Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 14 Μάρτη 1995

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΞΕΣΠΑΣΜΑ
ΟΡΓΗΣ
για την αντιλαϊκή πολιτική

Ολοι σήμερα στο συλλαλητήριο της Συντονιστικής Επιτροπής πρωτοβάθμιων σωματείων της Αθήνας, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Κάνιγγος. Ενάντια στην ανεργία, τη λιτότητα, την ακρίβεια και τον αυταρχισμό. Συλλαλητήριο και στην Πάτρα από Επιτροπή Σωματείων


ΣΕΛ.  12   -   17

Πέθανε ο Κώστας Τσολάκης

Ο Κώστας Τσολάκης δεν είναι πια κοντά μας. Εφυγε ξαφνικά κι απρόσμενα, την Κυριακή το απόγευμα, από καρδιακή προσβολή.

Σε ανακοίνωσή της, η ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνει ότι ο Κώστας Τσολάκης ήταν από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα της λεβεντογενιάς των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, που δέθηκαν αδιάσπαστα με το εργατικό κίνημα και το ΚΚΕ, υπερασπίστηκαν με σταθερότητα και αποφασιστικότητα τις αρχές του και δούλεψαν ακούραστα και ανυποχώρητα, αψηφώντας κινδύνους, δυσκολίες και εμπόδια. Ηταν πάντα το φωτεινό παράδειγμα του Κομμουνιστή, που διαπαιδαγώγησε και συνεχίζει να διαπαιδαγωγεί τους νέους αγωνιστές.

Η ΚΕ του ΚΚΕ, συνεχίζει η ανακοίνωση, εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του συντρόφου Κ. Τσολάκη, εκφράζοντας ταυτόχρονα "την πεποίθηση πως ο απρόοπτος θάνατος και το κενό που αφήνει θα αναπληρωθεί από τη δραστήρια μαχητική δράση των στελεχών και των μελών του Κόμματος, των νέων ανθρώπων που προσεγγίζουν τις ιδέες, τις αξίες και τα ιδανικά του ΚΚΕ".


ΣΕΛ.  6   -   7

Προσφορές για την αποκατάσταση των ζημιών
  • Η Τράπεζα Μακεδονίας - Θράκης πρόσφερε 1.500.000 δρχ. για τη διάσωση του ιστορικού αρχείου του ΚΚΕ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ