Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Αυγούστου 2013 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11621

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Πανηγυρίζει η κυβέρνηση άρα να κουμπώνεται ο λαός

ΚΚΕ: Η προοπτική για τον ελληνικό λαό δε βρίσκεται στην επιλογή ιμπεριαλιστή, όπως τον καλούν να κάνει όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις.


ΣΕΛ.  3

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΙΣΧΡΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ των πλειστηριασμών στους αυτοαπασχολούμενους
  • Το ΚΚΕ καταδικάζει τον αισχρό εκβιασμό της κυβέρνησης, που στέλνει σημειώματα σε εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους για εξόφληση ή ρύθμιση καθυστερημένων οφειλών στον ΟΑΕΕ, απειλώντας με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.
  • Πρόκειται για τους μισούς ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ. Είναι αυτοί που η κυβερνητική πολιτική καταδίκασε να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να αντιπαλέψουν την πολιτική αυτή. Το ΚΚΕ τους καλεί να οργανωθούν και να παλέψουν, να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, να τα μετατρέψουν σε εστίες αντίστασης απέναντι στη φιλομονοπωλιακή πολιτική.
  • Να συμβάλουν στην ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας μαζί με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

-- Κανένας αυτοαπασχολούμενος μόνος του απέναντι στα βάρβαρα αυτά μέτρα.

-- Δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους. Αμεσο σφράγισμα όλων των βιβλιαρίων ασθένειας, χωρίς προϋποθέσεις.

-- Καμιά μείωση στις συντάξεις. Αύξηση της κρατικής επιχορήγησης, ικανής να αναπληρώσει τα αποθεματικά που ληστεύτηκαν.

-- Καμιά κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός για χρέη στον ΟΑΕΕ.


ΣΕΛ.  2

Eurokinissi

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ
Ακατάλληλα να κατοικηθούν δεκάδες σπίτια

Πολλά είναι τα σπίτια που χαρακτηρίζονται ακατάλληλα να κατοικηθούν σε χωριά της Φθιώτιδας, όπως προκύπτει μετά το σεισμό των 5,1 Ρίχτερ την περασμένη Τετάρτη, στην Αμφίκλεια.


ΣΕΛ.  14

Αφορά όλο το λαό

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αναμένεται να κατατεθεί, ουσιαστικά σπρώχνει δεκάδες χιλιάδες μαθητές εκτός εκπαίδευσης και χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία. Πρόκειται για την εφαρμογή των σχεδιασμών της κυβέρνησης και της ΕΕ για μια Παιδεία προσαρμοσμένη στις παραγγελίες του μεγάλου κεφαλαίου, που αναζητά φτηνό εργατικό δυναμικό για να εξασφαλίζει και να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο την κερδοφορία του. Παραγγελίες που προβλέπουν περικοπές στη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, που δεν αποδίδει άμεσα κέρδη στους επιχειρηματίες, ενώ τα μετατρέπει σε «μηχανάκια» απανωτών εξετάσεων και μόνιμους πελάτες της παραπαιδείας. Πράγμα που θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την ήδη θλιβερή οικονομική κατάσταση των λαϊκών οικογενειών με παιδιά στο Λύκειο, με αποτέλεσμα πολλά απ' αυτά να οδηγηθούν εκτός σπουδών για να ριχτούν πριν την ώρα τους στα νύχια της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Αλλωστε, αυτά που θα φοιτούν στα Επαγγελματικά Λύκεια θα προσφέρουν έτσι κι αλλιώς «τζαμπα» δουλειά στο κεφάλαιο. Ταυτόχρονα χιλιάδες εκπαιδευτικοί ρίχνονται στην ανεργία, ενώ τους υπόλοιπους «τυχερούς», που θα γλιτώσουν προσωρινά, τους θέλουν με σκυμμένο κεφάλι να ζουν με το φόβο της απόλυσης ή της μετακίνησης. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που δεν αφορά μόνο τους νέους και τους εκπαιδευτικούς, αλλά το σύνολο του λαού. Με οργανωμένη πάλη και συμμαχία πρέπει να αντισταθούν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.



Στερνό «αντίο» στον σ. Δημήτρη Κρεωνά

ΣΕΛ.  7
Μεγάλη πυρκαγιά στο Αλιβέρι

ΣΕΛ.  14
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ
Κόβουν το ρεύμα σε δεκάδες λαϊκά νοικοκυριά

ΣΕΛ.  12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ»
Κινητοποιήσεις ενάντια στο κλείσιμο του νοσοκομείου

ΣΕΛ.  13
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Υμνοι από χρυσαυγίτες βουλευτές στους εφοπλιστές

Την ώρα που η επίθεση κυβέρνησης ΕΕ, τρόικας και μεγάλου κεφαλαίου ενάντια στους εργάτες και τα δικαιώματά τους εντείνεται, το σύστημα έβγαλε τα μαντρόσκυλά του, τους χρυσαυγίτες, στον αφρό, να απειλήσουν τους εργαζόμενους, το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ