Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 9 Φλεβάρη 2013 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11476

ΔΙΚΗ ΤΩΝ 35 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Την Τρίτη 12 Φλεβάρη διαδηλώνουμε ενάντια στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

ΣΕΛ.  15
Εντατικά οι προετοιμασίες για την πανεργατική απεργία στις 20 Φλεβάρη

ΣΕΛ.  13

ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ με κόντρες στη μοιρασιά

ΚΚΕ: Οσοι λένε στο λαό ότι αυτή η συμμαχία μπορεί να αλλάξει και να γίνει φιλολαϊκή, τον κοροϊδεύουν. Οσο υπάρχει, πιο επιθετική θα γίνεται. Η λαϊκή συμμαχία και η πάλη για την απαλλαγή από την ΕΕ και την εξουσία των μονοπωλίων, είναι ο δρόμος για το λαό

Εν μέσω γενικευμένων ανταγωνισμών και ύστερα από πολύωρα παζάρια, οι «27» της ΕΕ κατάφεραν, αργά χτες το απόγευμα, να καταλήξουν σε συμβιβασμό για τον προϋπολογισμό της λυκοσυμμαχίας την περίοδο 2014 - 2020. Οι κόντρες μεταξύ των κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης αφορούν το πώς θα μοιράσουν ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ομίλους, που εκπροσωπούν, τα κονδύλια που αποσπούν με την αντιλαϊκή πολιτική τους από τους εργαζόμενους. Το 94% του συνολικού ποσού του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου 2014 - 2020 θα δοθεί για τη χρηματοδότηση αποκλειστικά των μονοπωλίων. Αποτέλεσμα θα είναι ο εκτοπισμός των αυτοαπασχολούμενων και της μικρής και μεσαίας αγροτιάς, καθώς και η αύξηση της στυγνής εκμετάλλευσης των εργαζομένων και ειδικά των νέων.


ΣΕΛ.  9

Eurokinissi

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο Αγαλμα Βενιζέλου το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Απόφαση για κλιμάκωση και πανελλαδικό συντονισμό της πάλης των μικρομεσαίων αγροτών, αναμένεται να ληφθεί στην πανελλαδική σύσκεψη εκπροσώπων από όλα τα μπλόκα, που οργανώνεται, αύριο Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, στον κόμβο της Νίκαιας.


ΣΕΛ.  16  -  17

ΚΚΕ
Απομονώστε τους Χρυσαυγίτες

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη ρατσιστική δράση των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι τις προηγούμενες μέρες έφτασαν στο σημείο να εισβάλλουν μεσάνυχτα στους θαλάμους του Παναρκαδικού Νοσοκομείου της Τρίπολης και να ζητούν στοιχεία από συνοδούς ασθενών, για να εντοπίσουν μετανάστες! Ευθύνες έχει η διοικήτρια του νοσοκομείου, που όχι μόνο δεν εμπόδισε την εισβολή και την παρενόχληση των ασθενών και των συνοδών τους, ως όφειλε, αλλά και γιατί, με προκλητικό τρόπο, προχώρησε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τους τραμπούκους, λέγοντας μάλιστα ότι έχουν κοινούς στόχους και θα αναπτύξουν κοινές δράσεις. Την ίδια στιγμή, στο νοσοκομείο που διοικεί, περισσεύουν τα προβλήματα από τη βάρβαρη πολιτική στο χώρο της Υγείας. Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες, γιατί η δική της πολιτική σε βάρος των μεταναστών αποθρασύνει την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Ιδιαίτερες ευθύνες έχει και ο υπουργός Υγείας, διότι οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής έχουν επανειλημμένα εξαγγείλει τέτοιες εισβολές σε χώρους Υγείας, όπως έδειξε και η χτεσινή επίθεσή τους, στο Πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου, στο Πέραμα. Ο λαός χρειάζεται να βγάλει τα συμπεράσματά του και να απομονώσει τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής και αυτούς που τους πατρονάρουν.



ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΙΚΑ
Απαιτούν την άρση των 500 απολύσεων

ΣΕΛ.  15
8ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΣΑμεΑ
Απαγόρευσαν τη συμμετοχή χωριστών ψηφοδελτίων

ΣΕΛ.  19
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Το σχέδιο «Αθηνά» να μείνει στα χαρτιά

ΣΕΛ.  21
ΚΝΕ
Ανακοίνωση προς τους μαθητές

ΣΕΛ.  20
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συμβιβασμός με το πρόβλημα των ναρκωτικών

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επαναφορά από την κυβέρνηση, στη Βουλή, του «Νόμου περί Ναρκωτικών». Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει τα προσχήματα, εξαιτίας της αντίδρασης που συνάντησε το προηγούμενο σχέδιο νόμου από το λαό, τους μαζικούς φορείς και της σθεναρής αντίστασης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, το νέο σχέδιο νόμου κινείται στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση, του συμβιβασμού με το πρόβλημα των ναρκωτικών.


ΣΕΛ.  21
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Στις 14 Φλεβάρη κινητοποίηση

ΣΕΛ.  12

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ