ανάπτυξη του ΝΑΤΟ στη γειτονική χώρα θα εμπλέξουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση, χωρίζοντάς την ουσιαστικά σε δύο ζώνες, με απρόβλεπτες εξελίξεις. Η ελληνική κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να στείλει ελληνικό στρατό.


ΣΕΛ.  14   -   15

Associated Press

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Χειροτερεύει η κατάσταση

Διαρκώς χειροτερεύει η κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Με πρόσχημα νέα επίθεση αυτοκτονίας με 15 Ισραηλινούς τραυματίες, η ισραηλινή κυβέρνηση προχώρησε χτες σε πλήρη αποκλεισμό των «αυτόνομων κατεχομένων», κλείνοντας παράλληλα τα σύνορα με την Αίγυπτο. Οι Παλαιστίνιοι προχώρησαν σε κλείσιμο όλων των καταστημάτων στη Δυτική Οχθη και τη Γάζα, όπως και σε διαδηλώσεις, στις οποίες τραυματίστηκαν 3 διαδηλωτές, ενώ η δολοφονία μιας οκτάχρονης Παλαιστίνιας, που σκοτώθηκε από πυρά του ισραηλινού στρατού, εντείνει τα πάθη.


ΣΕΛ.  16


ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ
Ταλαιπωρία επιβατών, ναυτεργατών, νησιωτών

Τα αποτελέσματα της «απελευθέρωσης» των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών που ευαγγελίζονται οι εφοπλιστές και η κυβέρνηση πιστά εφαρμόζει, φαίνονται καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, από την απίστευτη ταλαιπωρία και όχι μόνο, που υφίστανται καθημερινά οι επιβάτες, οι ναυτεργάτες και οι νησιώτες. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στον Αγιο Κήρυκο Ικαρίας


ΣΕΛ.  13

Sportidea

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Στο βάθρο ο Γκατσιούδης

Ο Κώστας Γκατσιούδης, αν και τραυματίας, κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο (ακοντισμός) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, που ολοκληρώθηκε προχτές στο Εντμοντον του Καναδά. Συγχαρητήρια προς όλους τους Ελληνες αθλητές έστειλε το ΚΚΕ


ΣΕΛ.  27
ΚΟΜΒΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ
Αποκλείεται η παραλία

Τον αποκλεισμό από την παραλία, των κατοίκων των δήμων που βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας του Σαρωνικού, θα έχει ως αποτέλεσμα η κατασκευή τριών ανισόπεδων κόμβων, καταγγέλλει η «Συντονιστική Επιτροπή για τη σωτηρία του Σαρωνικού»


ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ