Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 14 Μάη 2013 - αριθ. φύλλου: 11548

15η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Από 8 έως 10 Νοέμβρη στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας

ΣΕΛ.  3
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Με 24ωρη απεργία σήμερα απαντούν στην επιστράτευση

ΣΕΛ.  15  -  17

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες

  • Δημήτρης Κουτσούμπας: Θέλουμε να καλέσουμε ως ΚΚΕ όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τους φορείς, να φτιάξουμε ένα πραγματικά γιγάντιο κίνημα πάλης, αντεπίθεσης, σε γραμμή ρήξης, ανατροπής, ριζικών αλλαγών
  • Πλούσιος και δημιουργικός διάλογος αναπτύχθηκε στη διάρκεια της συνάντησης του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τους εκπροσώπους των συνταξιουχικών Οργανώσεων και των εργαζομένων στα ασφαλιστικά Ταμεία

Το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης αφορά όλες τις εργατικές, λαϊκές οικογένειες, όλες τις ηλικίες. Αφορά τις συντάξεις, την Υγεία, την Πρόνοια. Ολα έχουν μπει σε κίνδυνο. Κάθε επιμέρους μάχη για να μπει εμπόδιο στα νέα σχέδια ανατροπής των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, να έχει συνέχεια, διάρκεια και νικηφόρα προοπτική πρέπει να ενταχθεί στην οργάνωση της αντεπίθεσης για ενιαίο υποχρεωτικό αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, με βασικά χαρακτηριστικά:

  • Να σηκώσουν το βάρος της χρηματοδότησης της Κοινωνικής Ασφάλισης τα μονοπώλια και το κράτος τους και όχι η εργατική τάξη, τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα.
  • Να διασφαλιστεί δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους, με εξειδίκευση κατά κλάδο, τομέα οικονομίας, φύλο, ηλικία, ειδικά για τα ΑμΕΑ.
  • Να υπάρξει πλήρης ασφαλιστική κάλυψη ανέργων, εργαζομένων με προσωρινή απασχόληση και συμβάσεις έργου.
  • Να αυξηθούν οι συντάξεις, να μειωθούν τα όρια ηλικίας, να βελτιωθούν οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

ΣΕΛ.  7   -   11

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αμεση αντίδραση στην επιστράτευση

Χιλιάδες φωνές ενώθηκαν χτες σε όλη τη χώρα, μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ, για να καταδικάσουν τη νέα προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει όσους αγωνίζονται, για να δηλώσουν σε κάθε κατεύθυνση ότι τον αυταρχισμό των εκμεταλλευτών θα τον τσακίσει το δίκιο των εργατών.


ΣΕΛ.  16   -   17

ΚΚΕ
Απεμπλοκή της Ελλάδας

Η βομβιστική επίθεση στην τουρκική πόλη Ρεϊχανλί στα τουρκοσυριακά σύνορα, με αποτέλεσμα το θάνατο πάνω από 46 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων, είναι ενέργεια που οξύνει παραπέρα την ήδη επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή. Ποιον ωφελεί αυτή η καταδικαστέα, εγκληματική ενέργεια; Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για κίνηση, που διαμορφώνει κλίμα το οποίο ευνοεί την ιμπεριαλιστική επέμβαση κατά της Συρίας. Σε κάθε περίπτωση καθημερινά επιβεβαιώνεται πως, είτε με τη στήριξη των αντικαθεστωτικών και τον εφοδιασμό τους με σύγχρονο εξοπλισμό, είτε με τους ισχυρισμούς περί χρήσης χημικών από τη συριακή κυβέρνηση, είτε με τη βομβιστική επίθεση, προετοιμάζεται το έδαφος για συνολικότερη επίθεση κατά της Συρίας, στην οποία εμπλέκονται ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, από κοινού με την Τουρκία, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία. Το ΚΚΕ έχει καλέσει τον ελληνικό λαό να καταδικάσει κι αυτήν την ιμπεριαλιστική επέμβαση και να απαιτήσει την απεμπλοκή της χώρας μας από αυτούς τους σχεδιασμούς.


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ την Πέμπτη

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση που διοργανώνει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ την Πέμπτη 16 Μάη, στις 7.30 μ.μ., στη Θεσσαλονίκη, στο Αγαλμα Βενιζέλου. Προσυγκεντρώσεις των Κομματικών Οργανώσεων θα ξεκινήσουν στις 6.30 μ.μ., από το Συντριβάνι, το Βαρδάρη και το Λιμάνι.



«Εφυγε» η Νίκη Τριανταφυλλίδη

ΣΕΛ.  25
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Ενάντια στην εφαρμογή του νόμου - πλαισίου

ΣΕΛ.  18
ΣΑΜΑΡΑΣ - ΤΣΙΠΡΑΣ
Διαπιστευτήρια στους βιομηχάνους

ΣΕΛ.  6
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΣΕΕ
Θεωρεί τετελεσμένη την ταφόπλακα σε μισθούς - συμβάσεις

ΣΕΛ.  19
ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Νέα μέτρα ύψους 8 δισ. ευρώ μέχρι το 2016

ΣΕΛ.  3
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Μεγάλη εκδήλωση για τους ανέργους

ΣΕΛ.  19
«Εφυγε» πρόωρα ο σ. Κώστας Λιαπάτης

ΣΕΛ.  13
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Βάζει νέες φοροθηλιές

ΣΕΛ.  14

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ