Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11205

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η Δημόσια Υγεία να γίνει θεμέλιο του συστήματος Υγείας και των δωρεάν παροχών

ΣΕΛ.  3

Το «κούρεμα» εξαθλιώνει το λαό ενισχύει το κεφάλαιο

ΚΚΕ: Μία μόνο διέξοδος υπάρχει με γνώμονα το λαϊκό συμφέρον: Η κλιμάκωση της ταξικής πάλης, η οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων

Το «κούρεμα» του χρέους και η σχετική δανειακή συμφωνία έγιναν πάνω στα συντρίμμια των εργασιακών, λαϊκών δικαιωμάτων ενώ κλιμακώνεται ο αντεργατικός, αντιλαϊκός πόλεμος που οδηγεί τα λαϊκά στρώματα σε ακόμα πιο γρήγορη τροχιά βίαιης χρεοκοπίας και εξαθλίωσης χωρίς τέλος. Οφέλη έχει μόνο η πλουτοκρατία. Το «κούρεμα» και η δανειακή συμφωνία αυξάνουν το χρέος που θα πληρώσει ο λαός, υπονομεύουν τα δικαιώματά του για πάνω από 30 χρόνια, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις αιτίες διόγκωσής του, ούτε διασφαλίζουν «βιώσιμη» πορεία μείωσής του. Οι εργαζόμενοι πρέπει να προτάξουν ως κριτήριο των επιλογών τους την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και να απορρίψουν το ψευτοδίλημμα «ευρώ ή δραχμή», καθώς και τις φρούδες ελπίδες για μελλοντική ευημερία που θα προέλθει απ' την ανάκαμψη της κερδοφορίας των μονοπωλίων.


ΣΕΛ.  6  -  8

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Σημαντικός σταθμός η αυριανή σύσκεψη μεταλλεργατών

Σημαντικό σταθμό στον περήφανο αγώνα των χαλυβουργών αποτελεί η πανελλαδική σύσκεψη που διοργανώνουν αύριο Κυριακή στις 11 το πρωί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας, έχοντας απευθύνει πρόσκληση σε σωματεία του Μετάλλου όλης της χώρας.


ΣΕΛ.  13

Προκλητικός

Ο υπουργός Οικονομικών ευχαρίστησε τους δανειστές που συμμετείχαν στο «κούρεμα» και «οι οποίοι μοιράστηκαν τις θυσίες του ελληνικού λαού». Η κυβέρνηση είπε θα συνεχίσει να εφαρμόζει τα μέτρα που χρειάζονται για να επιτύχει τις δημοσιονομικές προσαρμογές. Δηλαδή, αντιλαϊκά μέτρα χωρίς τελειωμό. Είναι προκλητικός. Ευχαριστεί τους πιστωτές για το «κούρεμα», οι οποίοι έχουν κερδίσει πολλαπλάσια απ' αυτά που «κουρεύουν», ενώ, λόγω οικονομικής κρίσης, τα ομόλογα είχαν υποτιμηθεί. Αλλωστε, στην αγορά πωλούνταν έως και 50% κάτω της ονομαστικής τους αξίας. Ενισχύει με επιπλέον χρήμα, απ' αυτό που έως τώρα τους έχει δώσει, τους τραπεζίτες λόγω «κουρέματος», ενισχύοντας συνολικά το κεφάλαιο. Με τη νέα δανειακή σύμβαση αυξάνει το κρατικό χρέος πολύ πάνω απ' αυτό που υπάρχει, υποθηκεύοντας το μέλλον και τα λαϊκά δικαιώματα για πάνω από 30 χρόνια. Αλλά είναι ξεδιαντροπιά να μιλά για μοίρασμα των θυσιών του λαού με τους πιστωτές. Να εξισώνει στις θυσίες το λαό που εξαθλιώνεται βίαια, με τους καπιταλιστές που κερδίζουν και από το «κούρεμα» και από τις αντεργατικές, αντιλαϊκές ανατροπές που δεν έχουν σταματημό, αλλά και τη φοροληστεία του λαού για να πληρωθούν τα χρέη. Ο λαός πρέπει πολύ γρηγορότερα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις της ανατροπής αυτής της βάρβαρης πολιτικής, παλεύοντας σε ρότα ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων.



ΥΓΕΙΑ - ΦΑΡΜΑΚΑ
Νέες φαρμακερές περικοπές

ΣΕΛ.  15
ΠΑΣΥ
Στις 18 Μάρτη ο γιορτασμός του Κιλελέρ

ΣΕΛ.  18
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Στις 22 Μάρτη συλλαλητήριο για τα ΤΕΙ

ΣΕΛ.  16
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Εμπρακτη αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στο ΚΕΑΤ

ΣΕΛ.  23
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Καλύπτει τις ασκήσεις των παραστρατιωτικών

Με αφορμή την παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή, ο αρμόδιος υπουργός χαρακτήρισε «Ιδιωτικών συμφερόντων» την εκπαίδευση ομάδων για ανάληψη στρατιωτικής δράσης σε κατοικημένες περιοχές.


ΣΕΛ.  11
ΛΑ.Ο.Σ. - ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επικίνδυνο παραλήρημα με στόχο το λαϊκό κίνημα

ΣΕΛ.  11
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΙΚΟΥ ΝΑΥΤΟΥ - ΓΕΝΕ - ΝΑΤ
Κοινό μέτωπο στην ενιαία επίθεση

ΣΕΛ.  13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ