Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 2004 - αριθ. φύλλου: 8974

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις του 30ού Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, με την ομιλία του Σπύρου Χαλβατζή, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, όπως και στα Γιάννενα, όπου θα μιλήσει ο Θ. Τζιαντζής, επίσης μέλος του ΠΓ, ενώ συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στη Λάρισα, στο Ηράκλειο, στην Καρδίτσα και άλλες πόλεις


ΣΕΛ.  16   -   17

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ
Αγωνιστικό ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ στη Θεσσαλονίκη

Στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου

Με τα πανό τους να προβάλλουν την Πλατφόρμα Διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και τις διεκδικήσεις της αγωνιζόμενης αγροτιάς, όπως προβάλλονται από την ΠΑΣΥ, σε κοινό μέτωπο με τους επαγγελματοβιοτέχνες και τη νεολαία, θα διαδηλώσουν σήμερα οι Θεσσαλονικείς, αλλά και, ευρύτερα, εργαζόμενοι και αγρότες της Μακεδονίας, με αφορμή και την παρουσία του πρωθυπουργού στο βήμα της ΔΕΘ, απ' όπου θα εξαγγείλει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησής του. Το συλλαλητήριο αποκτά χαρακτηριστικά συνολικής αντιπαράθεσης με την πολιτική που από κοινού υπηρετούν, με τον έναν ή άλλον τρόπο, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ. Συνολικής αντιπαράθεσης με την αντιλαϊκή λογική του ευρωμονόδρομου. Απέναντι σε μια πολιτική που αξιώνει να υποταχθούν τα πάντα στους στόχους του κεφαλαίου για την ανταγωνιστικότητα, προβάλλει αιτήματα όπως αυτό για κατώτερο μισθό στα 1.200 ευρώ, κατώτερο μεροκάματο στα 48 ευρώ και κατώτερες συντάξεις στα 960 ευρώ. Αξιώνει πλήρη και σταθερή δουλιά για όλους. Απαιτεί αποκλειστικά δημόσια και πραγματικά δωρεάν Παιδεία και Υγεία για όλους.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 9ης ΟΚΤΩΒΡΗ
Μεγάλη εξόρμηση των κομμουνιστών

Ενισχύεται καθημερινά η πολύμορφη εξόρμηση των κομμουνιστών, ώστε να φθάσει παντού το κάλεσμα του ΚΚΕ, για μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, στις 9 Οκτώβρη, στην Αθήνα. Με περιοδείες, συσκέψεις, συγκεντρώσεις και όποια άλλη πρόσφορη μορφή, ξεδιπλώνεται μια τεράστια προσπάθεια, ώστε να δοθεί μια δυνατή απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση, να ανέβουν οι λαϊκές απαιτήσεις εκεί που ορίζουν οι πραγματικές ανάγκες και να αποτελέσει το πανελλαδικό συλλαλητήριο αφετηρία ενός αγωνιστικού ξεσηκωμού των εργαζομένων σε πόλεις και χωριά (φωτό από τη χτεσινή εξόρμηση σε εργοτάξιο του Μετρό στην Αθήνα)


ΣΕΛ.  3


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
ΟΧΙ παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων

Να πληρώσουν η κυβέρνηση και ο «Αθήνα 2004». Η τιμή να μην ξεπεράσει τα 450 ευρώ το τ.μ. που είναι και ο πανελλαδικός μέσος όρος κόστους των εργατικών κατοικιών, απαιτεί η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας


ΣΕΛ.  7
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Να ξηλωθούν οι μηχανισμοί παρακολούθησης

Σε δράση για την άμεση απομάκρυνση των μηχανισμών καταστολής και παρακολούθησης καλούν δεκάδες προσωπικότητες από τη Θεσσαλονίκη, συμμετέχοντας στη σχετική καμπάνια της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης»


ΣΕΛ.  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ