Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 11 Μάη 2013 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11546

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Η σύνταξη και η ασφάλιση αφορούν κάθε λαϊκή οικογένεια

Τη Δευτέρα η συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με εκπροσώπους συνταξιούχων και εργαζόμενων στα Ταμεία.


ΣΕΛ.  3
ΚΝΕ ΓΙΑ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΝΕΩΝ»
«Δώρο» στους επιχειρηματίες του τουρισμού

ΣΕΛ.  15

ΒΑΘΙΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ το νομοσχέδιο για το Δημόσιο

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, όλων των εργασιακών σχέσεων, μαζί με τους συναδέλφους τους στον ιδιωτικό τομέα και τα άλλα λαϊκά στρώματα χρειάζεται από κοινού να οργανώσουν την αντίστασή τους για να μην υλοποιηθούν τα αντιλαϊκά κυβερνητικά σχέδια

Το προσχέδιο νόμου για την «Οργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης» είναι βαθιά αντιδραστικό και αντιλαϊκό. Στρέφεται συνολικά εναντίον των λαϊκών αναγκών και των εργαζομένων στο Δημόσιο. Υπηρετεί τις γενικότερες στρατηγικές στοχεύσεις του κεφαλαίου για ένα κράτος πιο αυταρχικό, που θα υπηρετεί ακόμη περισσότερο τα συμφέροντα των μονοπωλίων, την ίδια στιγμή που οι λαϊκές οικογένειες θα έρθουν αντιμέτωπες με ένα νέο γύρο ιδιωτικοποιήσεων κοινωνικών υπηρεσιών και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο με απολύσεις, κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Αυτό το Δημόσιο ούτε επιδιορθώνεται, ούτε βελτιώνεται. Χρειάζεται να ανατραπεί μαζί με την οικονομία πάνω στην οποία στηρίζεται. Ο λαός έχει ανάγκη από ένα Δημόσιο που θα υπηρετεί τις δικές του ανάγκες του και όχι τα συμφέροντα των μονοπωλίων.


ΣΕΛ.  13

ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΟΠΑΔ
Μαρτύριο η θεώρηση των βιβλιαρίων

Ατέλειωτες ουρές από τα χαράματα είναι η κατάσταση που επικρατεί στα κεντρικά του ΟΠΑΔ όπου γίνεται η θεώρηση βιβλιαρίων των έμμεσα ασφαλισμένων. Ταλαιπωρία, έξοδα για τις μετακινήσεις, χαμένα μεροκάματα, όπως ισχύει με κάθε κουτσουρεμένη παροχή που δικαιούνται οι εργαζόμενοι κι οι συνταξιούχοι και με την πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.


ΣΕΛ.  14

Επικίνδυνη προπαγάνδα

Τα κυβερνητικά επιτελεία, τα επιτελεία των κομμάτων της συγκυβέρνησης, τα αστικά ΜΜΕ, εντείνουν την προπαγάνδα περί ανάπτυξης, πως έρχονται καλύτερες μέρες. Επικίνδυνη προπαγάνδα χειραγώγησης του λαού. Τα στοιχεία που προβάλλουν είναι ότι εκταμιεύεται η δόση του δανείου, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών προχωράει, οι ιδιωτικοποιήσεις επίσης προχωράνε, ενώ το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα μαζί με 60 μεγαλοεπιχειρηματίες, θα φέρει επενδύσεις στην Ελλάδα. Εφτασαν μάλιστα να πανηγυρίζουν ότι τον Απρίλη οι προσλήψεις εργαζομένων ήταν περισσότερες από τις απολύσεις, άρα να που αντιμετωπίζεται και η ανεργία ή φάνηκαν σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας. Μόνο που ολ' αυτά ακόμη και αν προχωρήσουν, όπως προπαγανδίζεται, δεν κάνουν τίποτα διαφορετικό από το να ενισχύουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες για να κερδοφορούν. Την ίδια ώρα οι μισθοί μειώνονται κι άλλο με τη λήξη της μετενέργειας και τις επιχειρησιακές συμβάσεις, ο κατώτατος μισθός θέλουν να καταργηθεί άρα θα μειώνεται κι άλλο, ετοιμάζεται νέα αντιασφαλιστική επίθεση, πρωτ' απ' όλα με νέο τσεκούρι στις συντάξεις, στο όνομα σωτηρίας των Ταμείων από τη χρεοκοπία, στα φάρμακα ιδιαίτερα για χρόνιες ασθένειες που είναι πανάκριβα, αυξάνεται δραματικά η συμμετοχή - πληρωμή των ασφαλισμένων ενώ πολλά παύουν να χορηγούνται από τον ΕΟΠΥΥ, άρα πληρώνονται εξ ολοκλήρου. Και έπεται η φοροληστεία που απορρέει από το πολυνομοσχέδιο. Επομένως, καλύτερες μέρες έρχονται για το κεφάλαιο. Χειρότερες μέρες για τους εργατοϋπάλληλους, τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα που πρέπει να μην παρασυρθούν απ' αυτή την προπαγάνδα, να σηκώσουν ανάστημα με την κοινή τους πάλη, τη συμμαχία τους ενάντια στην πολιτική μονοπωλίων συγκυβέρνησης, ΕΕ.



Την άφησαν δύο χρόνια χωρίς αναπηρική σύνταξη

ΣΕΛ.  14
Ισοπεδώνουν τα κονδύλια για τις λαϊκές ανάγκες

ΣΕΛ.  19
ΚΛΑΔΟΣ ΓΟΥΝΑΣ
Δωδεκάωρη και ανασφάλιστη εργασία

ΣΕΛ.  18
ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ
Κόντρα σε προσκήνιο και παρασκήνιο

ΣΕΛ.  10
ΚΚΕ
Αντιπαλεύουμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό

Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη για τα αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισε και τα οποία οδηγούν σε μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών, συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, συνολική υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων της νεολαίας. Εχει την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση που έχει οδηγηθεί συνολικά η εκπαίδευση.

Το ΚΚΕ βρίσκεται πάντα και σε κάθε περίπτωση απέναντι στον κυβερνητικό κρατικό αυταρχισμό, όπως είναι η προσπάθεια επιστράτευσης των εργαζομένων και διαμόρφωσης κοινωνικού αυτοματισμού.


ΣΕΛ.  17
Με αφορμή την απεργία των καθηγητών

ΣΕΛ.  16
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Κοινή δράση για το Ασφαλιστικό

ΣΕΛ.  13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ