Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012 - αριθ. φύλλου: 11330

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εμπλουτίζει το αντιλαϊκό πακέτο με νέα βάρβαρα μέτρα

ΣΕΛ.  7
ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΛΠΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
ΚΚΕ: Επειγόντως μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους

ΣΕΛ.  3

ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ και στη ζωή εκατομμυρίων εργαζομένων

Επιβεβαιώνει η κυβέρνηση και με τον πιο επίσημο τρόπο ότι σχεδιάζει την αύξηση των ελάχιστων χρονικών ορίων εργασίας, στα 20 χρόνια δουλειάς από τα 15 που ισχύουν σήμερα, για την εξασφάλιση της γλίσχρας κατώτερης σύνταξης των 586 ευρώ.

Είναι βόμβα στα θεμέλια του ασφαλιστικού συστήματος, στη ζωή εκατομμυρίων ασφαλισμένων.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για νέο βάναυσο χτύπημα στην εργατική τάξη, στους αυτοαπασχολούμενους, στους επιστήμονες και τους αγρότες της χώρας μας, στους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων, με μακροπρόθεσμες συνέπειες.

Το σενάριο προβλέπει ότι αντί για 4.500 ένσημα θα απαιτούνται 6.000 ένσημα για να μπορεί κάποιος να λάβει σύνταξη. Οποιος κατά τη διάρκεια του εργάσιμου βίου του δεν συμπληρώνει αυτή την προϋπόθεση θα μένει χωρίς σύνταξη. Και αυτοί θα είναι εκατοντάδες χιλιάδες, με δεδομένη την ανεργία, την υποαπασχόληση και την ανασφάλιστη εργασία που ξεπερνά το 30% και έχει μόνιμα και διαχρονικά χαρακτηριστικά για τη χώρα μας.


ΣΕΛ.  3,   5 η Αποψή μας

Eurokinissi

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Αρκαδία - Ουρανούπολη

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν χτες και αργά προχτές το βράδυ, οι περιοχές και τα χωριά της Αρκαδίας που επλήγησαν από την πυρκαγιά, καθώς και η περιοχή της Ουρανούπολης που κινδύνεψε από την πύρινη λαίλαπα.


ΣΕΛ.  13

ΚΚΕ
Αποφασιστική σύγκρουση

Ο αντίπαλος της συγκυβέρνησης δεν είναι η ανεργία, όπως είπε ο πρωθυπουργός, αλλά τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα. Στόχος της είναι η παραπέρα εξόντωσή τους, προκειμένου να πληρώσουν οι εργαζόμενοι τις συνέπειες της βαθιάς κρίσης και να ανακάμψει η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Αυτό επιδιώκουν τα μνημόνια που η κυβέρνηση υλοποιεί και αυτό δεν μπορεί να γίνει ούτε δίκαια ούτε ήπια, όπως ισχυρίζεται.

Κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται ότι χωρίς αποδέσμευση από την ΕΕ και χωρίς αποφασιστική σύγκρουση με τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών, δεν μπορεί να απαλλαχτεί ο λαός από τα βάρβαρα μέτρα και τα μνημόνια. Τα εργατικά - λαϊκά στρώματα έχουν συμφέρον να στηρίξουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων, της δανειακής σύμβασης και των εφαρμοστικών τους νόμων.



ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ
ΚΚΕ: Καμιά αύξηση για τις ΑΠΕ

ΣΕΛ.  14
ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ - ΓΙΑΤΡΟΙ
Μεταθέτουν τη «θηλιά» στους ασφαλισμένους

ΣΕΛ.  9
ΣΥΡΙΑ
Διπλωματικός «πυρετός»

ΣΕΛ.  24
38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ
Ισχυρή πολιτική - πολιτιστική παρέμβαση

ΣΕΛ.  15
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Διαρκής καταστολή σε βάρος των μεταναστών

ΣΕΛ.  12
ΙΣΠΑΝΙΑ
Πρόστιμο για το κολατσιό στο σχολείο

ΣΕΛ.  16
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΤΕ
Ματαίωσαν την υπονόμευση του αγώνα

Να βάλει φρένο στον πολυήμερο αγώνα των εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδας, για την υπεράσπιση όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, επιχείρησε χτες η πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου της ΑΤΕ, η οποία αποδοκιμάστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στη χτεσινή γενική συνέλευση.


ΣΕΛ.  11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΤΣΕΛΗΣ»
Απεργούν για 12η μέρα

ΣΕΛ.  10

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ