Σελ. /4
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 11 Φλεβάρη 2010

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ για πιο αποφασιστικούς ταξικούς αγώνες
  • Χιλιάδες και χιλιάδες οι εργαζόμενοι που απήργησαν χτες με το ΠΑΜΕ. Ενιαία, συστρατεύτηκαν στη μάχη, εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές
  • Ολοένα και πιο διακριτή η αναμέτρηση των δύο στρατηγικών. Από τη μία, αυτή των μονοπωλίων και των στηριγμάτων τους και, από την άλλη, της εργατικής τάξης και των συμμάχων της

*


Ο ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ»

Ο σημερινός απεργιακός «Ριζοσπάστης» είναι γραμμένος λιτά, αλλά γεμάτος με την αλήθεια της χτεσινής απεργίας. Τα αστικά ΜΜΕ, οι ταγοί της δήθεν αντικειμενικής, δημοκρατικής ενημέρωσης, όλο το προηγούμενο διάστημα δεν είπαν κουβέντα. «Ακρα του τάφου σιωπή...». Σήμερα, αν την προβάλουν, θα το κάνουν από τη σκοπιά των συμφερόντων του μαύρου μετώπου κεφαλαίου, αστικών κομμάτων, Ευρωπαϊκής Ενωσης, εργατικής αριστοκρατίας, εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού. Θέλουν να πείσουν ότι η ταξική πάλη είναι ανύπαρκτη, άρα η αντιδραστική πολιτική συναντά τη στήριξη και ανοχή του λαού. Τους διαψεύδει η λαϊκή δράση.

Το ΠΑΜΕ, που κήρυξε την απεργία, ήταν εξαφανισμένο από την ειδησεογραφία τους. Φοβούνται τη δυναμική του αγώνα των ταξικών δυνάμεων της εργατικής τάξης που καλούν ταυτόχρονα και τους συμμάχους της ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, κόντρα σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ οι οποίες στηρίζουν κυβέρνηση και κεφάλαιο. Τα αστικά ΜΜΕ μιλάνε τη γλώσσα του κεφαλαίου, τη δική του αλήθεια, την εχθρική για την εργατική τάξη, τους φτωχούς αγρότες, τους μικρομαγαζάτορες. Στο μαύρο μέτωπο και τα ΜΜΕ μαζί με ένα τμήμα εξαγορασμένων δημοσιογράφων, όπως και οι ηγεσίες των δήθεν δημοσιογραφικών σωματείων. Εμείς, ο «Ριζοσπάστης» και ο «902» απεργήσαμε, εκφράζοντας και μ' αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη μας στους χιλιάδες απεργούς.

Ο «Ριζοσπάστης» δεν κυκλοφορεί σήμερα στα περίπτερα. Μοιράζεται ο απεργιακός «Ριζοσπάστης» χέρι - χέρι από τα στελέχη και τα μέλη του ΚΚΕ, τους φίλους και οπαδούς του, σε όλους τους τόπους δουλειάς και τις εργατογειτονιές, στα μικρομάγαζα και στα χωριά. Απ' όλους, όσοι έδωσαν τα πάντα για την επιτυχία της χτεσινής απεργίας. Και συνεχίζουν και την επόμενη μέρα με την ίδια θέρμη και αποφασιστικότητα την ενημέρωση με τον απεργιακό «Ριζοσπάστη» στο χέρι, καλώντας σε μαζική αποφασιστική αγωνιστική δράση για την κλιμάκωση της πάλης.


ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Φράγμα, ξεσηκωμός και συνεχής αγώνας

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ από τη χτεσινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Σε δήλωσή της, από την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σημείωσε:

«Μην δίνετε δεκάρα σε αυτά που σας λένε. Για τη σωτηρία των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων ενδιαφέρονται. Αν οι εργαζόμενοι δεν καταφέρουν να σπάσουν αυτήν την καταιγίδα των μέτρων, αν συμμορφωθούν στα κελεύσματα της κυβέρνησης, σε ένα χρόνο θα έρθουν ακόμα χειρότερα.

Φράγμα, λοιπόν, στα μέτρα, ξεσηκωμός, συνεχής αγώνας, γιατί τα χτυπήματα έρχονται και με το Φορολογικό και με την Κοινωνική Ασφάλιση. Ας μην τους αφήσουμε δίοδο. Μην τους πιστέψετε. Γυρίστε τους την πλάτη».




Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ