Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Μάη 1997

ΜΕΡΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ
Εκδήλωση μνήμης και αγώνα

Γέμισε από κόσμο χτες το απόγευμα το Πεδίον του Αρεως, που τίμησε την 52η επέτειο της μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών και διαδήλωσε την πεποίθησή του πως το ποτάμι δε γυρίζει πίσω, βροντοφωνάζοντας: "Ποτέ πια πόλεμος, ποτέ πια φασισμός"


ΣΕΛ.  9

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ
ΡΥΘΜΙΣΗ
για τις διώξεις αγροτών

Αλ. Παπαρήγα: Να σταματήσει η βρώμικη διαδικασία τρομοκράτησης των αγροτών με την ποινικοποίηση των αγώνων τους

Τη διαβεβαίωση ότι θα προωθήσουν και θα υπερψηφίσουν ρύθμιση για το σταμάτημα των διώξεων χιλιάδων αγροτών, επειδή συμμετείχαν στις αγροτικές κινητοποιήσεις, πήραν χτες από τους αρχηγούς των Κομμάτων ΚΚΕ, ΝΔ, ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ, τους οποίους επισκέφτηκαν και ενημέρωσαν τα μέλη της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα. Εκκρεμεί συνάντηση και με το ΠΑΣΟΚ (δεν έγινε λόγω απουσίας του Κ. Σκανδαλίδη), ενώ βουλευτές και του κόμματος αυτού εκφράζονταν θετικά, επίσης.

Μετά τη συνάντηση με τα μέλη της Πανθεσσαλικής, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, επισήμανε ότι πρέπει να σταματήσει η βρώμικη διαδικασία τρομοκράτησης των αγροτών, με την ποινικοποίηση των αγώνων τους και ότι το Κόμμα θα υποστηρίξει, στα πλαίσια της Βουλής το αίτημα των αγροτών για νομοθετική ρύθμιση του προβλήματος. Εξέφρασε την ανησυχία του ΚΚΕ για την τρομοκρατία, που καλλιεργείται μέσα από συγκεκριμένους μηχανισμούς και το γεγονός ότι διαμορφώνεται ένα ολοκληρωμένο δίκτυο εξαγοράς συνειδήσεων και ρουσφετολογίας, που εκπορεύεται από την ηγεσία της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ. Εξάλλου, η ΝΔ κατέθεσε χτες τροπολογία "για την παραγραφή των αδικημάτων που τελέστηκαν στις αγροτικές κινητοποιήσεις".


ΣΕΛ.  15

Μήνυμα αντίστασης στις φιέστες της υποταγής

Ενώπιον του Κ. Σημίτη, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζακ Σαντέρ, που παραβρέθηκε στη χώρα μας για να συμμετάσχει στις φιέστες της ΕΕ για τη λεγόμενη "Μέρα της Ευρώπης", υπήρξε σαφής, σχετικά με το ρόλο που επιφυλάσσουν στην Ελλάδα οι ισχυροί της Ευρώπης: Ρόλο "νομάρχη" και "ιπποκόμου" της υπερεθνικής εξουσίας των πολυεθνικών, που αναμένεται και τυπικά να επισφραγιστεί, στα πλαίσια της Διακυβερνητικής.

Οι "αρχιτέκτονες", όμως, της περαιτέρω αντιδραστικοποίησης του ιμπεριαλιστικού οργανισμού λογαριάζουν χωρίς τον "ξενοδόχο", τον ελληνικό και όλους τους λαούς των κρατών - μελών της Κοινότητας. Αυτή την αλήθεια, δεν κατάφεραν να την αποκρύψουν, ούτε οι υποκλίσεις της κυβέρνησης, ούτε η υποχρέωση των μαθητών να μετατραπούν σε ακροατήριο των "πανηγυριών".


ΣΕΛ.  5   -   7


"ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ"
Αγωνιστική απάντηση στην απάτη

Αγωνιστική "υποδοχή", με συγκέντρωση και πικετοφορία την Τετάρτη, στις 10 π.μ., στην Κάνιγγος, προετοιμάζουν οι συνταξιούχοι στην απάτη του "κοινωνικού διαλόγου", που αρχίζει την ίδια μέρα


ΣΕΛ.  17
Στον "Προκρούστη" οι επικουρικές συντάξεις

Θα μειωθούν μέχρι και 448%, ενώ το εφάπαξ θα μειωθεί κατά 14%, καθώς την 1.1.1998 λήγουν και οι τελευταίες μεταβατικές διατάξεις των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ


ΣΕΛ.  18   -   19
Συνδικαλιστές με το ... αζημίωτο

Την παροχή παχυλών επιδομάτων σε συνδικαλιστές και την κατ' επιλογή βαθμολογική τους εξέλιξη, προωθεί η ηγεσία της ΟΤΟΕ! Η ΕΣΑΚ Τραπεζών καταγγέλλει και καλεί τους εργαζόμενους να αντιδράσουν


ΣΕΛ.  16

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ