Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 13 Μάρτη 2012 - αριθ. φύλλου: 11207

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Οι εκλογές να δείξουν ότι ο λαός δε φοβάται και δεν αυταπατάται

ΣΕΛ.  6  -  7
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
Αναγκαίος ο συντονισμένος αγώνας όλων των μεταλλεργατών

ΣΕΛ.  15

ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΙΣ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ βάζει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Πανεργατικός συναγερμός να μην περάσει το νέο τερατούργημα

Το τέλος των κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας και την κυριαρχία των ατομικών συμβάσεων, με μισθούς που συμπιέζονται στο ύψος των νέων κατώτατων μειωμένων επιπέδων μετά τη δραστική μείωση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας κατά 22%, αναδεικνύεται μέσα από τη σχετική ερμηνευτική εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας. Σ' αυτήν γίνεται καθαρό ότι μετά την πάροδο και του τριμήνου της λεγόμενης μετενέργειας για μια κλαδική Σύμβαση που έχει λήξει ή καταγγελθεί, και στο βαθμό που δεν υπογραφεί νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, λύνονται τα χέρια των εργοδοτών να προχωρήσουν στην επιβολή ατομικών συμβάσεων με μισθούς και μεροκάματα με βάση τους κατώτατους μισθούς της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, όπως αυτή έχει πλέον διαμορφωθεί με το μνημόνιο, δηλαδή στα 586 ευρώ μεικτά.


ΣΕΛ.  3

«ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Την Κυριακή ο γιορτασμός του Κιλελέρ

Η «Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΠΑΣΥ) καλεί τους αγροτο-κτηνοτρόφους, τους εργαζόμενους, τους μικροεπαγγελματίες, τους νέους και τις γυναίκες να συμμετάσχουν στον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ, την Κυριακή 18 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων.


ΣΕΛ.  21

Χαλάστε τους τα σχέδια

Οσο η κυβέρνηση προχωρά στην εφαρμογή της πολιτικής του νέου μνημονίου που συντρίβει τα εργασιακά δικαιώματα, και ενώ έχει ανοίξει ήδη η προεκλογική περίοδος, τόσο οι αστοί πασχίζουν να διαμορφώσουν τις συνθήκες που θα τους επιτρέψουν να χειραγωγήσουν και να υποτάξουν την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα στην κόλαση που έχουν δημιουργήσει και έχουν υποσχεθεί να συνεχίσουν και μετά τις εκλογές. Ετσι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., μαζί με τα εκβιαστικά προεκλογικά διλήμματα π.χ. «ευρώ ή καταστροφή», εντείνουν την τρομοκρατία στο λαό, με αιχμή του δόρατός τους τον αντικομμουνισμό. Ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και από πίσω ο Καρατζαφέρης δίνουν εξετάσεις στην ελληνική πλουτοκρατία και στην ΕΕ στο ποιος μπορεί καλύτερα να τρομοκρατήσει το λαό και να αντιμετωπίσει το εργατικό - λαϊκό κίνημα και την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, ώστε να υλοποιηθεί χωρίς εμπόδια η εξαθλίωση και η στυγνή εκμετάλλευση του λαού. Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να τους χαλάσουν τα σχέδια. Συμπόρευση τώρα με το ΚΚΕ, στους αγώνες και στις εκλογές.



ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΟΑΕΔ
Αγριο μαχαίρι

ΣΕΛ.  3
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απεργία στις 4 Απρίλη

ΣΕΛ.  13
ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Στα μέτρα του κεφαλαίου

ΣΕΛ.  20
ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Νέες φονικές ισραηλινές επιδρομές

ΣΕΛ.  23
ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟ
Παναττική απεργία την Πέμπτη

ΣΕΛ.  13
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ - ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ
Κλιμακώνουν με νέα μέτρα

ΣΕΛ.  9
ΜΟΥΣΙΚΑ - ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Υποβάθμιση και ελλείψεις

ΣΕΛ.  32
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΑΣΕΒΕ
Την Πέμπτη για βιβλιάρια - ενημερότητα

ΣΕΛ.  19
ΝΔ
Απειλές και ψέματα από φόβο στο κίνημα

Μπροστά στο φόβο του για το λαό, που η ΝΔ έχει τσακίσει μαζί με το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑ.Ο.Σ. και την ΕΕ, ο Αντ. Σαμαράς επιδίδεται σε ψεύδη κατά του λαϊκού κινήματος, σε αισχρές συκοφαντίες και σε αντικομμουνισμό, για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να κρύψει τι τους επιφυλάσσει η πολιτική της ΝΔ και να τους υφαρπάξει την ψήφο.


ΣΕΛ.  11

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ