Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 14 Οχτώβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10200

Να ξεσηκωθεί ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ από τα λαϊκά στρώματα

ΚΚΕ: Την κρίση να πληρώσουν οι τράπεζες και τα μονοπώλια. Πραγματικές αυξήσεις μισθών και συντάξεων, μέτρα προστασίας των ανέργων, πάγωμα των δανείων, κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και στα είδη λαϊκής κατανάλωσης

Οι 15 ηγέτες της Ευρωζώνης υιοθέτησαν κοινό σχέδιο με το οποίο δεσμεύονται να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα, συμπεριλαμβανομένης και της κρατικοποίησης, για να μη χρεοκοπήσει καμία σημαντική τράπεζα, ενώ εγγυώνται το διατραπεζικό δανεισμό για πέντε χρόνια. Φορτώνει νέα τεράστια βάρη στους εργαζόμενους και στους μικρομεσαίους. Δε βάζει φρένο στη σημερινή φτώχεια και ανεργία, στους χαμηλούς μισθούς και συντάξεις που οδηγούν τις λαϊκές δυνάμεις στην υπερχρέωση. Είναι συμφωνία με στόχο να διασωθεί όλη η διαδικασία που καταλήγει σε συγκέντρωση αμύθητων κερδών βγαλμένων από το μόχθο και το αίμα των μισθωτών εργαζομένων σε όλο τον κόσμο. Ο μόνος δρόμος για να μην πληρώσουν οι μισθωτοί και οι αυτοαπασχολούμενοι είναι να οξύνουν την ταξική πάλη, να αξιοποιήσουν τα μοναδικά τους όπλα και να περάσουν στην αντεπίθεση με αντιμονοπωλιακή συμμαχία και ισχυρό ΚΚΕ. Ο λαϊκός μονόδρομος είναι της απειθαρχίας, της ανυπακοής στην ΕΕ και στα κόμματά της.


ΣΕΛ.  6  -  11

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΒΕ
Δυναμική απάντηση στην κυβερνητική πολιτική

Σημαντικό βήμα για την αγωνιστική αφύπνιση και συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων, αυτοκινητιστών, αλλά και απόδειξη της διευρυνόμενης απήχησης και των δυνατοτήτων της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των ΕΒΕ, αποτέλεσε η χτεσινή κινητοποίηση με το πανελλαδικό κλείσιμο καταστημάτων ενάντια στις φορολογικές και αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις της κυβερνητικής πολιτικής, συνολικά ενάντια στη φιλομονοπωλιακή πολιτική που «πνίγει» τους μικρούς της αγοράς (Φωτ. από τη συγκέντρωση στην Αθήνα).


ΣΕΛ.  15

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΙ
Σήμερα η συνέντευξη Τύπου

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα δώσει συνέντευξη Τύπου σήμερα, Τρίτη 14 του Οκτώβρη, στη 1 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθήνας, με θέμα την πρόταση του ΚΚΕ για τα ΤΕΙ. Η συνέντευξη θα δοθεί στο πλαίσιο της καμπάνιας του ΚΚΕ για να φέρει στο επίκεντρο τα προβλήματα των σπουδαστών και σπουδαστριών των ΤΕΙ.



ΜΑΘΗΤΕΣ
Αρχή νέων αγώνων στις 21 Οκτώβρη

ΣΕΛ.  25
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Για το αίσχος στη Διεύθυνση Αλλοδαπών

ΣΕΛ.  21
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Ακριβότερο συγκριτικά με πέρσι

ΣΕΛ.  14
ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ
Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή

ΣΕΛ.  18

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ