Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Νοέμβρη 2001 - αριθ. φύλλου: 8121

ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ
Αφιέρωμα στην Οχτωβριανή Επανάσταση

Μ' ένα αφιέρωμα στην Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, που περιλαμβάνει, ανάμεσα σε άλλα, ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ κι ένα πολυθέαμα για τη Ρωσία της επανάστασης, θα τιμήσει το ΚΜΕ την 84η επέτειο του μεγάλου Οχτώβρη. Η εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα, 12 του Νοέμβρη, στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδρίων του ΚΚΕ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.


ΣΕΛ.  3

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ
Μεγάλες ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ για τις πλημμύρες

Την τακτική του στρουθοκαμηλισμού συνέχισε χτες απτόητη η κυβέρνηση, σχετικά με τις πλημμύρες και τις καταστροφές, που έπληξαν την Αττική και άλλες περιοχές της χώρας το περασμένο Σαββατοκύριακο. Σε πείσμα, ακόμη και της κοινής λογικής και μετά τον Κ. Λαλιώτη που έριξε τις ευθύνες στις προ δεκαετίας κυβερνήσεις της ΝΔ, ο Κ. Σημίτης μίλησε χτες στη Βουλή για «ακραία φυσικά φαινόμενα», ενώ ο υφυπουργός Εσωτερικών Λ. Παπαδήμας, ξεπερνώντας κάθε όριο προκλητικότητας, δε δίστασε να ρίξει την ευθύνη για τους τέσσερις θανάτους στα... ίδια τα θύματα! Τοποθετήσεις οι οποίες συνάντησαν τη σφοδρή αντίδραση της βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη.

Την ίδια στιγμή, το πόρισμα των Επιθεωρητών Δημοσίων Εργων, που εξέτασε τις αιτίες των πρόσφατων πλημμυρών, καταλογίζει -έστω και με «μασημένα» λόγια - σημαντικές ευθύνες στην κυβέρνηση, για σωρεία πλημμελών παρεμβάσεων και παραλείψεων. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα - ανάμεσα σε αρκετά άλλα - επισημαίνουν οι Επιθεωρητές για τα Μεσόγεια και τη σοβαρότατη καθυστέρηση της κατασκευής αντιπλημμυρικού συλλεκτήρα στην περιοχή. Εργο το οποίο βρίσκεται ακόμη στις μελέτες, παρ' ότι στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί ένα διεθνές αεροδρόμιο, μία κεντρική λεωφόρος (Αττική Οδός) και αρκετά ολυμπιακά και άλλα οδικά έργα!


ΣΕΛ.  25

Γιαννακόπουλος Γιάννης

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Σε Συμπληγάδες οι πρόσφυγες

Οι Αφγανοί πρόσφυγες είναι όμηροι ανάμεσα στους βομβαρδισμούς και τους Ταλιμπάν, δήλωσε χτες η αντιπροσωπεία των «Γιατρών του Κόσμου», που επέστρεψε από τον καταυλισμό «Μακάκι», μέσα στο αφγανικό έδαφος (φωτό). Κι ενώ η ζωή εκατομμυρίων αμάχων Αφγανών γίνεται κάθε μέρα και δυσκολότερη, η Βόρεια Συμμαχία ισχυρίζεται ότι κατέλαβε τη Μαζάρ ι Σαρίφ, στο Πακιστάν ξεδιπλώνονται μεγάλες διαδηλώσεις και ο Τζορτζ Μπους χάραξε τους άξονες της «νέας αμερικανικής κοινωνίας», όπου οι πολίτες έχουν δύο δυνατότητες, ή να διώκουν ή να καταδιώκονται!


ΣΕΛ.  17   -   19


ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Καρπός κοινής δράσης οι συνεργασίες

Σε επίκαιρα ζητήματα πολιτικών συνεργασιών, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρθηκε η Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου χτες στη Λάρισα και σε συγκέντρωση στην Αγιά


ΣΕΛ.  6  -  7

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ