Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 9 Μάρτη 2002 - αριθ. φύλλου: 8218

ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Αξιώνουν ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ εργαζόμενοι και συνδικάτα

Δράση τώρα! Το αίτημα - αξίωση φτάνει από παντού. Μια μετά την άλλη συνδικαλιστικές οργανώσεις αξιώνουν από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να απορρίψουν το «πλαίσιο αρχών» για τις ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση που παρουσίασε η κυβέρνηση και ζητούν να παρθούν αποφάσεις για απεργιακές και άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Ηδη η έκκληση του ΠΑΜΕ για συλλαλητήρια σ' όλες τις μεγάλες πόλεις την Πέμπτη 14 Μάρτη γίνεται απόφαση από μια σειρά οργανώσεις, ενώ μεγαλώνει και ο κατάλογος των συνδικάτων που καλούν σε μαζικό διάβημα έξω από τη ΓΣΕΕ τη Δευτέρα στις 11 το πρωί και με αίτημα να αποφασίσει η ΓΣΕΕ απεργιακή κινητοποίηση. Ηδη οι σύμβουλοι της ΔΑΣ κατέθεσαν χτες στην ΕΕ της ΓΣΕΕ συγκεκριμένη πρόταση για απεργία στις 3 Απρίλη. Αν και η πλειοψηφία έσπευσε να απορρίψει την πρόταση, από δηλώσεις που έγιναν μετά τη συνεδρίαση προκύπτει ότι η αγωνιστική πίεση που ασκούν τα συνδικάτα διαμορφώνει νέα δεδομένα, τα οποία όλες οι δυνάμεις υποχρεώνονται να πάρουν υπόψη τους.


ΣΕΛ.  10   -  11

Eurokinissi

Eurokinissi

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Ανάγκη η συγκρότηση του Μετώπου

Στο Ρέθυμνο και το Ηράκλειο Κρήτης συνεχίστηκε χτες η περιοδεία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, στην Κρήτη. Μιλώντας στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Ηρακλείου, επισήμανε τη θέση του ΚΚΕ για την αναγκαιότητα του πολιτικού και κοινωνικού αγώνα, της συγκρότησης του μετώπου των δυνάμεων που συγκρούονται με τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Γι' αυτό και το ΚΚΕ - επισήμανε - απορρίπτει τα κεντροδεξιά και κεντροαριστερά σενάρια, όλα εκείνα τα σενάρια που ενσωματώνουν με τον ένα ή άλλο τρόπο στην κυρίαρχη πολιτική, γιατί διαφορετικά κάθε μέτρο που θα περνάει θα διαμορφώνει μια κατάσταση, που δε θα είναι εύκολο, μέσα στα σημερινά πλαίσια, να αντιστραφεί.


ΣΕΛ.  3


ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Διαρκής αιματοχυσία...

Η επιχείρηση Ανακόντα συνεχιζόταν για έβδομη συνεχή μέρα χτες, με τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους να ισχυρίζονται πως σκότωσαν «μεγάλο αριθμό» μαχητών της Αλ - Κάιντα και των Ταλιμπάν.


ΣΕΛ.  15
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Εντείνονται οι ισραηλινές επιθέσεις

Ανεξέλεγκτη είναι, πλέον, η βία στη Μέση Ανατολή, όπου χτες, τουλάχιστον 35 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις, διαρκώς, εντεινόμενες ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις, σηματοδοτώντας την αιματηρότερη ημέρα από την έναρξη της δεύτερης Ιντιφάντα


ΣΕΛ.  16  -  17
Δ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ
Οι προοπτικές του Κυπριακού

Σε συγκέντρωση, στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Το Κυπριακό σήμερα στην κρισιμότερη ίσως καμπή του», μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ και πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, Δ. Χριστόφιας


ΣΕΛ.  7

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ