Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 13 Φλεβάρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9704

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Την πρωτιά στις ταξικές δυνάμεις έδωσαν οι εργαζόμενοι

Κατάκτηση της εργατικής τάξης του Πειραιά αποτελεί η ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων στις εκλογές που ολοκληρώθηκαν χτες, με την ανάδειξη της ΔΕΣΚ σε πρώτη δύναμη, παρά το όργιο νοθείας από τις συμβιβασμένες δυνάμεις, για να αλλοιώσουν τους συσχετισμούς.


ΣΕΛ.  3

Για την ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΟΡΦΩΣΗ και την ενιαία λαϊκή Παιδεία

Φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι προετοιμάζουν διήμερο πανελλαδικής πανεκπαιδευτικής παλλαϊκής αγωνιστικής δραστηριότητας

«Μέχρι τα 18 δεν πρέπει κανείς να δουλεύει, ούτε να υπάρχει δίλημμα για την επιλογή κατεύθυνσης», τόνισε ανάμεσα σε άλλα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΟΑ προχτές με θέμα τις θέσεις του ΚΚΕ για την επαγγελματική μόρφωση.

Στην επιτυχημένη εκδήλωση, στο πλαίσιο της τρίμηνης καμπάνιας του ΚΚΕ για την Παιδεία, αναδείχτηκε η πρόταση του ΚΚΕ για την επαγγελματική μόρφωση και για ενιαία λαϊκή Παιδεία.

Παράλληλα, μπροστά στην καταιγίδα των αντιδραστικών αλλαγών που προωθούνται στην Παιδεία, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι προετοιμάζουν διήμερο πανελλαδικής πανεκπαιδευτικής παλλαϊκής αγωνιστικής δραστηριότητας.

Αύριο, διοργανώνουν πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, ενώ τα αιτήματά τους θα αντηχήσουν σε κάθε πόλη με νέες κινητοποιήσεις την Πέμπτη. Σε απεργία διαρκείας βρίσκονται οι πανεπιστημιακοί, 48ωρη απεργία έχουν Τετάρτη και Πέμπτη οι καθηγητές των ΤΕΙ, ενώ απεργία την Πέμπτη έχουν κηρύξει οι καθηγητές.


ΣΕΛ.  6   -   11

«ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ»
«Ανάπλαση» για το κέρδος

Μια περιοχή 640 στρεμμάτων, γνωστή ως «Λιπάσματα Δραπετσώνας», θα «αναπλαστεί» για να μετατραπεί σε ναυτιλιακό - επιχειρηματικό κέντρο και πολυτελείς κατοικίες. Η έκταση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του λιμανιού του Πειραιά και η «ανάπλαση», που σχεδιάστηκε από το ΠΑΣΟΚ και προωθεί η ΝΔ, εξυπηρετεί αποκλειστικά το μεγάλο κεφάλαιο και δεν ωφελεί το λαό της περιοχής, αφού δε θα είναι για δική του χρήση.


ΣΕΛ.  24

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
«Βασιλεύουν» τα ράντσα

Για δεύτερη συνεχόμενη εφημερία 58 τουλάχιστον ασθενείς του «Ευαγγελισμού» βρέθηκαν σε ράντσα στο διάδρομο του νοσοκομείου.



ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΕΕ
Επικίνδυνη απόφαση

ΗΠΑ και ΕΕ ανταγωνίζονται στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων στα Βαλκάνια. Μεγάλη η ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ να υπογράψει απόφαση αλλαγής συνόρων.


ΣΕΛ.  15
ΠΑΣΥ
Κλιμάκωση κινητοποιήσεων

Νέες κινητοποιήσεις με πανελλαδικό συντονισμό από τις 23 Φλεβάρη, αποφάσισαν σε πανελλαδική σύσκεψη οι αγρότες, με κορύφωση τον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ στις 18 Μάρτη.


ΣΕΛ.  21
Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ
Αστυνόμευση στα ΑΕΙ

Αστυνομία στα πανεπιστήμια ζήτησε ο Θόδωρος Πάγκαλος. Αποψη που δείχνει απέχθεια για κάθε μορφή αγωνιστικής κοινωνικής δραστηριότητας, τη χαρακτήρισε η Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  11
ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΛΟΙΩΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑΣ
Αθλιες συνθήκες δουλειάς

Απλήρωτη εργασία, 20 ώρες δουλειά το 24ωρο, χωρίς ρεπό, με έλλειψη βασικού τεχνολογικού εξοπλισμού και φαρμάκων, είναι ορισμένα μόνο από τα τεράστια προβλήματα των γιατρών στα πλοία ακτοπλοϊας.


ΣΕΛ.  19
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ουσιαστική πρόνοια για τους συνταξιούχους

Συνάντηση με εκπροσώπους των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Ομοσπονδιών είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  19

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ