Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2001 - αριθ. φύλλου: 7895

ΠΟΛΥΜΟΡΦΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Επικίνδυνη ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟΣ ακτινοβολία

Το πιο επικίνδυνο στοιχείο που προκύπτει, από όλα αυτά που συνέβησαν, είναι η... πολιτική ακτινοβολία, τόνισε στην τοποθέτησή του, κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ στη Βουλή για την περίπτωση του πλουτωνίου στο Ασβεστοχώρι, ο βουλευτής του Κόμματος Γ. Χουρμουζιάδης, την ίδια στιγμή κατά την οποία η απάντηση της κυβέρνησης ήταν «άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε».

Με δυναμικές κινητοποιήσεις «υποδέχτηκαν» τον δολοφόνο του ΝΑΤΟ Χ. Σολάνα, χτες και προχτές, στο Βελιγράδι. Στο αντιΝΑΤΟικό συλλαλητήριο, όπου αντήχησε το σύνθημα «Λαοί των Βαλκανίων ενωθείτε, στους ιμπεριαλιστές αντισταθείτε», συμμετείχαν και Ελληνες κομμουνιστές από τη Θεσσαλονίκη.

Χτες, εξάλλου, οι Ελληνες φιλειρηνιστές έστειλαν το δικό τους μήνυμα αντίστασης από την Αθήνα, στη συγκέντρωση και συναυλία που οργάνωσε το ΕΚΑ και μαζικοί φορείς της Αθήνας στα Προπύλαια. Ταυτόχρονα, στη Λάρισα προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής οδού, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τη μεταφορά οχημάτων του ΝΑΤΟικού στρατού κατοχής από το Κόσσοβο στη Λάρισα.


ΣΕΛ.  6   -   12

Μπορεί, για τα περισσότερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, να μην αποτελούν είδηση οι μεγάλες, χτες και προχτές, αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις στο Βελιγράδι και την Αθήνα αντίστοιχα. Μπορεί, για κάποια άλλα, στο Βελιγράδι να διαδήλωσαν «εθνικιστές»..! Οι φωτογραφίες, πάντως, αποτελούν τις αδιαμφισβήτητες αποδείξεις της πραγματικότητας



ΒΟΥΛΗ
Πρόταση νόμου για την απλή αναλογική

Κοινή πρόταση νόμου για την καθιέρωση της απλής αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος, κατέθεσαν χτες στη Βουλή το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ, παρόμοια με αυτή που είχαν καταθέσει και πέρσι με τη συμμετοχή και του ΔΗΚΚΙ


ΣΕΛ.  14
ΟΑΕΔ
Ιδιωτικοποίηση λόγω... νέων δεδομένων!

Ενώ, οι μαθητές και οι καθηγητές σχολών μαθητείας του ΟΑΕΔ βρίσκονται στο «πόδι» σε πολλές περιοχές της χώρας, ο υφυπουργός Εργασίας παραδέχτηκε ουσιαστικά χτες στη Βουλή, ότι ο Οργανισμός βαδίζει προς την ιδιωτικοποίηση, λόγω «των νέων δεδομένων»


ΣΕΛ.  16

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ