Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 11 Οχτώβρη 2003 - αριθ. φύλλου: 8700

Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ
Καμία υποχρέωση της κυβέρνησης για τα χρέη των Δήμων

Δεν αποτελεί υποχρέωση της κυβέρνησης η ανάληψη των χρεών των Δήμων, δήλωσε χτες ο Κ. Σημίτης από τη Νίκαια, ενώ το κράτος παρανόμως παρακρατεί πόρους της ΤΑ, τρισεκατομμυρίων δρχ. Ειδικά στη Νίκαια, η κυβέρνηση είχε προκαταβάλει στον «εκλεκτό» της, προηγούμενο δήμαρχο, την κρατική ενίσχυση των ετών 2003 - 2004...


ΣΕΛ.  3

ΜΟΝΟ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΚΗΡΥΞΕ Ο ΤΖ. ΜΠΟΥΣ
ΑΝΤΙΚΟΥΒΑΝΙΚΗ ΥΣΤΕΡΙΑ από το Λευκό Οίκο

Κλιμακώνουν οι ΗΠΑ την εκστρατεία κυνικής και απροσχημάτιστης αντικουβανικής εκστρατείας, για την ανατροπή της εξουσίας στο Νησί της Επανάστασης. Ο Τζ. Μπους ανήγγειλε χτες τη συγκρότηση επιτροπής, που θα εκπονήσει σχέδιο «για την ευτυχισμένη μέρα που το καθεστώς του Φιντέλ Κάστρο δε θα υπάρχει πια». Τόνισε επίσης ότι «το κουβανικό καθεστώς δε θα αλλάξει με τη θέλησή του» και πρόσθεσε, ότι θα προσπαθήσει να αποδυναμώσει την εξουσία του Κουβανού ηγέτη. Για το σκοπό αυτό ανήγγειλε ήδη νέα μέτρα ενδυνάμωσης του ισχύοντος αποκλεισμού, όπως:

  • Απόλυτη και αυστηρή εφαρμογή των ήδη υφιστάμενων νόμων, που απαγορεύουν στους Αμερικανούς πολίτες να ταξιδεύουν στην Κούβα για αναψυχή.
  • Σκλήρυνση των μέτρων ελέγχων, σχετικά με τη μεταφορά χρημάτων προς την Κούβα.
  • Επιβολή ελέγχου σε όλες τις εμπορικές αποστολές προς την Κούβα.
  • Επιθετική εκστρατεία ενημέρωσης των Κουβανών για «ασφαλέστερες οδούς μετάβασης στις ΗΠΑ» και «μέτρα διευκόλυνσης» των μεταναστών που θα φτάνουν σ' αυτές.
  • Περισσότερες ραδιοφωνικές, τηλεοπτικές, δορυφορικές και διαδικτυακές εκπομπές.

ΣΕΛ.  19

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΕΑΜ
Γλίτωσε για την ώρα...

Αναβολή... πήρε η βεβήλωση της Ιστορίας, καθώς το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων δεν αποφάσισε τελικά, σχετικά με τη μελέτη μετατροπής του παράνομου τυπογραφείου του ΕΑΜ στην Καλλιθέα σε «μουσείο του Τύπου της αντίστασης». Την ανάδειξη του μνημείου ως Μουσείου της ΕΑΜικής Αντίστασης - όπως και πραγματικά ήταν - χωρίς κατεδάφιση τμημάτων του (!) όπως προτείνει η μελέτη του Δήμου Καλλιθέας - σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΠΟ - απαιτούν το ΚΚΕ και οι οργανώσεις της Εθνικής Αντίστασης (φωτό από το εσωτερικό του ιστορικού τυπογραφείου).


ΣΕΛ.  30   -   31


ΕΡΓΑΤΙΚΑ «ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ»
Εξι νεκροί σε τέσσερις ημέρες

Τρεις ακόμα εργάτες έπεσαν νεκροί στους χώρους δουλιάς, φθάνοντας τους έξι από την περασμένη Τρίτη!


ΣΕΛ.  13
ΟΓΑ
Αυξημένα χαράτσια ετοιμάζει η κυβέρνηση

Ξυνά βγαίνουν στους αγρότες τα ψίχουλα των 30 ευρώ αύξηση στις συντάξεις, καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζει αυξήσεις στις εισφορές του ΟΓΑ από το 2004


ΣΕΛ.  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ