Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 13 Ιούνη 2019 - αριθ. φύλλου: 13271

ΑΙΣΧΟΣ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΣΥΡΙΖΑ
Βαριές καταδίκες σε βάρος στελεχών του αγροτικού κινήματος

  • Απαράδεκτη απόφαση «αγροτοδικείου» στη Λάρισα
  • Ανακοίνωση της KO Θεσσαλίας του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  24
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Η πολιτική των περικοπών και της υποβάθμισης του δημόσιου τομέα αφήνει έκθετο τον λαό μπροστά στις ανάγκες του

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ


ΣΕΛ.  10

Χωρίς καμιά ντροπή τσακώνονται οι συνοδηγοί του αντεργατικού οδοστρωτήρα

Ισχυρό ΚΚΕ, για να αντιπαλέψει ο λαός από καλύτερες θέσεις την εργασιακή βαρβαρότητα, να διεκδικήσει δουλειά με αξιοπρέπεια και σύγχρονα δικαιώματα

  • Στις απαράδεκτες δηλώσεις Μητσοτάκη για τον χρόνο εργασίας ψάχνει άλλοθι ο ΣΥΡΙΖΑ, που παριστάνει τον ανήξερο για την εργασιακή ζούγκλα, αλλά και το ΠΑΣΟΚ για τα «έργα και τις ημέρες του».
  • Το αντεργατικό θεσμικό πλαίσιο το έχουν συνδιαμορφώσει όλες μαζί οι κυβερνήσεις, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ που υλοποιούνται σε όλα τα κράτη - μέλη. Σ' αυτό το έδαφος μπαίνουν οι αξιώσεις του κεφαλαίου για περαιτέρω αποσάθρωση του εργάσιμου χρόνου.
  • Ο «Ριζοσπάστης» αναδεικνύει πώς ο ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε και επέκτεινε την εργασιακή ζούγκλα, πάνω στις βάσεις που έβαλαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.

ΣΕΛ.  12   -   13

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Το ίδιο σκονάκι...

Ο καβγάς που έχει ξεσπάσει από προχτές ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, για το ποιος αντιγράφει ποιον στο προεκλογικό του πρόγραμμα, είναι αποκαλυπτικός. Αλήθεια, τι σημασία έχει για τον λαό το ποιος πρωτοσκέφτηκε τις νέες φοροαπαλλαγές, εισφοροαπαλλαγές, «μεταρρυθμίσεις» και τα υπόλοιπα προνόμια, που θα δρομολογήσουν για το κεφάλαιο από την επόμενη μέρα των εκλογών; Τι σημασία έχει για τον λαό ποιος θα συνεχίσει να διατηρεί όλο το αντεργατικό πλαίσιο των προηγούμενων χρόνων, ποιος θα το ενισχύσει και θα το επεκτείνει, ποιος θα του κάνει νέα μαθήματα για να συνεχίζει να ζει με μειωμένες απαιτήσεις και δικαιώματα; Απολύτως καμία...

Στην πραγματικότητα, όλοι χρησιμοποιούν το ίδιο σκονάκι...

Το σκονάκι των απαιτήσεων και των «θέλω» των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, του κεφαλαίου, όπως είναι αποτυπωμένα στις κατευθύνσεις της ΕΕ, στις μνημονιακές δεσμεύσεις, στα διάφορα σχέδια για μεγάλα κέρδη, στα «αιτήματα» των εργοδοτικών ενώσεων και επιμελητηρίων κ.ά. Οι «λύσεις» για να υπηρετηθούν αυτά τα σχέδια γνωστές και δοκιμασμένες και στην Ελλάδα, στην ΕΕ και αλλού: Εργασιακός μεσαίωνας, φορολεηλασία στον λαό, περικοπές δαπανών κ.λπ.

Ολοι, λοιπόν, «αντιγράφουν» από το «μεγάλο πρόγραμμα». Το πρόγραμμα που άλλωστε ήδη εφαρμόζουν, αφού μιλάνε οι πράξεις τους. Μαζί ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο και τους εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους, που οι συνέπειές τους για τα λαϊκά στρώματα επεκτείνονται σε βάθος δεκαετιών, μαζί δεσμεύονται ότι πάνω σε αυτά τα «κεκτημένα» θα χτίσουν.

Ολο, λοιπόν, και πιο ανεπαίσθητες και όλο και περισσότερο στα δευτερεύοντα είναι οι παραλλαγές του ίδιου αντιλαϊκού σχεδίου που παρουσιάζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, γιατί τα περιθώρια ελιγμών και διαφοροποιήσεων δεν είναι μεγάλα.

Το πολιτικό συμπέρασμα είναι προφανές. Για τον λαό έχει σημασία ότι την επόμενη μέρα στις 8 Ιούλη η αντιλαϊκή - αντεργατική ατζέντα θα είναι εδώ, ότι η επόμενη κυβέρνηση θα πάρει τη σκυτάλη της από την προηγούμενη. Γι' αυτό και δεν έχει σημασία ποιος θα είναι ο συσχετισμός ανάμεσα στα κόμματα που αντιγράφουν το κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα.

Σημασία έχει η δύναμη του ΚΚΕ. Σημασία έχει να είναι ισχυρή η δύναμη που πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων, της αντίστασης στα «νέα κεφάλαια» που θα συνεχίζουν να φορτώνουν βάρη στις πλάτες του λαού, για να ξαλαφρώνουν τους επιχειρηματικούς ομίλους. Σημασία έχει η δύναμη της αντεπίθεσης, της φωνής που λέει ότι βγάζουμε μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, του λαού, της νεολαίας, της λαϊκής πλειοψηφίας.

Γιατί μόνο το ΚΚΕ έχει σχέδιο που στο επίκεντρό του δεν έχει τα κέρδη του κεφαλαίου, αλλά τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Γιατί μόνο το ανατρεπτικό σχέδιο του ΚΚΕ φωτίζει τον δρόμο για άλλη οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, με τους εργαζόμενους να έχουν στα χέρια τους την εξουσία και τα κλειδιά της οικονομίας.


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Συνεχίζουν και κλιμακώνουν τον αγώνα σε μια σειρά από χώρους
  • Νέα 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο για την υπογραφή Σύμβασης αποφάσισαν σε Γενική Συνέλευση οι εργαζόμενοι της «Mellon» (φωτ.)
  • Στην Αθήνα σήμερα Πέμπτη οι εργαζόμενοι της «Frigoglass», συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας να βάλει λουκέτο στο εργοστάσιο της Κάτω Αχαΐας
  • Με στάσεις εργασίας κλιμακώνουν τη μάχη της Σύμβασης οι εργαζόμενοι της ΣΙΔΕΝΟΡ στη Θεσσαλονίκη
  • Την απεργία του κλάδου σε Αττική και Κέρκυρα, στις 19 Ιούνη, προετοιμάζουν οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό - Τουρισμό

ΣΕΛ.  13   -   15


Κάλεσμα της ΚΟ Ναυτεργατών του ΚΚΕ για τις εκλογές

ΣΕΛ.  6
ΗΠΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ
Τα αμερικανικά τελεσίγραφα «απογειώνουν» το παζάρι

ΣΕΛ.  17
ΣΣΕ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ
Τσεκούρι στις αποδοχές και νέες αντεργατικές ανατροπές

ΣΕΛ.  15
Οι Κ. Παπαδάκης και Λ. Νικολάου - Αλαβάνος οι δύο ευρωβουλευτές του ΚΚΕ

Η Σεμίνα Διγενή παρέδωσε τη θέση της στην Ευρωβουλή, προκειμένου να συμμετάσχει ως υποψήφια στην Α' Πειραιά στη μάχη για ισχυρό ΚΚΕ στις εκλογές της 7ης Ιούλη


ΣΕΛ.  7

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ