Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Απρίλη 2010 - αριθ. φύλλου: 10641

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ
Σχεδιασμένη, συνειδητή και πολιτικοποιημένη απάντηση από το λαό

Αυτός ο αγώνας που γίνεται σήμερα, και αν δε φέρει άμεσα αποτελέσματα, σίγουρα είναι το λίπασμα του αύριο και αυτό πρέπει να το σκεφτούμε πολύ σοβαρά, γιατί τα μέτρα αυτά χτυπούν ιδιαίτερα τις νέες ηλικίες.


ΣΕΛ.  3

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 21 και 22 Απρίλη
  • Προκλητική η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αρνήθηκε να αποφασίσει για απεργία
  • Στις 22 Απρίλη, ώρα 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Συντάγματος, η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα

Κυβέρνηση και εργοδότες κλιμακώνουν τον καθολικό πόλεμο ενάντια στα δικαιώματα, στη ζωή της εργατικής τάξης, όλων των εργαζομένων στις πόλεις και τα χωριά. Τώρα, η εργατική τάξη πρέπει να απαντήσει επιθετικά. Οχι άλλη ανοχή, όχι άλλες θυσίες για τα κέρδη και την ευημερία των εκμεταλλευτών της. Να υπερασπιστεί με τον ενωμένο και αποφασιστικό αγώνα τη ζωή των οικογενειών της, το μέλλον των παιδιών της. Αυτό το κάλεσμα απευθύνει το ΠΑΜΕ σε όλη την εργατική τάξη. Να πάρει πάνω της την υπόθεση της κλιμάκωσης του αγώνα. Καλεί τα ΔΣ των Συνδικάτων, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, να δώσουν, με πείσμα, μαχητικά, με αποφασιστικότητα, τη μάχη της 48ωρης απεργίας στις 21 και 22 Απρίλη, απαντώντας σε εργοδότες, κυβέρνηση και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Είναι προκλητική η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που αρνήθηκε εντελώς ξεδιάντροπα την πρόταση για απεργία. Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε απεργία στις 22 Απρίλη, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε άλλη ημερομηνία αν αυτό αποφασίσει η ΓΣΕΕ. Είναι παιχνίδια καθήλωσης και υποταγής των εργαζομένων στον αντιλαϊκό τυφώνα. Οι δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έγιναν το φερέφωνο της αντιΠΑΜΕ τακτικής της ΠΑΣΚΕ σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.


ΣΕΛ.  10   -   11

Η Αλ. Παπαρήγα στη ΝΕΤ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ» και στους δημοσιογράφους Τ. Σπηλιόπουλο και Α. Δουβαρά, αύριο Κυριακή 11 Απρίλη και ώρα 9 το πρωί.


Απάντηση στην επίθεση

Την τρομοκρατική αστική προπαγάνδα γύρω από την άνοδο των σπρεντ, τους χειρισμούς της κυβέρνησης και τις ευθύνες στελεχών της στη διαχείριση του προβλήματος δανεισμού του κράτους, διαδέχτηκαν σενάρια σύμφωνα με τα οποία εκπρόσωποι μεγάλων τραπεζικών και επιχειρηματικών ομίλων «έστρωναν» το έδαφος για την προσφυγή της Ελλάδας για δανεισμό στο «μηχανισμό» στήριξης που αποφάσισε η ΕΕ. Χτες, τόσο από τις Βρυξέλλες όσο και από το ΔΝΤ στις ΗΠΑ, διέρρεαν πληροφορίες που έκαναν λόγο για δάνειο ύψους 25 δισ. ευρώ με επιτόκιο γύρω στο 3,5%. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση διέψευδε τα σενάρια. Αυτή η πραγματικότητα επιβεβαιώνει τον οξύτατο ανταγωνισμό κεφαλαίων και κυβερνήσεων μέσα και έξω από την ΕΕ, στον οποίο συμμετέχει ενεργά η ελληνική κυβέρνηση και οι ελληνικοί επιχειρηματικοί όμιλοι, αναζητώντας την πιο επωφελή γι' αυτούς συμμαχία. Στο φόντο αυτών των σεναρίων και των παζαριών, η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη την προώθηση των αντιδραστικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων τσακίζοντας κάθε δυνατότητα ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών. Να γιατί είναι επικίνδυνο για το λαό να συνεχίσει να εμπιστεύεται τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ. Τώρα πρέπει να σηκώσει το αγωνιστικό του ανάστημα με ταξική και λαϊκή ενότητα για αντεπίθεση.



ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Ενεργοποιεί τη «λαιμητόμο» της αξιολόγησης των σχολείων

ΣΕΛ.  17
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ
Αντανακλά προσδοκίες και ανταγωνισμούς της πλουτοκρατίας

ΣΕΛ.  6  -  7
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προς αναγνώριση πτυχίων από «παραρτήματα»

ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ