Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9654

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ 55 ΠΟΛΕΙΣ
Πανελλαδική πανεργατική 24ωρη απεργία αύριο
  • Κορυφώνονται οι προετοιμασίες των ταξικών δυνάμεων για την αυριανή πανεργατική απεργία στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα και σε 54 ακόμα πόλεις.
  • Ξεκινά σήμερα η 48ωρη απεργία των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά και αύριο η 48ωρη απεργία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Το απεργιακό μέτωπο συμπληρώνουν αύριο οι γιατροί του ΙΚΑ και οι συμβασιούχοι συνάδελφοί τους στην Αθήνα σήμερα και αύριο.
  • Απεργία και στον ΟΤΕ από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη ενάντια στην πολιτική του ξεπουλήματος και των αντιδραστικών αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις.

ΣΕΛ.  16   -   19

Οι λαοί δεν είπαν ακόμα την τελευταία τους λέξη...

Ρίγη συγκίνησης, μάτια βουρκωμένα, σφιγμένες γροθιές, συντροφικές λέξεις, αγωνιστικό σφίξιμο χεριών, ζεστά αγκαλιάσματα στο αντάμωμα, μνήμες αλλά και ζωντανές συζητήσεις για το σήμερα, συμπυκνωμένες σε μια λέξη: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Πλημμύρισε ασπρομάλληδες μαχητές και μαχήτριες του ΔΣΕ, αλλά και εκπροσώπους νεότερων γενιών, η έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, την περασμένη Κυριακή, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση τιμής στα 60χρονα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Στην εκδήλωση μίλησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ενώ υπήρχε έκθεση υλικών και φωτογραφιών και προβλήθηκε για πρώτη φορά ένα συγκινητικό ντοκιμαντέρ για την ηρωική δράση του ΔΣΕ, με κινηματογραφικό υλικό της εποχής εκείνης.

Ο ασπρομάλλης μαχητής του ΔΣΕ «ξεναγεί» τον εγγονό στο χώρο της έκθεσης
Ο ασπρομάλλης μαχητής του ΔΣΕ «ξεναγεί» τον εγγονό στο χώρο της έκθεσης
Ασφυκτικά γεμάτη και η μεγάλη σάλα της εισόδου των γραφείων της ΚΕ, όπου η εκδήλωση μεταδιδόταν από γιγαντοοθόνη
Ασφυκτικά γεμάτη και η μεγάλη σάλα της εισόδου των γραφείων της ΚΕ, όπου η εκδήλωση μεταδιδόταν από γιγαντοοθόνη

ΣΕΛ.  6   -   9


ΕΥΡΩΤΟΥΡΚΙΚΑ
Συμβιβασμός μέχρι την επόμενη όξυνση

Οι υπουργοί Εξωτερικών των «25» κατέληξαν σε - πρόσκαιρο κατά τα φαινόμενα - συμβιβασμό, σχετικά με τη συνέχεια της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.


ΣΕΛ.  3

Associated Press

ΛΙΒΑΝΟΣ
Λαϊκή απαίτηση η παραίτηση της κυβέρνησης Σινιόρα

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ στη Βηρυτό πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, ενώ ο Αραβικός Σύνδεσμος ξεδιπλώνει διαμεσολαβητική προσπάθεια για την αποκλιμάκωση της πολιτικής κρίσης.


ΣΕΛ.  13
ΠΑΤΡΑ
Πρωτοφανής δικαστική παρέμβαση σε εκλογές Συνδικάτου!

Με μια πρωτοφανή δικαστική απόφαση ανεστάλησαν οι αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας κατόπιν ασφαλιστικών μέτρων που ζήτησε η πλειοψηφία του ΕΚ Πάτρας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ).


ΣΕΛ.  15
ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ
«Μπιστικοί» των νεοτσιφλικάδων!

Τα «αγωνιστικά αιτήματα» των αγροτοσυνεταιριστών της ΝΔ προωθούν την πολιτική συγκέντρωσης της παραγωγής και της γης στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών - επιχειρηματιών


ΣΕΛ.  21
ΛΑΡΙΣΑ
Νέα μαζική συνδικαλιστική δίωξη

Εφτά στελέχη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος καλούνται να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου επειδή συμμετείχαν στην περιφρούρηση πανεργατικής απεργίας.


ΣΕΛ.  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ