Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 14 Απρίλη 2004 - αριθ. φύλλου: 8851

ΙΡΑΚ
Κλιμακώνεται η εξέγερση ενάντια στην κατοχή

Eurokinissi

Η εξέγερση του ιρακινού λαού συνεχίζεται σε όλα τα μέτωπα. Οι κατοχικές δυνάμεις απειλούν με νέα μαζικά εγκλήματα. Πληθαίνουν οι άνδρες των νέων ιρακινών σωμάτων ασφαλείας, που στρέφουν τα όπλα τους κατά των κατακτητών και συντάσσονται με τους εξεγερμένους. Σειρά κυβερνήσεων καλούν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν άμεσα το Ιράκ, ενώ πυκνώνουν οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης στην αντίσταση του ιρακινού λαού (φωτό).


ΣΕΛ.  16   -   18

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

«Ελάτε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή της Μεσογείου. Να σταθούμε και πάλι αλληλέγγυοι στους Ελληνοκύπριους και στους Τουρκοκύπριους», είναι το κάλεσμα που απευθύνουν οι Κομματικές Οργανώσεις Αθήνας, Πειραιά και Αττικής προς το λαό του Λεκανοπεδίου, κάλεσμα που μεταφέρουν παντού, σε όλους τους χώρους δουλιάς και κατοικίας. Στη συγκέντρωση, που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, στα Προπύλαια, στις 8 το βράδυ, θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Ανάλογες εκδηλώσεις προγραμματίζονται στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας. Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι διεργασίες στα κυπριακά και ελληνικά κόμματα, ενώ εντείνονται οι πολύπλευρες πιέσεις από τις ΗΠΑ, αλλά και ευρωπαϊκές δυνάμεις. Σήμερα, πραγματοποιείται στην Κύπρο η Συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ, η οποία θα συζητήσει την πρόταση της ΚΕ, η οποία το Μεγ. Σάββατο είχε αποφασίσει να ζητήσει από τον ΟΗΕ αναβολή των δημοψηφισμάτων, αλλιώς θα αρνιόταν να συμφωνήσει με το «σχέδιο Ανάν». Αύριο, εξάλλου, συγκαλείται από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.


ΣΕΛ.  2   -   3,    6   -   11

Με τη διπλανή αφίσα, αλλά και άλλες μορφές, οι κομμουνιστές της Αθήνας, του Πειραιά και ης Αττικής άρχισαν, ήδη, την προετοιμασία της συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον κυπριακό λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Ανάλογη συγκέντρωση διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, την Παρασκευή 23 Απρίλη, 7 μ.μ., στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς (πίσω από το άγαλμα Βενιζέλου). Επίσης, η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση, στις 21 Απρίλη, στις 8.30 μ.μ., στο δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης, όπου θα αναλυθούν οι θέσεις του Κόμματος για το Κυπριακό, αλλά και τις ευρωεκλογές της 13ης Ιούνη.



ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης η συγκέντρωση της Αθήνας

Με το δυνάμωμα των αγώνων και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, καλεί τους εργαζόμενους το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο να γιορτάσουν τη φετινή Πρωτομαγιά και να τιμήσουν τους νεκρούς της εργατικής τάξης


ΣΕΛ.  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ