Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Μάη 2008 - αριθ. φύλλου: 10069

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αδύνατος ο έλεγχος στις τιμές, να διεκδικήσει ο λαός αυξήσεις μισθών

Ελεγχος στις τιμές δεν μπορεί να γίνει. Το πρόβλημα είναι σύμφυτο με όλο το ζήτημα της παραγωγικής διαδικασίας και του εμπορίου. Είναι πιο ρεαλιστικό να διεκδικήσει ο ελληνικός λαός αυξήσεις μισθών, κατάργηση του ΦΠΑ, δωρεάν Παιδεία και Υγεία, να μην πληρώνει διόδια. Λύσεις, προσθέτοντας το ίδιο φάρμακο που εμφανίζουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχουν.


ΣΕΛ.  7

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ προωθεί η κυβέρνηση

ΚΚΕ: Μέτωπο εργαζομένων, φοιτητών - σπουδαστών, εκπαιδευτικών για την ανατροπή των αντιδραστικών, αντιεκπαιδευτικών νόμων και για ενιαία και αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών

  • Ο υπουργός Παιδείας, Ευ. Στυλιανίδης, μαζί με την επιθετική τακτική της κυβέρνησης για την πλήρη εφαρμογή και με κάθε τίμημα του «νόμου - πλαισίου», πρόβαλε και την ανάγκη δημιουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων και για συνύπαρξη και ανταγωνισμό μεταξύ δημόσιων - ιδιωτικοποιημένων και ιδιωτικών πανεπιστημίων.
  • Κυβέρνηση - ΕΕ δεν επιθυμούν ένα πανεπιστήμιο που θα υπηρετεί μόνο την κερδοσκοπία του κεφαλαίου, αλλά θα είναι και στρατευμένο υπέρ του κεφαλαίου, θα υπερασπίζεται και θα προάγει τις καπιταλιστικές αξίες, τα ιδεολογήματά τους, θα παρέχει κατάρτιση «και ανάπτυξη δεξιοτήτων», «θα υπηρετεί την αγορά» και θα «μεταλαμπαδεύει το σκληρό πυρήνα» του καπιταλιστικού πολιτισμού.
  • Μπροστά στην εντεινόμενη ταξική επίθεση στην εκπαίδευση, το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους φοιτητές - σπουδαστές, τους εκπαιδευτικούς να αντιπαραθέσουν ένα ισχυρό μέτωπο αντίστασης και πάλης που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ανατροπή των αντιδραστικών, αντιεκπαιδευτικών νόμων και την επιβολή του δικαιώματος σε μια ενιαία και αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών.

ΣΕΛ.  3

Motion Team

ΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Από τη Φεντερασιόν στο Μάη του '36»

Πιάνοντας το νήμα από τη Φεντερασιόν ως το ματωμένο Μάη του '36 και συνεχίζοντας με τους αγώνες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων στο σήμερα μέχρι την τελική νίκη, η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης διοργάνωσε, χτες το βράδυ, μία μοναδική εκδήλωση.


ΣΕΛ.  8



ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ
Αύριο η αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση

ΣΕΛ.  6
ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ
Παμπελοποννησιακή συγκέντρωση την Κυριακή

ΣΕΛ.  15
ΛΙΒΑΝΟΣ
Σε τεντωμένο σχοινί

ΣΕΛ.  19
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ
Η κτηνοτροφία σβήνει

ΣΕΛ.  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ