Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 13 Γενάρη 2008 - αριθ. φύλλου: 9975

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΟΝΤΙΚΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Προσαρμογή ή ανατροπή: καθοριστικής σημασίας ζήτημα για τα λαϊκά συμφέροντα

Στην ταξική πολιτική πάλη, η σύγκρουση ανάμεσα στη γραμμή προσαρμογή ή ανατροπή είναι ένα καθοριστικής σημασίας ζήτημα για τα συμφέροντα των εργαζομένων και αγκαλιάζει την οικονομία, την πολιτική, το σύνολο των κοινωνικών σχέσεων. Στην πορεία των εξελίξεων και νέας όξυνσης των κοινωνικών αντιθέσεων θα γίνεται όλο και πιο αιχμηρό. Διαχωρίζει πλήρως τις πολιτικές δυνάμεις.


ΣΕΛ.  15  -  18

Καμιά αναμονή ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ για όλες τις λαϊκές ανάγκες

Τα ταξικά συνδικάτα εντείνουν τη δράση τους για τα συλλαλητήρια στις 22 Γενάρη και την απεργιακή κλιμάκωση της πάλης

Με ελιγμούς και το ξαναζέσταμα του «κοινωνικού διαλόγου», αλλά και με μια προκλητική επίθεση στη συνείδηση των εργαζομένων, τους οποίους καλεί να συμβιβαστούν με μηδενικές αυξήσεις στους μισθούς, η κυβέρνηση οξύνει την επιθετικότητά της στα μέτωπα της Κοινωνικής Ασφάλισης και των Συλλογικών Συμβάσεων.

Συνεργός στην προσπάθεια εφησυχασμού και αποπροσανατολισμού των εργαζομένων, εκτός από τα κόμματα του κεφαλαίου, είναι και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που με την τακτική της φρενάρει τους εργατικούς αγώνες, υπονομεύει τη μαζικοποίηση και ριζοσπαστικοποίησή τους.

Στον αντίποδα, οι ταξικές δυνάμεις αναδεικνύουν το μόνο δρόμο που μπορεί να φέρει αποτελέσματα για τους εργαζόμενους. Το δρόμο της συνεπούς ταξικής δράσης, για να μην περάσουν τα νέα μέτρα, να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, να βρεθούν στο προσκήνιο της πάλης αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Με την πείρα από τις μικρές και μεγάλες μάχες, όπως αυτή για την επαναπρόσληψη συνδικαλιστών που απολύθηκαν στα «Καρφούρ», τη «Ρενό» και το Δήμο Πετρούπολης, τα ταξικά συνδικάτα εντείνουν τη δράση τους για τα συλλαλητήρια στις 22 Γενάρη και την απεργιακή κλιμάκωση της πάλης.


ΣΕΛ.  6  -  9

Associated Press

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Οι λαοί αντιστέκονται στα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Η περιοδεία Μπους στη Μέση Ανατολή, ειδικά στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, συνάντησε την αντίδραση χιλιάδων εργαζομένων που αντιπαλεύουν την ιμπεριαλιστική πολιτική (φωτ.). Την πολιτική που στηρίζει τα εγκλήματα του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό και το δίκαιο αγώνα του για ελεύθερη πατρίδα. Την πολιτική που ετοιμάζει νέα μακελειά για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των καπιταλιστών.

Σήμερα στο «Ρ» η Κοινή Ανακοίνωση της Συνάντησης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της Ανατολικής και Νότιας Μεσογείου, της Ερυθράς Θάλασσας και του Κόλπου. Δηλώσεις και συνεντεύξεις κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών της περιοχής.


ΣΕΛ.  23  -  25

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
  • Στη μνήμη των ΑΛΚΗ ΚΟΝΤΟΥ, ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ, ΜΙΜΗ ΓΡΑΣΟΥ και ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΡΙΤΣΑ - ΓΛΑΡΟΥ, μαχητών του ΕΛΑΣ, που έπεσαν στις μάχες του ηρωικού Δεκέμβρη, ο Φρίξος προσφέρει 1.500 ευρώ στο ΚΚΕ.
  • Ο Παναγιώτης Βαζούρας προσφέρει στο ΚΚΕ 1.000 ευρώ, ως 7η δόση.
  • Φίλοι του ΚΚΕ από την Αυστραλία προσφέρουν 3.000 δολάρια Αυστραλίας.


ΚΝΕ - ΠΟΔΝ
Για την ανώτατη εκπαίδευση

Πρέπει να εντείνουμε τον αγώνα για δημόσια, δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση ενάντια στη στρατηγική του μεγάλου κεφαλαίου, είναι η εκτίμηση που προκύπτει από το διεθνές σεμινάριο της ΠΟΔΝ που διοργάνωσε η ΚΝΕ στις Βρυξέλλες.


ΣΕΛ.  10  -  11
ΤΟΥΡΚΙΑ
Βαθαίνει η αντιλαϊκή επίθεση

Μιλάει στον «Ρ» ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας Κεμάλ Οκουγιάν.


ΣΕΛ.  26  -  27

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ