Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 9 Μάρτη 2008 - αριθ. φύλλου: 10022

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί ανάβουν φωτιές

Η υπόθεση της ονομασίας της ΠΓΔΜ μετατρέπεται σε μοχλό πίεσης στα χέρια των αμερικανοΝΑΤΟικών συμμάχων. Παράλληλα, τα ιμπεριαλιστικά σχέδια του «διαίρει και βασίλευε» συνεχίζονται στην περιοχή, ενώ, αργά αλλά σταθερά, συνεχίζεται η αναγνώριση της «ανεξαρτησίας» του Κοσσυφοπεδίου, από χώρες που ενδίδουν ή συμπορεύονται - σ' αυτό το στάδιο - με τα ιμπεριαλιστικά κέντρα ΗΠΑ και ΕΕ...


ΣΕΛ.  6  -  8,    10  -  11

Να κάνουμε ΤΑΜΠΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ τους τόπους δουλειάς και τις εργατογειτονιές

Ολοι στη δράση για την επιτυχία της τρίωρης στάσης εργασίας στις 12 του Μάρτη, των συλλαλητηρίων που διοργανώνει το ΠΑΜΕ σε 55 πόλεις στις 13 του Μάρτη και της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 19 του ίδιου μήνα

  • Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους νέους και τις νέες να ξεσηκωθούν ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που σφαγιάζει δικαιώματα, συνεχίζοντας το αντεργατικό έργο των νόμων Σιούφα και Ρέππα, απευθύνει το ΠΑΜΕ.
  • Ο παλλαϊκός ξεσηκωμός γίνεται επιτακτική ανάγκη, καθώς κεντρικοί άξονες του σχεδίου νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση είναι η μείωση των συντάξεων, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, το χτύπημα της μητρότητας και η συνολική ανατροπή δικαιωμάτων μέσα και από τις ενοποιήσεις των Ταμείων.
  • Τα κυβερνητικά μέτρα είναι σε βάρος του συνόλου των εργαζομένων, που δε χρωστάνε τίποτα και σε κανέναν. Τους χρωστάνε οι πλουτοκράτες που κλέβουν τη δουλειά τους. Να διεκδικήσουν όλα τους τα δικαιώματα. Στο δρόμο του αγώνα με το ΠΑΜΕ, κλιμακώνοντας την πάλη. Στη ρότα σύγκρουσης με την πολιτική και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

ΣΕΛ.  2  -  5

Associated Press

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Οι Ισραηλινοί τρομοκράτες εξακολουθούν να σφάζουν

Αλλη μια μαρτυρική βδομάδα έζησε η Παλαιστίνη, και ειδικά η Λωρίδα της Γάζας όπου πάνω από 100 άνθρωποι και πολλά παιδιά, ακόμα και βρέφη, βρήκαν το θάνατο από τις ισραηλινές βόμβες, που πήραν το «πράσινο φως» από τους ιμπεριαλιστές. Η υπουργός των ΗΠΑ που βρέθηκε στην περιοχή εκβίασε εκ νέου για «ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις», μόνο που η «ειρήνη» της είναι η άλλη πλευρά του πολέμου.

Στη Ραμάλα, πήγε, εκφράζοντας άμεσα την αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δ. Κουτσούμπα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, που παραβρέθηκε στο 4ο Συνέδριο του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης.


ΣΕΛ.  24   -   25,    32

ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική πίεση

Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να βάλουν εμπόδια στις αλλαγές που συντελούνται στη Λατινική Αμερική.



ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Να δώσει απάντηση η νεολαία

Αρθρο του Γιάννη Πρωτούλη, γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτή του ΚΚΕ. Να πάρουν οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές χαρακτηριστικά αναμέτρησης με την κυρίαρχη πολιτική, καταδίκης των μέτρων που παίρνονται. Να στείλουν μήνυμα - απάντηση από μια γενιά που η αστική τάξη τη θέλει γενιά χωρίς δικαιώματα.


ΣΕΛ.  15
«ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ»
Εμπόριο γης με την ταμπέλα της... ανάπτυξης

Δεκάδες επενδυτικά προγράμματα «τρέχουν» σε όλη τη χώρα, ενώ το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο «ανοίγει το δρόμο» για την εμπορευματοποίηση κάθε σπιθαμής γης.


ΣΕΛ.  16   -   17
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΚΕΡΔΗ
Οι πλούσιοι τραπεζίτες και οι φτωχοί εργαζόμενοι... .

Η Ελλάδα των σύγχρονων αντιθέσεων προβάλλει με τα πιο εκτυφλωτικά της χρώματα: Από τη μια μεριά εκατομμύρια εργαζόμενοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα προς το ζην. Από την άλλη μια χούφτα μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι επιδίδονται σε μια πρωτοφανή υπερσυσσώρευση κερδών.


ΣΕΛ.  20

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ