Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11403

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αύριο Κυριακή οι κινητοποιήσεις ενάντια στην ψήφιση του προϋπολογισμού
  • ΑΘΗΝΑ: Στις 5 μ.μ., στην Ομόνοια
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου

ΣΕΛ.  13

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ πάλη για ανατροπή των άγριων μέτρων
  • Το κλίμα φόβου, που σκόπιμα καλλιεργείται για την καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης, επιχειρεί να αξιοποιήσει η κυβέρνηση προκειμένου να εκβιάσει τη λαϊκή ανοχή στην εφαρμογή των εξοντωτικών μέτρων, στο όνομα της εκταμίευσης και της επιβολής νέων.
  • ΚΚΕ: «Η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να ανεχτούν να ζουν και να υποκύπτουν στους αλλεπάλληλους εκβιασμούς σχετικά με τη δόση από την ΕΕ, που σε τελευταία ανάλυση αποτελούν ένδειξη επιβολής νέων βάρβαρων μέτρων, αλλά πρέπει να οργανωθούν και να αντεπιτεθούν για να τα ανατρέψουν και να ανοίξουν το δικό τους δρόμο με αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων».

ΣΕΛ.  8  -  9

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
«Μαζί με τους εργάτες οικοδομούμε κίνημα ανατροπής»

Ξεκίνησε χτες το 20ό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Με αποφασιστικότητα, οπλισμένοι με εμπειρία από τους αγώνες και όπλο την ενότητά τους, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ επιχειρούν ακόμα ένα βήμα στον κοινό αγώνα με το ταξικό κίνημα και το ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  15

Ανυπακοή στο σύστημα

Οξύνεται η κόντρα ΔΝΤ - Ευρωζώνης, βασικά της Γερμανίας, για τη διαχείριση του κρατικού χρέους της Ελλάδας. Νέο «κούρεμα» θέλει το ΔΝΤ, αλλά αντιδρά η Γερμανία. Αυτό είναι μια από τις αφορμές στην εμπλοκή εκταμίευσης της επόμενης δόσης του δανείου. Το πραγματικό, όμως, πρόβλημα είναι η οικονομική κρίση και η πολιτική διαχείρισής της σε όφελος του κεφαλαίου. Μόνο που εδώ υπάρχει και το πρόβλημα κατανομής του κόστους της κρίσης. Οι αντιθέσεις θα οξυνθούν διεθνώς και στην ΕΕ. Υπάρχουν αλλαγές στο συσχετισμό δυνάμεων. Ενώ οι ΗΠΑ παραμένουν στην πρώτη θέση, έχουν χάσει μερίδια στη διεθνή αγορά. Στη δεύτερη θέση ανέβηκε η Κίνα, ενώ η ΕΕ έπεσε στην τρίτη θέση. Αυτές οι ανακατατάξεις οξύνουν τις αντιθέσεις, επιδρούν στη μεγαλύτερη όξυνση στις ασθενέστερες καπιταλιστικές οικονομίες, η κατάσταση χειροτερεύει για το καπιταλιστικό σύστημα, ιδιαίτερα στην ΕΕ, αλλά και γενικότερα στις αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες που σημαίνει νέα δεινά για τους λαούς. Να γιατί λέμε ανυπακοή του λαού στο σύστημα, αντεπίθεση, ανατροπή, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.



ΚΝΕ
Ο κόκκινος Οχτώβρης φωτίζει τον αγώνα μας

ΣΕΛ.  3
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Ζητά μέτρα υπέρ μονοπωλίων

ΣΕΛ.  19
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - Ε.Κ. ΝΗΣΙΩΝ
Σήμερα η σύσκεψη για την ακτοπλοΐα

ΣΕΛ.  13
ΣΥΡΙΑ
Κλιμακώνονται οι ιμπεριαλιστικές πιέσεις

ΣΕΛ.  28
ΚΝΕ
Εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

ΣΕΛ.  11
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Αρνείται αποκατάσταση των πυρόπληκτων

ΣΕΛ.  18
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Απαιτείται ριζική αλλαγή

Η κρίση θα γίνει χειρότερη και τα πράγματα θα μπλεχτούν ακόμη περισσότερο. Η ουσία είναι η κρίση, δεν είναι μόνο η τρόικα. Η κρίση και οι διαφωνίες που υπάρχουν για το ποιο μείγμα πολιτικής, για το πώς θα κατανεμηθεί το κόστος.


ΣΕΛ.  6   -   7
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΥΦΛΩΝ
Αποφασιστικά ψήφο στην ΕΣΚ

ΣΕΛ.  14

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ