Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 10 Φλεβάρη 2002 - αριθ. φύλλου: 8196

«ΔΙΕΛΥΣΑΝ» ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ
Σε εφαρμογή ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Στην άμεση και φανερή, πλέον, υπονόμευση του δίκαιου αγώνα των αγροτών, προχώρησαν χθες οι προσκείμενοι στη ΝΔ συνδικαλιστές, υποκύπτοντας στις επιταγές της κομματικής τους ηγεσίας, στα πλαίσια της σύμπλευσής της με την κυβερνητική πολιτική. Παρά τις αγωνιστικές διαθέσεις των χιλιάδων αγροτών, που βρίσκονταν στα μπλόκα και τις προτάσεις συνδικαλιστών της ΠΑΣΥ, να κλιμακώσουν τον αγώνα, με μαζική κάθοδο και μαχητικά συλλαλητήρια, αύριο, στη Θεσσαλονίκη και μετά στην Αθήνα, ενώ τα τρακτέρ θα παρέμεναν στα μπλόκα, οι προσκείμενοι στη ΝΔ αγροτοσυνδικαλιστές «εκβίασαν» την «αναστολή των κινητοποιήσεων», δίνοντας το σύνθημα της διάλυσης των μπλόκων. Ενέργεια, που έρχεται να κορυφώσει μια πορεία συνεχών πλαγιοκοπήσεων, τόσο του περιεχομένου όσο και των μορφών πάλης, εκ μέρους των συνδικαλιστών αυτών, όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ετσι ή αλλιώς, όμως, η μέχρι σήμερα πορεία των κινητοποιήσεων έχει δυναμώσει την πεποίθηση στη μάζα των φτωχών και μικρο-μεσαίων αγροτών, πως ο αγώνας τους πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί - παρά και ενάντια στις τρικλοποδιές των όποιων ηγεσιών - όχι μόνον ή κυρίως, για τα επιμέρους προβλήματα, αλλά συνολικά ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Εχοντας την ακόμη μεγαλύτερη αλληλεγγύη και συμπαράταξη των εργαζομένων των πόλεων και διεκδικώντας όλοι μαζί μια ριζικά διαφορετική πορεία της αγροτικής οικονομίας, που θα εξασφαλίζει ικανοποιητικές και σύγχρονες συνθήκες δουλιάς και ζωής στο χωριό από τη μια και την παραγωγή φτηνών και ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, από την άλλη.


ΣΕΛ.  13   -   17

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες

Βαδίζουμε στην τελική ευθεία για την έναρξη της διαδικασίας ανατροπής του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, και η αναγκαιότητα της οργάνωσης ενός επιθετικού παλλαϊκού αγώνα αποφασιστικής απόκρουσης της επίθεσης και διεκδικησης δημόσιας και δωρεάν υγείας, πρόνοιας και συντάξεων, στη βάση των σύγχρονων αναγκών, για την εργατική τάξη και τ' άλλα λαϊκά στρώματα είναι αναγκαία όσο ποτέ. Σ' αυτή τη ρότα προετοιμάζεται το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, κόντρα στον προετοιμαζόμενο εντατικά διαβόητο διάλογο της κυβέρνησης και των συμβιβασμένων ηγεσιών του συνδικαλιστικού κινήματος, που επιχειρούν την αναδιάρθρωση - τσεκούρωμα των κοινωνικών αυτών δικαιωμάτων, σύμφωνα με τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις των μεγαλοεπιχειρηματών.


ΣΕΛ.  6   -   9



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ