Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 13 Νοέμβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11405

Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ το δικό του δρόμο ανάπτυξης

Αλέκα Παπαρήγα: Το επικίνδυνο είναι ακριβώς, στο βωμό της αντιπαράθεσης ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός, ένα τμήμα του λαού, να ταυτιστεί με ένα τμήμα συμφερόντων της αστικής τάξης. Και να παλεύει εναντίον ενός άλλου, ή να είναι στο πλευρό ενός ιμπεριαλιστή εναντίον του άλλου

Τρεις απόψεις υπάρχουν μέσα στην ΕΕ που εκφράζουν συμφέροντα τμημάτων κεφαλαίου, δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα των λαών. Δε σημαίνει ότι όπου υπάρχουν διαφορές πολιτικής στη διαχείριση ο λαός πρέπει να στοιχίζεται με το ένα μείγμα πολιτικής εναντίον του άλλου. Γιατί, ένα μεγάλο μέρος του λαού θα σηκώσει ξένη σημαία, τη σημαία των συμφερόντων της αστικής τάξης. Γι' αυτό η εργατική τάξη, ο λαός, μια ώρα αρχύτερα πρέπει να επιλέξουν ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης. Η σύγκρουση κρίνεται στο πεδίο της οικονομίας, μονοπώλια ή κοινωνικοποίησή τους και λαϊκός παραγωγικός συνεταιρισμός. Και αφού κρίνεται στο πεδίο της οικονομίας, πρέπει να κριθεί και στο πεδίο της εξουσίας.


ΣΕΛ.  6  -  9

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Χιλιάδες διαδήλωσαν ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό

ΣΕΛ.  15  -  17

Φυλακή εκμετάλλευσης η ΕΕ

Παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση από το Γιούρογκρουπ, το οποίο επισημαίνει ότι η παράταση δημοσιονομικής προσαρμογής δε θα πρέπει να εκληφθεί ως τρόπος να χαλαρώσει η προσπάθεια, ενώ η Κομισιόν εκτιμά ότι δεν είναι βιώσιμο το κρατικό χρέος που σημαίνει νέο «κούρεμα». Ολ' αυτά σημαίνουν νέα αντιλαϊκά μέτρα. Ολο και πιο καθαρά αποδεικνύεται ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι μια φυλακή εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους, στην οποία οι δεσμοφύλακες - κυβερνήσεις τσακώνονται μόνο για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας που εκπροσωπούν. Για να σωθεί ο λαός και να αναπτυχθεί η χώρα προς όφελός του, βασική προϋπόθεση είναι να σπάσει τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων. Πρέπει να μπει τέρμα στις αυταπάτες ότι είναι δυνατό να υπάρχει φιλολαϊκή πολιτική δίχως αποδέσμευση από την ΕΕ και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με μονομερή διαγραφή του χρέους.



ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Με νέες δυνάμεις στην πάλη

ΣΕΛ.  21
ΔΗΜΟΙ
Να μη στείλουν καταλόγους για απολύσεις

ΣΕΛ.  13
ΣΥΡΙΑ
Κλιμάκωση της έντασης με το Ισραήλ

ΣΕΛ.  27
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΝΗΣΙΩΝ
Ενιαία δράση για βαπόρια στα νησιά

ΣΕΛ.  14
ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ
Αμεση η απάντηση των εργατών

Νέα τραμπούκικη επίθεση Χρυσαυγίτη σε βάρος εργάτη μετανάστη, αυτή τη φορά στο εργοστάσιο Ανακύκλωσης στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο. Υποδειγματική αντίδραση από τους εργάτες και τη Σωματειακή τους Επιτροπή, που σταμάτησαν τη δουλειά και απομόνωσαν τον τραμπούκο.


ΣΕΛ.  32

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ