Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 12 Αυγούστου 2012 - αριθ. φύλλου: 11332

ΑΓΡΙΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ
Κάθε ευρώ που κόβεται από την Υγεία θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

ΣΕΛ.  9
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Εγκλημα ενάντια στους ασφαλισμένους και στη ζωή των εργαζομένων

ΣΕΛ.  5

Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ στην αποδέσμευση από την ΕΕ και σύγκρουση με τα μονοπώλια

Κάθε μέρα που περνάει και μέχρι το τέλος Αυγούστου η συγκυβέρνηση «εμπλουτίζει» με νέα βάρβαρα μέτρα το πακέτο των 16 και πλέον δισ. ευρώ, που αφορά στην περίοδο 2012 - 2014, η εφαρμογή των οποίων θα επιφέρει συντριπτικά και μόνιμα πλήγματα σε μισθούς, συντάξεις, εργασιακές σχέσεις, οικογενειακά - κοινωνικά - προνοιακά επιδόματα, Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση, μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Ταυτόχρονα, εξαπολύουν πραγματική φοροληστεία στις λαϊκές οικογένειες, που ιδιαίτερα αυτές τις μέρες ζουν τον εφιάλτη των εκκαθαριστικών. Επίσης, με ταχύτατους ρυθμούς οι κυβερνητικοί εταίροι δρομολογούν μέσω των ιδιωτικοποιήσεων την παράδοση στρατηγικών τομέων της ελληνικής οικονομίας στο μεγάλο κεφάλαιο. Καθημερινά αποδείχνεται ότι μόνο με αποδέσμευση από την ΕΕ και σύγκρουση με τα μονοπώλια είναι δυνατόν να απαλλαγεί ο λαός από τα βάρβαρα μέτρα και τα μνημόνια. Η μοναδική φιλολαϊκή διέξοδος βρίσκεται στον άλλο δρόμο ανάπτυξης, το δρόμο της λαϊκής οικονομίας, με λαϊκή εξουσία.


ΣΕΛ.  2  -  4

ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΑ ΝΕΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ
Χιλιάδες βρέφη και νήπια εκτός παιδικών σταθμών

Χιλιάδες παιδιά φέτος θα μείνουν εκτός βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, με τραγικές επιπτώσεις στα νέα ζευγάρια. Πολλοί δημοτικοί σταθμοί κλείνουν εξαιτίας της αδυναμίας των δήμων να τους στελεχώσουν με προσωπικό και να τους λειτουργήσουν. Οι υπάρχοντες συρρικνώνονται επικίνδυνα, υποβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες.


ΣΕΛ.  14


ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑΣ
Επιχείρηση καταστολής σε βάρος μεταναστών

ΣΕΛ.  12  -  13
38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Κορυφαία γιορτή της νεολαίας

ΣΕΛ.  7
ΝΑΥΠΗΓΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Υποδομές και εργαζόμενοι «θυσία» στα μονοπώλια

ΣΕΛ.  15
ΣΥΡΙΑ
Επικίνδυνες εξελίξεις

ΣΕΛ.  16   -   17
ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Οξυνση, αδιέξοδα και ανταγωνισμοί

ΣΕΛ.  8
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ
Πολύχρονο τέλμα, αβέβαιο μέλλον

ΣΕΛ.  18  -  19
ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ
Απάνθρωπο εμπόριο σε Υγεία - Φάρμακο

Η δράση των επιχειρηματικών ομίλων στους κλάδους της Υγείας και του Φαρμάκου, η «στάση πληρωμών», που έχει κηρύξει το κράτος στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας και στα ασφαλιστικά ταμεία, η εξάρτηση της δημόσιας Υγείας από τις φαρμακοβιομηχανίες και τους κλινικάρχες, οδηγούν κυριολεκτικά στο θάνατο όσους δεν έχουν να πληρώσουν για τη θεραπεία τους.


ΣΕΛ.  10   -   11

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ