Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011 - αριθ. φύλλου: 11032

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Αποκαλύψεις για συμφωνία πλαισίου συγκυριαρχίας στο Αιγαίο

Τούρκος πρώην διπλωμάτης αποκαλύπτει ότι στις διμερείς συνομιλίες έχουν συμφωνηθεί χωρικά ύδατα - «δαντέλα», για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας.


ΣΕΛ.  3
ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ
Περικοπές παροχών και ανατροπές εργασιακών σχέσεων

Περικοπές στις παροχές των ασφαλισμένων, αλλά και ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων, προετοιμάζει η κυβέρνηση με τον ΕΟΠΥΥ.


ΣΕΛ.  12

Χρεοκοπημένη και επικίνδυνη η στρατηγική υπεράσπισης του καπιταλισμού

ΚΚΕ: Οσο πιο γρήγορα τα λαϊκά στρώματα συνειδητοποιήσουν το πόσο χρεοκοπημένη, αδιέξοδη και επικίνδυνη γι' αυτά είναι η στρατηγική των κομμάτων που υπερασπίζονται τον καπιταλισμό, τόσο πιο γρήγορα θα γίνουν ικανά να αποκρούσουν και να ανατρέψουν τα μνημόνια διαρκείας και να καθορίσουν τις εξελίξεις σε όφελός τους

  • Νέα δεινά για τους λαούς της Ελλάδας και της Ευρώπης προμηνύει η θεσμοθέτηση της «οικονομικής διακυβέρνησης» στην ΕΕ, στόχος της οποίας είναι με μετρήσιμους στόχους και αποτελέσματα να εφαρμοστεί άμεσα και στο σύνολό του το αντιδραστικό «Σύμφωνο για το Ευρώ», ώστε με ακόμα φθηνότερους εργάτες να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα του ευρωενωσιακού κεφαλαίου.
  • Η κυβέρνηση, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου εξακολουθούν να συγκαλύπτουν τις αιτίες της κρίσης και του χρέους, τους οξυμένους ανταγωνισμούς και προτείνουν ως λύση σωτηρίας το ευρωομόλογο, που, εφόσον δημιουργηθεί, θα συνοδεύεται από νέες επώδυνες και αιματηρές θυσίες για τους λαούς.

ΣΕΛ.  6  -  7

ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ

Αγωνιστές και αγωνίστριες συγκεντρώθηκαν χτες στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης για να τιμήσουν τη μνήμη εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων του ολοκαυτώματος σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι και να καταδικάσουν τα νέα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ σε βάρος των λαών. Ανάλογη συγκέντρωση διοργανώθηκε και στη Θεσσαλονίκη.


ΣΕΛ.  8


ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Κατρακύλα 13,1% τον Ιούνη

ΣΕΛ.  11
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΣΕ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ
Πεδίο ανταγωνισμών και κλιμακούμενης έντασης

ΣΕΛ.  3
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Αλυσίδα βίαιων συγκρούσεων

ΣΕΛ.  16
Δρομολογείται κλείσιμο ελληνικών σχολείων του εξωτερικού

ΣΕΛ.  9
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Διαγκωνισμοί για να κρυφτεί η σύμπλευση

ΣΕΛ.  15
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
«Οχι» στη μείωση του συγκοινωνιακού έργου

ΣΕΛ.  24
ΠΑΣΕΒΕ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΤΑΞΙ
Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά

Συνεχίζουμε τον αγώνα χωρίς ταλάντευση, απομονώνουμε τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές, κόντρα στη συκοφαντία και τη διαστρέβλωση, διεκδικούμε το δικαίωμά μας στη δουλειά. Τα παραπάνω επισημαίνουν η ΠΑΣΕΒΕ και οι Επιτροπές Αγώνα στο ταξί, σε κοινή τους ανακοίνωση.


ΣΕΛ.  10
ΚΚΕ
Κατάργηση τώρα του ΦΠΑ

Η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% και για τους χυμούς, τα αναψυκτικά, τα σουβλάκια κ.ά. γεμίζει οργή τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Κοινή πρέπει να είναι η απάντηση και διεκδίκησή τους: Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα, στη ΔΕΗ κ.λπ. Την κρίση και το χρέος να πληρώσει η πλουτοκρατία που τα δημιούργησε.


ΣΕΛ.  11

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ