Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 14 Ιούνη 2006 - αριθ. φύλλου: 9500

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΡΩΤΟΥΡΚΙΚΑ
Απόφαση πολύ πίσω από τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Η συμφωνία των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία βρίσκεται πολύ πίσω από τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, τονίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Ικανοποιημένη εμφανίζεται η ελληνική κυβέρνηση, από το «συμβιβασμό» που επιτεύχθηκε στο Λουξεμβούργο.


ΣΕΛ.  10   -   11

ΕΛΙΓΜΟΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ από την κυβέρνηση

ΚΚΕ: Ο αντιδραστικός νόμος παραπέρα ιδιωτικοποίησης και υποβάθμισης των ΑΕΙ δε διορθώνεται, μόνο ανατρέπεται. Καμιά συμμετοχή στον παραπλανητικό διάλογο...

Με αμείωτη ένταση, φοιτητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα συνεχίζουν τις πολύμορφες κινητοποιήσεις τους, τις καταλήψεις των σχολών, ενώ αύριο Πέμπτη δίνουν αγωνιστικό ραντεβού για συλλαλητήρια στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και σε κάθε πόλη που υπάρχει σχολή Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ. Σε εκατοντάδες φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, την περασμένη Παρασκευή και χτες, έγιναν για άλλη μια φορά μαζικότατες γενικές συνελεύσεις, που επαναβεβαίωσαν την απαίτηση φοιτητών και σπουδαστών να μην κατατεθεί ο νόμος - πλαίσιο.

«Καμιά συμμετοχή στον παραπλανητικό διάλογο. Ο αντιδραστικός νόμος παραπέρα ιδιωτικοποίησης και υποβάθμισης των ΑΕΙ δε διορθώνεται, μόνο ανατρέπεται», δηλώνει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, μετά τον ελιγμό της κυβέρνησης, που εξήγγειλε ότι ο νόμος μπορεί να κατατεθεί το φθινόπωρο. Το ΚΚΕ καλεί να δυναμώσει η πάλη για πραγματικά Ενιαία Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, για πανεπιστήμια που να υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα συμφέροντα και τα κέρδη της πλουτοκρατίας.


ΣΕΛ.  7   -   9

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κορυφώνονται αύριο οι εκδηλώσεις για την Κοινωνική Ασφάλιση

Δένοντας το αίτημα για δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση με τον αγώνα ενάντια στον προωθούμενο αντιδραστικό νόμο - πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια και τη διεκδίκηση Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας, για τα παιδιά της εργατικής τάξης, κορυφώνουν αύριο, μέρα πανελλαδικής δράσης για το Ασφαλιστικό, τις πολύμορφες εκδηλώσεις τους οι ταξικές δυνάμεις. Στην Αθήνα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθεί στην Ομόνοια (8.30 μ.μ.). Θα ακολουθήσει παράσταση στο υπουργείο Απασχόλησης και στη συνέχεια πορεία στο υπουργείο Παιδείας (φωτογραφία από τις χτεσινές πικετοφορίες σε δήμους της πρωτεύουσας).


ΣΕΛ.  16   -   17


ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Αξιώνουν υπερδιπλασιασμό των τιμών

Νέα υπερκέρδη απέσπασαν οι φαρμακευτικές εταιρίες το 2005, ωστόσο οι φαρμακοβιομήχανοι, αξιοποιώντας την κυβερνητική πολιτική, αξιώνουν ακόμα και τον υπερδιπλασιασμό των τιμών.


ΣΕΛ.  23
ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Πάνω από 200 εκατομμύρια τα παιδιά προλετάριοι

Τα 211 εκατομμύρια φτάνουν οι προλετάριοι ηλικίας 5 έως 14 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά της Παιδικής Εργασίας.


ΣΕΛ.  18
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Σε Συμπληγάδες οι Παλαιστίνιοι

Οι πολύνεκρες επιδρομές του ισραηλινού στρατού και η εντεινόμενη συνεχώς αντιπαράθεση μεταξύ «Φατάχ» και «Χαμάς» έχουν δημιουργήσει εκρηκτική ατμόσφαιρα στα παλαιστινιακά εδάφη.


ΣΕΛ.  13
ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Χοντραίνει το παιχνίδι των ανακατατάξεων

Την πρόθεσή της να αποκτήσει μέχρι και το 100% της Εμπορικής Τράπεζας εκδήλωσε η γαλλική Κρεντίτ Αγκρικόλ, ενώ η κυβέρνηση έσπευσε να χαιρετίσει.


ΣΕΛ.  22
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Κατηγορηματικό «όχι» από το ΚΚΕ

Καταψήφισε χτες το ΚΚΕ το κυβερνητικό νομοσχέδιο για την τεχνική εκπαίδευση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.


ΣΕΛ.  8

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ