Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 12 Ιούνη 2007 - αριθ. φύλλου: 9798

ΜΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΕΡΝΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Η κοινή δράση των λαών να βάλει φρένο στα ιμπεριαλιστικά σχέδια
  • Οι επιδιώξεις των ΗΠΑ στα Βαλκάνια σημαίνουν νέες και μεγαλύτερες απειλές και κινδύνους για τους λαούς
  • Απαιτείται να δυναμώσει η κοινή αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών των Βαλκανίων και να απεμπλακεί η Ελλάδα από τα επιθετικά σχέδια και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και ανταγωνισμούς
  • Με αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις υποδέχτηκε ο λαός μας τον υφυπουργό των ΗΠΑ

ΣΕΛ.  6  -  7

Κριτήριο η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ και η μείωση του δικομματισμού

Αλέκα Παπαρήγα: Δεν είμαστε τροχονόμοι να κανονίζουμε πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή αλλά και δε θα γίνουμε ανάχωμα κανενός...

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το ενδεχόμενο να προκύψει πεντακομματική Βουλή από τις επόμενες εκλογές, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δήλωσε:

«Εμείς δεν είμαστε τροχονόμοι να κανονίζουμε πόσα κόμματα θα μπουν. Εμείς έχουμε άλλο κριτήριο. Αυτό που μας ενδιαφέρει, ανεξάρτητα πόσοι θα είναι στη Βουλή, είναι πόσο θα μειωθεί ο δικομματισμός και πόσο θα ενισχυθεί το ΚΚΕ. Αυτό είναι που κάνει τη διαφορά. Δε μας ενοχλεί πόσα κόμματα θα είναι στη Βουλή. Εμείς δεν υποτάσσουμε την πολιτική στην κάλπη, υποτάσσουμε την κάλπη στην πολιτική. Τα άλλα κόμματα κάνουν το αντίθετο. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα προτιμούσαν να είναι μόνοι τους στη Βουλή. Αλλά επειδή δεν μπορούν να το καταφέρουν, προσπαθεί ο καθένας τους να έχει και ένα ανάχωμα. Εμείς δε θα γίνουμε ανάχωμα κανενός».


ΣΕΛ.  10  -  13

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ»
Βήμα για τη «σπορά» που μένει και θα καρπίσει

Ενα σημαντικό βήμα για «τη σπορά» που μένει έγινε χτες το απόγευμα με τα εγκαίνια του Επιμορφωτικού Κέντρου «Βιβλιοθήκη - Αρχείο Χαρίλαος Φλωράκης», που βρίσκεται στην οδό Χαρίλαου Φλωράκη (πρώην Πυθίας) 6 στο Χαλάνδρι. Η βιβλιοθήκη και το αρχείο με υλικά για την ιστορία του ΚΚΕ, για την πορεία του λαϊκού κινήματος στην Ελλάδα, άνοιξαν χτες τις πόρτες τους σε ερευνητές, μελετητές και νέους επιστήμονες, φοιτητές, σωματεία εργαζομένων και συλλόγους. Η βιβλιοθήκη διαθέτει περίπου 2.500 τίτλους, ενώ το ηλεκτρονικό αρχείο του Κέντρου περιλαμβάνει 20.000 έγγραφα (110.000 σελίδες).


ΣΕΛ.  8  -  9


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Με στέρεες βάσεις για νέους αγώνες

Καταγράφοντας τη σημαντική συμβολή του ΠΑΜΕ στους αγώνες και με τη συσπείρωση νέων δυνάμεων, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο η Παναθηναϊκή Συνδιάσκεψη Αθήνας του ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  21
Αθωώθηκε ο Δ. Αγκαβανάκης

Αθωώθηκε χτες από το Γ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας ο Δ. Αγκαβανάκης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, που στο πρόσωπό του διωκόταν η αντιιμπεριαλιστική δράση των ταξικών δυνάμεων.


ΣΕΛ.  3
ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να απελευθερωθεί άμεσα ο 19χρονος φοιτητής

Την άμεση απελευθέρωση του 19χρονου φοιτητή Παναγιώτη Κ., ο οποίος κρατείται άδικα προφυλακισμένος στις φυλακές Αυλώνα, ζητά με ανακοίνωση - έκκληση η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας.


ΣΕΛ.  23
ΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Προεκλογικό σόου της ΝΔ

Προεκλογικό σόου, χαρακτηρίζει την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Λάρισα, σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ