Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 10 Ιούλη 2005 - αριθ. φύλλου: 9223

Ανοίγει ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ στη δράση μας

Σε ειδικό ένθετο σήμερα ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει τις θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ με θέμα τη νεολαία

Η ΚΕ του ΚΚΕ δίνει σήμερα στη δημοσιότητα τις Θέσεις της για τα προβλήματα της νεολαίας, των νέων ζευγαριών. Αρχίζει έτσι ο διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων, όλο το επόμενο διάστημα ως το φθινόπωρο, οπότε θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδική Κομματική Συνδιάσκεψη με το θέμα αυτό.

Το ΚΚΕ ανοίγει μια νέα σελίδα στη δράση του για τα προβλήματα των νέων, παίρνοντας υπόψη τις πιεστικές ανάγκες της νεολαίας αλλά και τα προβλήματα που η σημερινή νεολαία θα ζήσει αύριο, για το ποια θα είναι η ζωή της επόμενης γενιάς των νέων ανθρώπων.

Το ντοκουμέντο, που δημοσιεύεται σήμερα σε ειδικό ένθετο, τιτλοφορείται: «Η δράση του Κόμματος για τα προβλήματα της νεολαίας. Η στήριξη της ΚΝΕ».


ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ - ΛΙΜΑΝΙΑ - ΠΛΟΙΑ
Να περάσουν στα χέρια του λαού

Η δραστική συρρίκνωση της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας της Ελλάδας, η απελευθέρωση, δηλαδή η ιδιωτικοποίηση των λιμενικών εγκαταστάσεων και υπηρεσιών, όπως και των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, ως αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, συμβάλλουν τα μέγιστα στην κερδοφορία του κεφαλαίου γενικά και του εφοπλιστικού ειδικότερα, σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων και των ναυτεργατών. Απάντηση σ' όλ' αυτά είναι ο κοινωνικοπολιτικός αγώνας για να περάσουν οι παραπάνω τομείς στη λαϊκή ιδιοκτησία


ΣΕΛ.  8  -  9

Προσφορές
  • Στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών του αγώνα και ιδιαίτερα στη μνήμη των καπετάνιων Μήτρου και Πάνου Γιαννούλη, ο σ. Βασίλης Γαρύφαλος προσφέρει, ως δεύτερη δόση, μέσω της ΝΕ Λευκάδας, το ποσό των 14.000 ευρώ.
  • Ο Φώτης Γεωργιάδης από τη Θεσσαλονίκη κατέθεσε 3.000 ευρώ στην ΚΟΘ του ΚΚΕ, στη μνήμη του σ. Χαρίλαου Φλωράκη.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ