Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 13 Ιούνη 2012 - αριθ. φύλλου: 11280

Δυνατό ΚΚΕ: Εφαλτήριο για το κίνημα - Δύναμη πίεσης και στη Βουλή
  • Η κρίση του καπιταλισμού αγκαλιάζει όλη την Ευρώπη, με διεθνείς επιπτώσεις. Κόβουν μισθούς, πασχίζουν να μειώσουν χρέη και ελλείμματα σε βάρος του λαού, αλλά μιλάνε και για ανάπτυξη. Η ανάπτυξη, αν και όταν έρθει, θα είναι ανάπτυξη με φοβερή λιτότητα, με όλους τους νόμους που έχουν περάσει. Δε θα ξαναφτάσουμε στο επίπεδο ζωής όπως πριν από 20 - 30 χρόνια.
  • Ισχυρό ΚΚΕ είναι εφαλτήριο για το κίνημα, για την οργάνωση του λαού κόντρα στις όποιες σε βάρος του εξελίξεις λόγω βαθέματος της κρίσης, αλλά μπορεί να έχει και ορισμένα αποτελέσματα. Μια ισχυρή Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος θα έχει περισσότερη ευχέρεια στη Βουλή να ασκήσει πίεση σε όφελος του λαού. Είναι η μόνη φιλολαϊκή αντιπολίτευση.

ΣΕΛ.  7  -  9

ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ
Λαϊκή πάλη για χρηματοδότηση Νοσοκομείων-ΕΟΠΥΥ

Καθημερινά μεγαλώνουν τα αδιέξοδα που γεννά για το λαό η σχεδιασμένη εγκατάλειψη των δημόσιων νοσοκομείων, αναδεικνύοντας πόσο επιτακτική γίνεται η οργάνωση της πάλης του για άμεση και επαρκή χρηματοδότηση νοσοκομείων και ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό.


ΣΕΛ.  17

ΚΚΕ
Σήμερα η διακαναλική συνέντευξη

Στο πλαίσιο της απόφασης της διακομματικής επιτροπής για την προβολή των κομμάτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 17ης Ιούνη, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου, σήμερα Τετάρτη 13 Ιούνη και ώρα 3 το μεσημέρι. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό.


ΚΚΕ
Ανιστόρητος και προκλητικός ο ΣΥΡΙΖΑ

Εντελώς ανιστόρητος και προκλητικός είναι ο παραλληλισμός του ΣΥΡΙΖΑ με το ΕΑΜ, που έκανε ο Αλ. Τσίπρας, προκειμένου να διατυπώσει το συκοφαντικό εφεύρημα σε βάρος του ΚΚΕ ότι δε συμβάλλει στη χειραφέτηση του λαού. Θέλει πολύ θράσος, και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι το έχει, για να βάζει όπως η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες. Καλλιεργώντας ψέματα και αυταπάτες, μετεξελίσσεται ταχύτατα σε ΠΑΣΟΚ του 2009 και το σύστημα και ένα μέρος της πλουτοκρατίας τον αξιοποιούν για να εμποδίσουν τη λαϊκή χειραφέτηση. Το μεγάλο έπος του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ δημιουργήθηκε με τον πρωταγωνιστικό ρόλο του ΚΚΕ, με το αίμα χιλιάδων μελών και στελεχών του. Το ΚΚΕ τιμά, εμπνέεται και διδάσκεται από αυτό και δεν το πουλάει για κυβερνητικές θέσεις. Το ΚΚΕ ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή στην οργάνωση της πάλης του ίδιου του λαού, για το παρόν και το μέλλον του.



ΚΟΥΒΑ
«Εφυγε» ο Τεόφιλο Στίβενσον

ΣΕΛ.  27
ΠΕΡΑΜΑ
Δολοφονική επίθεση σε μετανάστες

ΣΕΛ.  23
ΝΔ
Διαπιστευτήρια στην πλουτοκρατία

ΣΕΛ.  12
Αδιέξοδα από τη βαθιά κρίση

ΣΕΛ.  6
ΚΚΕ
Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ

ΣΕΛ.  3
ΣΥΡΙΖΑ
Στις αντιλαϊκές ράγες της ΕΕ

ΣΕΛ.  11

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ