Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 11 Γενάρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11156

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ξεσηκωμός των λαϊκών οικογενειών για να μη νομιμοποιηθεί η χρήση ναρκωτικών

ΣΕΛ.  17
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Στην πύλη του Χαλυβουργείου στο Βόλο αύριο στις 11 το πρωί η απεργιακή συγκέντρωση

ΣΕΛ.  13

Ολοι στον αγώνα κόντρα στα νέα αντεργατικά μέτρα
  • ΚΚΕ: Καμιά νέα περικοπή στο λαϊκό εισόδημα, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Κάτω η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας, συστράτευση με το ΚΚΕ, για τη λαϊκή συμμαχία της αντεπίθεσης και της ανατροπής
  • ΠΑΜΕ: Οι εργαζόμενοι να συζητήσουν στους χώρους δουλειάς και να απαντήσουν με κλιμάκωση του αγώνα στην ενιαία επίθεση εργοδοσίας, κυβέρνησης, τρόικας

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) αποφάσισε συμμετοχή στο διάλογο με το ΣΕΒ, νομιμοποιώντας για άλλη μια φορά την πολιτική κυβέρνησης - τρόικας - εργοδοσίας για τσάκισμα των μισθών, κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, νέο χτύπημα στην Ασφάλιση, γενίκευση της εργασιακής ευελιξίας. Οι εκπρόσωποι του ΣΥΝ, καλλιεργώντας αυταπάτες, κάλεσαν τη ΓΣΕΕ «να παίξει το ρόλο που χρειάζεται η κοινωνία και οι εργαζόμενοι». Η εργατική τάξη να μη δεχθεί να μπει σήμερα στο σφαγείο του «κοινωνικού διαλόγου» για να παζαρέψει τι θα χάσει ακόμα. Η πραγματική άμυνα αρχίζει από την ταξική οργάνωση, ενότητα και αντεπίθεση για να ανατραπούν οι αντεργατικοί νόμοι, τα χαράτσια, για πραγματική προστασία των ανέργων, για να μην περάσει κανένα νέο μέτρο.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΑΠΕΡΓΟΙ ΣΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
«Δεν κάνουμε πίσω - παλεύουμε για μας και την τάξη μας»

«Στην τρομοκρατία απαντάμε με ενότητα και αγώνα!». Αυτήν την απάντηση δίνουν απέναντι στους εκβιασμούς και τις αντεργατικές αξιώσεις της εργοδοσίας οι εργαζόμενοι στην «Ελληνική Χαλυβουργία» και συνεχίζουν για 73 συνεχόμενες ημέρες σήμερα την απεργία και τον περήφανο αγώνα.


ΣΕΛ.  13

Βάζουν ταφόπλακα

Η ΓΣΕΕ συμμαχεί με ΣΕΒ - συγκυβέρνηση για να βάλουν ταφόπλακα σε όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει. Το μαύρο μέτωπο της κυβέρνησης Παπαδήμου, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Καρατζαφέρη, έγινε για να φορτώσει τις συνέπειες της κρίσης και της χρεοκοπίας στους εργαζόμενους και να διασφαλίσει τη μελλοντική κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων. Πρώτη τους προτεραιότητα είναι να γκρεμίσουν όλους τους μισθούς στο επίπεδο του μισθού πείνας των 500 και 600 ευρώ καθαρά, που είναι ο κατώτερος, και να απαλλάξουν τους μεγαλοεργοδότες από τις όποιες εισφορές είχαν στο Ασφαλιστικό και τους όποιους περιορισμούς υπάρχουν ακόμη στις απολύσεις και αποζημιώσεις, να γενικεύσουν την ελαστική - προσωρινή εργασία. Οι εργαζόμενοι πρέπει να απορρίψουν το αστικό ιδεολόγημα ότι ο μισθός και τα δικαιώματά τους είναι κόστος. Είναι ένα μικρό μέρος του πλούτου που παράγουν και τον αρπάζουν οι καπιταλιστές. Καμιά θυσία για την κρίση, που μαστίζει όλη την ΕΕ. Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να γιατρευτεί, δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς να γεννά κρίσεις, φτώχεια, ανεργία. Κάθε εργάτρια, κάθε εργάτης πρέπει να πάρει θέση στην ταξική οργάνωση και αντεπίθεση, να συσπειρωθεί στο ΠΑΜΕ. Ο ταξικός αγώνας είναι σκληρός, αλλά είναι μονόδρομος για να ζήσουμε καλύτερα, να γλιτώσουμε από την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Σπάστε τώρα το φόβο και την υποταγή, διώξτε από τα σωματεία τους εργοδοτικούς και συμβιβασμένους συνδικαλιστές. Τιμωρήστε σκληρά ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. Ενιαίο μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής.



ΑΛΟΥΜΙΝΑΔΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Σήμερα πορεία στους δρόμους της πόλης

ΣΕΛ.  28
«ΔΗΜΟΚ. ΠΑΝΕΠΙΣ. ΚΙΝΗΣΗ» ΓΙΑΤΡΩΝ
Κατάργηση των επιχειρηματιών στην Υγεία

ΣΕΛ.  12
ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΓΕΝΑΡΗ
Εντείνονται οι προετοιμασίες

ΣΕΛ.  11
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΜΕ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Δωρεάν Υγεία και φάρμακα για το λαό

ΣΕΛ.  12
ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ
Ζώνες στήριξης των μονοπωλίων

ΣΕΛ.  18
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΘΗΝΑΣ
Συρρικνώνει τους παιδικούς σταθμούς

ΣΕΛ.  15
Πολύμορφη δράση των Λαϊκών Επιτροπών

ΣΕΛ.  15
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ
Πακτωλός χρημάτων για την καταστολή μεταναστών

ΣΕΛ.  14
ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΡΑΗΛ
Βαθαίνει η επικίνδυνη για το λαό συνεργασία

Η επίσκεψη του υπουργού Αμυνας του Ισραήλ, Εχούντ Μπάρακ, στη χώρα μας, αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας με το επιθετικό κράτος του Ισραήλ που δολοφονεί τον παλαιστινιακό λαό και αποτελεί σταθερό «πυλώνα» των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή.


ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ