Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 9 Απρίλη 2005 - αριθ. φύλλου: 9148

ΟΧΙ ΑΛΛΑΓH ΣΥΝΟΡΩΝ στα Βαλκάνια
  • Για τον κίνδυνο νέων αρνητικών εξελίξεων στην περιοχή προειδοποιεί το ΚΚΕ
  • Ιδια παραμένει η θέση του Κόμματος για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ

Ο κίνδυνος νέων αρνητικών εξελιξεων στα Βαλκάνια, που τα επόμενα χρόνια, μπορεί να δημιουργήσουν μια σοβαρή ή και εκρηκτική κατάσταση στην περιοχή, είναι το σοβαρότερο πρόβλημα, δήλωσε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με τον υπουργό Εξωτερικών, Π. Μολυβιάτη, ενώ, η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα επιμένουν στον αστερισμό της «ονοματολογίας». Η θέση του ΚΚΕ, σχετικά με την ονομασία της γειτονικής χώρας παραμένει η ίδια, σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα, αλλά το θέμα αυτό, ούτε μόνο του ειναι, ούτε το σοβαρότερο. Οι εξελίξεις στα Βαλκάνια το τελευταίο διάστημα έχουν χειροτερεύσει. Η κατάσταση είναι όχι μόνον ασταθής, αλλά έχουμε μια ενδυνάμωση της παρέμβασης των ΗΠΑ, και πολύ φοβόμαστε, ότι τα Βαλκάνια θα μπουν σε νέες περιπέτειες, καθώς βλέπουμε ότι υπάρχει σκέψη - και φαίνεται ότι εκεί θα οδηγήσει - για ένα νέο κύκλο αλλαγής συνόρων, με πρώτο βήμα την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου.

Το ζήτημα είναι, να μην έχουμε και νέες αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια κι από το διαφαινόμενο αυτό κίνδυνο δεν μας διασφαλίζει ούτε η μια ούτε η άλλη συμφωνία, για το όνομα της γειτονικής χώρας, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Μήνυμα αποφασιστικότητας και αγώνα

Μήνυμα αποφασιστικότητας και αγώνα, ώστε η γυναίκα να πάψει να αποτελεί "δεκανίκι" ενός συστήματος που την αξιοποιεί για τη γενίκευση μιας όλο και μεγαλύτερης αδικίας και εκμετάλλευσης, αποτυπώθηκε στη χτεσινή έναρξη των εργασιών του 9ου τακτικού Συνεδρίου της ΟΓΕ. Εργαζόμενες, που αγωνιούν να προλάβουν το μεροκάματο, να τα βγάλουν πέρα με τη φροντίδα των μικρότερων και των μεγαλύτερων, αγρότισσες, συνταξιούχες, άνεργες, νέες γυναίκες που οι εργοδότες τις αντιμετωπίζουν σαν "μόστρα" για τη διαφήμιση των προϊόντων τους, συμμετείχαν στο Συνέδριο, που επικεντρώνει στην ανάγκη δραστηριοποίησης των νέων γυναικών.


ΣΕΛ.  11

ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ
Συνένοχοι στο ξεπούλημα

Τις ευθύνες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ για το επικείμενο ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Αχτιδική Επιτροπή των Νοτιοανατολικών συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ.



ΔΙΟΔΙΑ
Αύξηση 43% από αύριο

Η εξωφρενική αύξηση των διοδίων κατά 43% θα αρχίσει να ισχύει από αύριο. Τα διόδια όλης της χώρας με τις νέες αυξημένες τιμές παραδίδονται στους ιδιώτες προς εκμετάλλευση...


ΣΕΛ.  18

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ