Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11135

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ - ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
Νέα μέτρα σφαγής μισθωτών, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων

ΣΕΛ.  6  -  7
Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Η κοινή ανακοίνωση της 13ης Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων

ΣΕΛ.  8  -  9

Σήμερα στο Θριάσιο 24ωρη απεργία αλληλεγγύης στους χαλυβουργούς

Συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην πλατεία Ηρώων Ελευσίνας

Απεργία σήμερα σε όλους τους χώρους δουλειάς του Θριασίου. Οι εργαζόμενοι της περιοχής ενώνουν τον αγώνα τους με αυτόν της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» και στέλνουν ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και αντίστασης στα αντεργατικά σχέδια εξαθλίωσης της εργατικής τάξης που προωθεί η εργοδοσία σε όλους τους χώρους δουλειάς.


ΣΕΛ.  10  -  11

Motion Team

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Ημέρα πανελλαδικού αγώνα αύριο

Αγωνιστικά προχωρούν αύριο οι κτηνοτρόφοι σε πολλές περιοχές της χώρας. Με μπροστάρη την ΠΑΣΥ θα γίνουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά Ελλάδα, στην Ηπειρο, στην Κρήτη και στη Λέσβο.


ΣΕΛ.  29

Παρεμπόδιση - αντεπίθεση

Τα δημοσιεύματα που εμφανίζουν ως απαίτηση της τρόικας την κατάργηση του κατώτατου μισθού ώστε να μειωθεί ακόμη περισσότερο, την κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, τη δραστική μείωση των εργοδοτικών εισφορών, της επικουρικής και της κύριας σύνταξης, δε λένε την αλήθεια. Τα μέτρα είναι απαίτηση του κεφαλαίου για διέξοδο από την κρίση σε όφελός του. Με την οποία συμφωνεί και θα εφαρμόσει η κυβέρνηση. Τα αποδίδουν στην τρόικα, για να στρέψουν σ' αυτήν τη λαϊκή αγανάκτηση, να διευκολύνουν την κυβέρνηση που θα τα αποφασίσει ως αναγκαστικά μέτρα, προκειμένου να σωθεί τάχα η χώρα από τη χρεοκοπία. Μόνο που απ' αυτά τα μέτρα δε μαζεύονται λεφτά για τα χρέη. Γίνονται φτηνότεροι οι εργάτες για το κεφάλαιο και έτσι αντισταθμίζει σ' ένα βαθμό τη μείωση κερδών που έχει λόγω κρίσης, ενώ θα έχει μεγάλα κέρδη όταν έρθει ανάκαμψη. Είναι μέτρα της στρατηγικής «ΕΕ-2020» για την ανταγωνιστικότητα και του Συμφώνου για το Ευρώ. Η άποψη των αστικών και των οπορτουνιστικών επιτελείων ότι αυτή η πολιτική μεγαλώνει την ύφεση, αφού μειώνει την αγοραστική δύναμη, αυξάνει την ανεργία, είναι αληθοφανής. Πράγματι, κάποιες επιχειρήσεις, αφού μειώνεται δραστικά ο τζίρος τους, θα κλείσουν, θα συνεχίζεται η ύφεση, αλλά τα μονοπώλια που αντέχουν, θα συγκεντρώσουν μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής και της οικονομίας, τότε θα κάνουν επενδύσεις, θα δυναμώσουν περισσότερο, θα κερδοφορούν πολλαπλάσια, με δεδομένο ότι θα έχουν γίνει πάμφθηνοι οι εργαζόμενοι. Γι' αυτό να υψωθεί στους χώρους δουλειάς και στις συνοικίες πανεργατικό - παλλαϊκό μέτωπο παρεμπόδισης και αντεπίθεσης. Συμπόρευση με το ΚΚΕ, για εργατική λαϊκή εξουσία και οικονομία, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους.



ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Αγεφύρωτες αντιθέσεις και αδιέξοδα

ΣΕΛ.  17
ΚΝΕ
Γνωριμία με το Δεκέμβρη του αγώνα

ΣΕΛ.  25
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Για την προστασία των ανέργων

ΣΕΛ.  20
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.
Υποκρισία για τις βουλευτικές συντάξεις

Η επίδειξη ευαισθησίας που κάνουν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., με αφορμή τις αγωγές πρώην συναδέλφων τους για αναδρομικές αυξήσεις, είναι εντελώς υποκριτική και γιατί αποδέχονται τη βουλευτική σύνταξη και άλλα προνόμια, αλλά και γιατί ψηφίζουν και υπηρετούν τη σφαγή του λαϊκού εισοδήματος και των δικαιωμάτων.


ΣΕΛ.  3
Ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Μενίδι

ΣΕΛ.  12  -  16
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝ. ΤΟΥΡΙΣΤ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Προκαλούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες

ΣΕΛ.  28
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΕΔΗΝ
Καμιά εφεδρεία διεκδίκηση προσλήψεων

ΣΕΛ.  24
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Πλήθος παρεμβάσεων σε όλη τη χώρα

ΣΕΛ.  23
Σήμερα το παναναπηρικό συλλαλητήριο

ΣΕΛ.  24

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ