Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 9 Φλεβάρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10596

Η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Εξίσου επικίνδυνοι ο εθνικισμός και ο κοσμοπολιτισμός

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του Κόμματος και με τις εθνικιστικές φωνές των ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ, όσο και με τον κοσμοπολιτισμό του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό.


ΣΕΛ.  13  -  17

ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ με το ΠΑΜΕ κόντρα στην πλουτοκρατία
  • Συγκεντρώσεις σε 67 πόλεις. Αθήνα: 10 π.μ. στο Σύνταγμα. Θεσσαλονίκη: 10 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Πειραιάς: 10 π.μ. στην πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού
  • Κάλεσμα για κλείσιμο μικρών μαγαζιών και βιοτεχνιών απευθύνει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ
  • Στην αυριανή απεργία, μαζί με τους εργάτες, καλεί η ΠΑΣΥ να συμμετέχουν οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες
  • Στην απεργιακή μάχη και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών

Στο μαύρο μέτωπο κεφαλαίου, κυβέρνησης, ΕΕ, που έχει τη συνδρομή ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. και τη στήριξη των φιλοκαπιταλιστικών συνδικαλιστικών πλειοψηφιών ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, να δώσουμε ένα και μοναδικό μήνυμα: Καμιά υποταγή καμιά συναίνεση, καμιά ανοχή στην καθολική επίθεσή τους. Αντίσταση, αντεπίθεση, εργατών, φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, για όλες τις ανάγκες μας, για να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία, για μια πολιτική που θα κάνει πράξη το δίκιο μας. Οι εξορμήσεις και συζητήσεις στους τόπους δουλειάς αλλά και στις εργατογειτονιές, χωρίς σταματημό μέχρι την τελευταία στιγμή, αποτελούν παράγοντα επιτυχίας της απεργίας.


ΣΕΛ.  6  -   12

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
«Εντυσαν» το ΕΒΕΠ με τα αιτήματα των απεργών

Στα χέρια των εργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και δυνάμεων του ΠΑΜΕ «έπεσε» χτες το πρωί ένα από τα «σύμβολα» της αστικής τάξης του Πειραιά, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΒΕΠ), το οποίο μετέτρεψαν σε «βήμα» προπαγάνδισης της αυριανής απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης.


ΣΕΛ.  6

Στη μάχη

Ακόμη πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα αναμένονται από την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Συζητούν για μέτρα απελευθέρωσης των απολύσεων, ένταση και επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, ιδιαίτερα την εκ περιτροπής εργασία με τα τετραήμερα και τα τριήμερα, το χτύπημα των μισθών και την επιτάχυνση των αντιασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων... όλα στο όνομα της ανταγωνιστικότητας. Η κινδυνολογία της αστικής προπαγάνδας, περί πιέσεων των «αγορών», «κατάρρευσης» ή «πτώχευσης», πάει να μεταφέρει το βραχνά του κεφαλαίου λόγω κρίσης, στο λαό, ώστε να αποδεχτεί τη σύνθλιψη των όποιων δικαιωμάτων του έχουν απομείνει συμφωνώντας ο ίδιος να ζει ακατάπαυστα στην κόλαση ενός εντεινόμενου πολέμου του κεφαλαίου. Γιατί τα μέτρα είναι μόνιμου χαρακτήρα. Αν ο λαός σήμερα φοβηθεί, δεν επιτεθεί, τότε θα κάνει θυσίες τραγικές για τη ζωή του. Οσο υποχωρεί, τόσο θα του παίρνουν πιο πολλά. Ο λαός έχει το δίκιο και τη δύναμη που μπορεί να σταματήσει τον τυφώνα των μέτρων. Αρκεί να το συνειδητοποιήσει. Τότε μόνο, δίνοντας τη μάχη ενάντιά τους, μπορεί να δημιουργεί προϋποθέσεις να κερδίσει τελικά τον πόλεμο. Στις 10 Φλεβάρη να δοθεί ένα και μοναδικό μήνυμα: Το εργατικό και λαϊκό κίνημα αντιστέκεται, ανασυγκροτείται, περνάει στην αντεπίθεση!



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Χαριστική βολή στη δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση

ΣΕΛ.  10
ΚΚΕ
Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό

ΣΕΛ.  3
ΚΟ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συναυλία-αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι

ΣΕΛ.  20  -  21

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ