Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 12 Μάρτη 2013 - αριθ. φύλλου: 11501

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ο χρυσός ανήκει στο λαό όχι στα μονοπώλια

ΣΕΛ.  8   -   9
Στο στόχαστρο της εφεδρείας η μητρότητα

ΣΕΛ.  3

ΑΛΛΟΘΙ ΝΕΑΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα

ΚΚΕ: Καμία διαπραγμάτευση προς όφελος του λαού, την οποία υπόσχονται η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του «ευρωμονόδρομου», δεν μπορεί να υπάρξει εντός των τειχών της ΕΕ και της οικονομίας που υπηρετεί τις ανάγκες του κεφαλαίου

  • Πανέτοιμος να κλείσει μέχρι σήμερα το βράδυ όλες τις «εκκρεμότητες» στις συνεννοήσεις με την τρόικα, τηρώντας τις δεσμεύσεις και εφαρμόζοντας πλήρως τα συμφωνηθέντα άγρια μέτρα που βουλιάζουν πιο βαθιά στη φτώχεια και την εξαθλίωση το λαό, εμφανίζεται ο πρωθυπουργός, επιδεικνύοντας ταυτόχρονα την αποφασιστικότητά του να πάρει νέα μέτρα, παρά τις ψεύτικες διαβεβαιώσεις για το αντίθετο.
  • Οι νέοι ύμνοι του πρωθυπουργού υπέρ της επιχειρηματικότητας προσπαθούν να κρύψουν ότι αυτή η πολιτική απαιτεί σήμερα ακόμη πιο φτηνούς εργαζόμενους, με κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, μόνιμη ανασφάλεια και ανεργία για τους νέους, προκλητικές φοροαπαλλαγές και κίνητρα για τους μεγάλους επιχειρηματίες, που πάλι θα πληρώσουν οι λαϊκές οικογένειες. Αυτές είναι οι δήθεν «καινοτόμες» ιδέες που προβλέπει και η Στρατηγική «Ευρώπη 2020».

ΣΕΛ.  6

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ ΧΡΥΣΟΥ
ΟΧΙ στην παράδοση ορυκτού πλούτου σε πολυεθνικές

Με μια μεγάλη κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη, το περασμένο Σάββατο, ο λαός της Χαλκιδικής, που αγωνίζεται ενάντια στη λειτουργία της μεταλλουργίας χρυσού της «Ελληνικός Χρυσός», δήλωσε την απόφασή του να κλιμακώσει τον αγώνα του ενάντια στην παράδοση του ορυκτού πλούτου στις πολυεθνικές.


ΣΕΛ.  10

ΚΚΕ
Τίποτα προσωρινό στη βαρβαρότητα

Συγκυβέρνηση και τρόικα υποτιμούν τη νοημοσύνη του λαού. Ολοι έχουν καταλάβει ότι τίποτα προσωρινό δεν υπάρχει στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Το άδικο χαράτσι το έβαλαν για να μείνει, ανεξάρτητα από τη μορφή που θα έχει. Το ζήτημα είναι τα λαϊκά στρώματα να το πάρουν απόφαση και να υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι στο χαράτσι και στους εξοντωτικούς φόρους, στο σφαγείο των μισθών και την ανεργία, για να βάλουν τέλος στις άγριες θυσίες προς όφελος των μονοπωλίων.



ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Τριγμοί από τα ζόρια στη διαχείριση

ΣΕΛ.  7
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Οι επιχειρηματικές μπίζνες οδηγούν τις εξελίξεις

ΣΕΛ.  13
ΗΡΑΙΟ ΣΑΜΟΥ
Μεγάλες ζημιές από πλημμύρες

ΣΕΛ.  10
Καλπάζει η ανεργία στους ναυτεργάτες

ΣΕΛ.  16
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νέα επιδρομή εναντίον των αναπήρων

ΣΕΛ.  32
ΑΙΓΙΝΙΟ
Κινητοποίηση ενάντια στα διόδια

ΣΕΛ.  10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
Κλιμακώνουν τον αγώνα

ΣΕΛ.  25
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Κινητοποιήσεις ενάντια στη διάλυση των ΤΕΙ

ΣΕΛ.  21
ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ ΛΑΡΙΣΑΣ
Οι χρυσαυγίτες βρήκαν το δάσκαλό τους

Στην Τσαριτσάνη της Λάρισας, με την πλούσια και ηρωική αντιστασιακή δράση, ο λαός δεν επέτρεψε στους φασίστες της Χρυσής Αυγής να προσβάλουν και να λερώσουν, με την παρουσία τους, εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους πατριώτες που εκτελέστηκαν από τα στρατεύματα κατοχής.


ΣΕΛ.  11
«ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ» - ΒΟΛΟΣ
Οι εργάτες απέρριψαν τις εργοδοτικές απαιτήσεις

ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ